Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  • Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
nema ni vo vero! ili ja prekinale ili sezonski ja nema

Истото се случуваше и пред 2 години, извесен период ја снема од маркети, па пак ја вратија...дали овојпат ќе ја вратат останува да видиме, инаку добар извор на протеин ми беше, малку масти а добра количина на протеин, сега земам од таа на Здравје радово, 10гр масти, 15гр протеин на 100грама.
 
Здравје Радово користам и јас, ама денес немаше па земав една друга... Пишува Light, а што како има нутритивни вредности не пишува ништо. Еве слики.



 
Момци имам едно прашање околу конзимирањето на сурутка.
Јас вообичаено ја конзумирам навечер околу 22-23 часот како последна работа што ја внесувам во текот на денот. Има влијание времето на конзимирање или воопшто не е важно?
 
Има влијание времето на конзимирање или воопшто не е важно?
Нема. Само треба да легнеш барем 2-3 саати после јадење и секако да не си изел многу калории.
А не можеш да јадеш малку порано?
 
Нема. Само треба да легнеш барем 2-3 саати после јадење и секако да не си изел многу калории.
А не можеш да јадеш малку порано?

Легнувам околу 1-1:30. Последниот оброк ми е некаде околу 19 часот. Сурутката ја пијам дополнително колку да ме држи сит, бидејќи не можам да ја пијам наутро.
 
Ај и тука ќе си прашам

Има ли некој што јаде непечени бадеми редовно?
Од кај да земам најдобри, најтазе, крупни?
Пред неколку години земав од пазарчето Буњаковец, ама веќе го нема човекот.
 
Ај и тука ќе си прашам

Има ли некој што јаде непечени бадеми редовно?
Од кај да земам најдобри, најтазе, крупни?
Пред неколку години земав од пазарчето Буњаковец, ама веќе го нема човекот.

јас ги земам непечени од Стокомак, океј ми се.
Има разлика свежи или не?
 
Има разлика свежи или не?
Како мислиш дали има разлика?
Како мислиш свежи?
Тазе?
Фала богу, тазе си е тазе.
Плус, има некои ги мешаат со семки од кајсија пошо се слични..
 
Како мислиш дали има разлика?
Како мислиш свежи?
Тазе?
Фала богу, тазе си е тазе.
Плус, има некои ги мешаат со семки од кајсија пошо се слични..
свежи, пресни, тазе = истото е
 
Да се надоврзам за урдата еве што ми пишаа од Идеал Шипка:
Идеал Шипка
Почитувана Александра, нашата урда Изварка се произведува сеуште, но е во ограничени количини, па токму затоа во еден период може да се начека, но често и ја нема. Се надеваме дека наскоро ќе ја има во некои од поголемите маркети

(n)

Што се однесува до low fat освен млекото и јогуртот (на Бимилк, Здравје и други фирми) јас ништо не сум сретнала, катастрофа сме, ми имаат кажано дека во Скопје во Веро има low fat greek yogurt, ама јас не сум од Скопје и не знам дали е така и каков е. (n)
 
Да се надоврзам за урдата еве што ми пишаа од Идеал Шипка:
Идеал Шипка
Почитувана Александра, нашата урда Изварка се произведува сеуште, но е во ограничени количини, па токму затоа во еден период може да се начека, но често и ја нема. Се надеваме дека наскоро ќе ја има во некои од поголемите маркети

(n)

Што се однесува до low fat освен млекото и јогуртот (на Бимилк, Здравје и други фирми) јас ништо не сум сретнала, катастрофа сме, ми имаат кажано дека во Скопје во Веро има low fat greek yogurt, ама јас не сум од Скопје и не знам дали е така и каков е. (n)

Јас купив 4 паковања од урдата минатата Сабота во тинекс во Прилеп, ги зедов последните, прашав една вработена, но не знаеше кога ќе има нова тура :)[DOUBLEPOST=1472220816][/DOUBLEPOST]
Ај и тука ќе си прашам

Има ли некој што јаде непечени бадеми редовно?
Од кај да земам најдобри, најтазе, крупни?
Пред неколку години земав од пазарчето Буњаковец, ама веќе го нема човекот.

Тазето ти зависи само кога се кршени, јас ги купувам некршени (обично на есен кога се берат по ниска цена на вреќа и имам цела година) и си кршам колку што ми требаат од вечер, инаку бербата им е при крај на летото почеток на есента т.е за брзо.
 
Тазето ти зависи само кога се кршени, јас ги купувам некршени (обично на есен кога се берат по ниска цена на вреќа и имам цела година) и си кршам колку што ми требаат од вечер, инаку бербата им е при крај на летото почеток на есента т.е за брзо.

Ако не е тајна од кај ги зимаш? Пазар, познаник?
 
Ако не е тајна од кај ги зимаш? Пазар, познаник?
Прилеп на пазар, кај да е циганите ќе почнат да крадат од државните и ги продаваат поевтино
 
На кој друг начин може да се прави стек, а да не биде варен? Пржен секако не доаѓа во обзир, за печен немам релна/скара :D
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom