плин Ловато на цитроен ц5 1.8. 2004 година. го ставив пред недела дена. возам на плин а на бордот покажува дека троши бензин. и тоа прилично доста а и плин исто така си троши. некоја помош нешто до што може да биде?
Филтерот на плинот сменет? Свеќици сменети?Форд Мондео 2,5 л в6 2004 год, плин вграден 2012та, поминати 49000км (вкупно 160000км), сецка силно при давање гас, инаку при константна брзина нормално работи. Што би бил проблемот (и решението)? Ако треба, можам да пратам и слики од сметките каде што пишува каков модел на плински уред е вграден итн.
ПС. Овој е уредот http://www.autogas-shop24.de/BRC-Sequent-Plug-Drive-6-Zylinder-V-Motor-120-240KW-163-326Ps
Скоро ја земав колата, уште пребркувам по сметките што точно и кога е сменето... Ако најдам, ќе допишам.[DOUBLEPOST=1469318992][/DOUBLEPOST]Бај д веј, можно е да е до свеќици? Оти мајсторот вика не влече ни на бензин толку силно колку што би требало (иако мирно работи). Следната недела би требало да прави дијагностика и преглед на моторот, но се оградува од плинскиот уред, тоа ќе треба со друг мајстор да видам.Филтерот на плинот сменет? Свеќици сменети?
Можно е, мене исти симптоми ми имало пред менување на едно од тие две работи.Скоро ја земав колата, уште пребркувам по сметките што точно и кога е сменето... Ако најдам, ќе допишам.[DOUBLEPOST=1469318992][/DOUBLEPOST]Бај д веј, можно е да е до свеќици? Оти мајсторот вика не влече ни на бензин толку силно колку што би требало (иако мирно работи). Следната недела би требало да прави дијагностика и преглед на моторот, но се оградува од плинскиот уред, тоа ќе треба со друг мајстор да видам.
Ок, фала. Само да напоменам дека автомобилот подолго време има стоено на плац (барем 5-6 месеци, можеби и дупло); филтри секако ќе се менуваат, веројатно и свеќици.Можно е, мене исти симптоми ми имало пред менување на едно од тие две работи.
Провери тоа, исто и каблите види ги.
Фала, веќе е на мајстор од денес. Инаку, не ја возам често над 3000 вртежи, единствено кога претекнувам или се вклучувам на автопат... Кога сакам да возам преку 140 префрлам на бензин (всушност овие денови стално возам на бензин, додека не го средам плинот).Смени си свеќици и бобини. Под итно. Сите misfire грешки и такво сецкање ќе ти го испржат компјутерот на фордот. МК3 си страда од бобини, и менувај побрзо.
Друго, фордовиот в6 е жеден. Многу жеден. Втора расплињача или дополнителна пумпа за поголем проток на жежок антифриз е пожелно, особено кога ја стискаш. И да си знаеш, над 3500 вртежи префрлај на бензин, да не го јадеш немиен.
Да си прашаш кај што ти е монтиран доколку они си имаат евиденција некоја па да ти издадат нови..Znaci vaka : Imam kola so vgraden plinski ured -kompjuterski - dizna plin najdobar momentalno ali problemov e toa sto dokumenti za plino nemam(zaginati dokumenti) kako mozam da go atestiram plino ... go pocituvam sekoj dobar sovet od vas _Fala!
Да, тоа е бобина. Трансформира волтажа од акумулатор во висока волтажа да фрла искри.....