Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
Пак испадна ко што кажав, дека и Млада Болеслав ќе ја добиете лесно.... Пу ебати муабетот кога не отидов да си ја пишам ко човек.
Честитки иначе за победата, отидовте бе у групна фаза, ќе видите.
Уште од првата утакмица од првото коло, јадев бубрези дека далеку ќе догурате, и ќе догурате.
Многу убав фудбал, секоја чест. За реваншот би типувал конечен резултат 0:1 или нерешено.
Реков, и кога игравте со Нефчи, и сеа пак.. Ко да не гледам екипа од македонска лига, мене не ми е јасно како со оваа игра не освојувате све живо и диво што може да се освои во Македонија. Секоја чест уште еднаш!

Пак испадна ко што кажав, дека и Млада Болеслав ќе ја добиете лесно.... Пу ебати муабетот кога не отидов да си ја пишам ко човек.
Честитки иначе за победата, отидовте бе у групна фаза, ќе видите.
Уште од првата утакмица од првото коло, јадев бубрези дека далеку ќе догурате, и ќе догурате.
Многу убав фудбал, секоја чест. За реваншот би типувал конечен резултат 0:1 или нерешено.
Реков, и кога игравте со Нефчи, и сеа пак.. Ко да не гледам екипа од македонска лига, мене не ми е јасно како со оваа игра не освојувате све живо и диво што може да се освои во Македонија. Секоја чест уште еднаш!
Fala mnogu, problemot e sto Shkendija Vo nasata liga Osven sto igra protiv soliden vardar, Igrame protiv FFM sto sekoja utakmica ni sudat protiv nas, Igrame protiv site ekipi koj sto igrat Za Vardar a pola od liga igra Za vardar I da ne zaboraeme lani igravme bez Hasani skoro celo sezona a toj nie 40% od timot...
I jas mislim deka ke pominame I play off mnogu jak tim imame, gradivme tim so godini I eve Kaj sme deneska

Fala mnogu, problemot e sto Shkendija Vo nasata liga Osven sto igra protiv soliden vardar, Igrame protiv FFM sto sekoja utakmica ni sudat protiv nas, Igrame protiv site ekipi koj sto igrat Za Vardar a pola od liga igra Za vardar I da ne zaboraeme lani igravme bez Hasani skoro celo sezona a toj nie 40% od timot...
I jas mislim deka ke pominame I play off mnogu jak tim imame, gradivme tim so godini I eve Kaj sme deneska

Малце ја претеруваш..ако сметате дека сте поквалитетни и подобри од Вардар барем еднаш лани ќе ги победевте..сепак како што гледам 4 натпревари изигравте и двапати тие ве добија и двапати нерешено...ајде разбирам еден натпревар да е ,разбирам два натпревари..ама во 4 меѓусебни ниту еднаш да не ги добиеш и да плачиш дека другите играле за Вардар е малце лузерски..и тоа што викаш дека ви судат против вас е глупост..Македонското првенство ионака 90% е местено и предвреме се знае што како па затоа нема логика ова што го пишуваш

Браво!
Само добиените пари да се вложат во македонскиот фудбал т.е. клубот, не со нашиов катил менталитет да се украдат.
Ако се сака, се можи. Шкендија го покажа тоа, штета шо сме племе татарско, можиме многу повеќе.

Малце ја претеруваш..ако сметате дека сте поквалитетни и подобри од Вардар барем еднаш лани ќе ги победевте..сепак како што гледам 4 натпревари изигравте и двапати тие ве добија и двапати нерешено...ајде разбирам еден натпревар да е ,разбирам два натпревари..ама во 4 меѓусебни ниту еднаш да не ги добиеш и да плачиш дека другите играле за Вардар е малце лузерски..и тоа што викаш дека ви судат против вас е глупост..Македонското првенство ионака 90% е местено и предвреме се знае што како па затоа нема логика ова што го пишуваш
Lani 2 pati ja tepavme vardar, jas ne vikam deka Vardar ne e jak I rekov imat soliden tim Za Makedonija ama nie kako Albanci Vo drzava I Shkendija kako Albanski tim ima mnogu poveke problemi Za da stigne do shampionska titula, osobeno sega sto I politikata I diktaturara se vkluceni Vo futball, pa kako I da e sekoj sto saka futball Vo nasata drzava treba da bide srekna deka Shkendija kako autsajder gi praka 3 elitni timovi od evropa doma...

Ajde sega Imas miting Za 1 nedela brzi se inace nacalnikot platata 250 Evra nema da Ti go dava

Многу си вицкаст ама баш и не си.... ми е галјле мене за било која партија, си искоментирав најнормлано, а ти повежабј си ја смислата за хумор малце, не те ни разбрав што сакаш да кажеш.

Lani 2 pati ja tepavme vardar, jas ne vikam deka Vardar ne e jak I rekov imat soliden tim Za Makedonija ama nie kako Albanci Vo drzava I Shkendija kako Albanski tim ima mnogu poveke problemi Za da stigne do shampionska titula, osobeno sega sto I politikata I diktaturara se vkluceni Vo futball, pa kako I da e sekoj sto saka futball Vo nasata drzava treba da bide srekna deka Shkendija kako autsajder gi praka 3 elitni timovi od evropa doma...

Да ,го победивте Вардар ама во купот,затоа таму си го освоивте..ама во првенството што направивте каде што е побитно?..како прво оваа држава не чини воопшто за никого,само оние што имаат пари се задоволни и што си живеат релаксиран живот..посиромашните нека рмбаат за 200 евра..

Оф топик:А кога споредуваш во етникуми тогаш Албанците живеат сто пати подобро од Македонците во државата бидејќи како прво голем дел од вашите не плаќааат струја ниту сметки ниту данок..кај некој наш тоа да се случи е невозможно,веднаш со извршител дома ќе ни се појават и ќе ни ебат мамицата од пари земање,а за вас извршител и институција не постои.

Значи доста поквалитетен противник од Краковија и Нефчи , овие Млада. Во еден момент во прво полувреме се помирив дека немаме шанси да ги поминиме. Не притискаа бајаги многу, па дури имаа неколку одлични шанси. Крајот на полувремето вративме со две шанси на Хасани и Вујчич, колку да се врати самодовербата. Клучниот момент беше црвениот по фаулот кон Буба. Колку да е вон форма, спорадичните блескави моменти на Буба, ни даваат надеж. Црвениот картон, перфектната асистенција кон Јуфо при првиот гол, реализацијата на вториот гол. Млада со десет играчи, стано веднаш просечна екипа (има неколку екипи и со десет играчи се убитачни).
Далеку од кваливикација во плејофот сме, сепак , многу озбилна екипа ми изгледаа , со 11 играчи.
Но резултатот е феноменален :))))))))))))))
Еден гол у гости , и 99% е решена тогаш...

Браво бе македонци,се отепавте честитајќи и на шкендија.Едно прашање,дали исто од нивна страна имаше честитки за ракометарите и кошаркарите?Макар еден да честиташе за успехот на македонските репрезентации.Дури и еден политичар албанец после поразот на европско напиша "FYROM go home".

Браво бе македонци,се отепавте честитајќи и на шкендија.Едно прашање,дали исто од нивна страна имаше честитки за ракометарите и кошаркарите?Макар еден да честиташе за успехот на македонските репрезентации.Дури и еден политичар албанец после поразот на европско напиша "FYROM go home".

Абе вакви такви сепак Македонија ја преставуваат,коефициентот на лигата се зголемува со нивните успеси со тоа можеби ќе доведи во се поголемо вложување во другите клубови во нашата мизерна држава...целиот Македонски фудбал има придобивка од успесите на Шкендија и индиректно му прават добро на фудбалот општо кај нас и на самата држава...никој во странство куро не го заболе дека тие се Албанци..таму пишува МКД и то е то

Јас лично Шкендија не ја гледам како албанска екипа и тоа е факт...Тетово е МАКЕДОНСКИ град, Шкендија игра во МАКЕДОНСКА лига , играчите се мешавина од повеќе националности меѓу кои и чисти Македонци... Шкендија е представник на Македонската лига во европа.. не на друга држава... не отидовме да честитаме на ФК Тирана или Албасани ....така да... тури им курот на националистите, ова е спорт , на тие шо им се дрви курето на национализам нивни проблем.. ги има на двете страни таквите..

Стадион Адем Јашари?Тоа го изјавил новинар од некоја приватна ТВ.И чисто информативно,пошто шкендија е мк клуб,колку македонски а колку албански знамиња имаше на "адем јашари"?И со која песна стартуваше утакмицата?Македонско девојче курва шарена?Дајте бе ви се молам.

4 igraci ke potpisat Za Shkendija iminja ne davam samo 2 od niv igrat Za Albanskata reprezentacija I nastapile Vo Evropsko prvenstvo i 2 ca od Makedonskata reprezentacija...
Isto taka novi sponzori od Germanija sakat da vlozhat Vo klubot.....

Јас лично Шкендија не ја гледам како албанска екипа и тоа е факт...Тетово е МАКЕДОНСКИ град, Шкендија игра во МАКЕДОНСКА лига , играчите се мешавина од повеќе националности меѓу кои и чисти Македонци... Шкендија е представник на Македонската лига во европа.. не на друга држава... не отидовме да честитаме на ФК Тирана или Албасани ....така да... тури им курот на националистите, ова е спорт , на тие шо им се дрви курето на национализам нивни проблем.. ги има на двете страни таквите..
IMG_1469744314818.jpg
Нели.......македонски клуб така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom