Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
sviga mi se eden tip i ista godina sme vo skolo samo ne znam kako da mu pristapam.ne znam dali e imal do sega devojki ama izgleda da.stvarno mnogu mi se sviga nekoi casovi gi imamo zaedno a ako mu pristapam jas i dobijam korpa togas nema da mozam da go pogledam poveke.a isto gledam deka i malku flertuva so mene ne mu e seedno samo mozebi e sramezliv.sto da napravam?sovet plisss

Eпа ако ти се свиѓа момакот тогаш флертувај и ти со него и прифати ја неговата игра и ако има хемија тоа лесно ќе се реши...Почни некој спонтан муабет и после остави цело време да тече и се ќе си дојде на свое место...Пошо сте ваљда средно тогаш ќе се гледате секојдневно и тука немаш што многу да загубиш...Ако бидете заедно тогаш топ, ако не тогаш ќе си најдеш некој друг...А дечкото ако е срамежлив не мора да чекаш ти стално на него прв да почне и да те стартува, туку биди и ти послободна па направи го првиот чекорl ...Слободно биди тоа што си и успехот нема да изостане...

Ајде сеа,утре carpe diem , па после чекаме резултати :)

За мене љубовта меѓу машко и женско во адолесцентен период, не постои надвор од границите на меѓусебно познавање и егзистирање во блиска корелација. Во периодот кога не си била во врска со дотичниот, ти не си имала чувства за него, колку што знам. Едностраната љубов, не е љубов. Треба запознавање, разгледување од сите агли и страни на психата и перцепцијата, та дури потоа можеме да зборуваме за љубов. Се` останато е сексуалност.:back:
а што е? ај сега да не забегавам во Данте, Петрарка и Бокачо итн....
Ама што е тоа што цел свет го вика платонска љубов, а ти кажуваш дека не е љубов воопшто. На крај краева, што е тоа што го тераше дотичниот да чека толку време? И не е само привлечност, тоа ќе ти го потврдат и тој, и поетите кои ги набројав а кои умреле целосно предавајќи и се на љубовта која ти викаш дека не постои, и не барајќи по друга.
И јас и дотичниот се знаевме многу добро кога почнавме, што значи дека дотичниот имал прецепција и разгледал од сите агли и страни на психата и перцепцијата... :smir:
и јас те сакав мими уште пред ти да ме сакаш мене:cheeky2:

i samo pojasnuvanje za deckite od minatata strana sto si napravile film ---decko mi e prekrasna licnost i e TOTALNO sposoben
bas super sto e taka,i bas mi e milo,samo ne mi e jasno ,so sto zasluzil da apstinira od seks poveke od edna godina?ili bas poradi toa sto e prekrasna licnost go maftosuvas?

i samo pojasnuvanje za deckite od minatata strana sto si napravile film ---decko mi e prekrasna licnost i e TOTALNO sposoben

Провери? Ај честито па да ви се множат проверките!!!!! :helou:

Ми се допаѓа еден тип ама од неодамна дознав дека пуши трава човекот повремено, јас ни цирати не пушам што се вика, не можам да преминам преку тоа:toe: а ептен ми се допаѓа што да правам? Совет

Па, се работи за избор: поважно ти е тоа што ти се допаѓа и пушењето го прифаќаш како нужно зло или мачно ти е тоа што тој пуши, а тоа дека ти се допаѓа го прифаќаш како нужно зло?

Сè е до ставот.

Ми се допаѓа еден тип ама од неодамна дознав дека пуши трава човекот повремено, јас ни цирати не пушам што се вика, не можам да преминам преку тоа:toe: а ептен ми се допаѓа што да правам? Совет

омфг...
кажи ми одма што ти се свиѓа кај него??? тоа фактот што е "многу кул" бидејки пуши трева,или се понаша фраерски????
овојпат нема ништо да коментирам у овој твој проблем, бидејки сама си се нашла у таква ситуација.....
го чекам одговорот од тебе :smir:....

Ке ми помогне некој?
Прво да ти кажам мечки и такви работи не заграбувај.
Купи и една рамка така Валентајнска и во неа стави ваша слика ама обавезноооо .. ние женските го обожаваме тоа.Значи тоа ти е нешто валентајнско така... и во комбинација со некаква бижутерија(нешто што ќе го носи на неа и ќе ја потсеќа на тебе),некој убав часовник,обетки...ланче... е сега зависи каков тип ти е женската сигурно си забележал какви обетки носи,дали нешто понежно и.т.н Али сепак сатчето ти е најкул избор.И плус и една од оние луди разгледници шо ги има по книжарницине најчесто. =)

П.С. И обавезно пиши шо си купил сакам да знам љубопитна сум дали барем малце ќе ме послушаш. :pipi::pipi::pipi:

Со мечиња веќе претерав така да мислам дека нема шанси и овојпат да и купам мече. Некоја друга алтернатива?
Носи ја на вечера некаде, незнам, смисли нешто интересно, несекојдневно што ке и се бендиса и ке ја изненади.

А ако се одлучиш за купување нешто, дефинитивно бижутерија. Жените се луди по такви работи.

Со мечиња веќе претерав така да мислам дека нема шанси и овојпат да и купам мече. Некоја друга алтернатива?

финтата на денот на вљубените не е купувањето подароци, туку љубовта која ке си ја подарите, така да ич не се замарај со подарок, се што ке и купиш, ако е од срце, немаш гајле...

Гоццццце, јас да бев ко тебе ќе ја викнев дома:).

А зашто не изработиш сам бижутерија.. Некое ланче, алка нешто.. Има по продавнициве колку сакаш сега такви ко бисерчиња лажни и такви чуда топчиња и незнам што.. Земи и напрај и сам? Ако си повешт за така ситници можеш и во неколку реда па и да пишеш збор-два :wink:

СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ!!!

- Не знаев како да му помогнам па му викам да праша на форумов! Ја цитирам неговата порака!

Пред неколку часа ми стигна порака од моја сокласничка Пораката гласеше : Што правиш? Ќе може ли за Св.Валентин да ти купам нешто, затоа што нема на кој да купам:toe:
Цело време јас размислувам како да постапам, не сакам кој знае колку да се зближувам со неа затоа што ми е сокласничка и сакам да останам само добар другар. Ве молам за некоја препорака или за некој совет. ИТНО МИ Е :nesum:...

Благодарам однапред!:wink:

СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ!!!

- Не знаев како да му помогнам па му викам да праша на форумов! Ја цитирам неговата порака!

Пред неколку часа ми стигна порака од моја сокласничка Пораката гласеше : Што правиш? Ќе може ли за Св.Валентин да ти купам нешто, затоа што нема на кој да купам:toe:
Цело време јас размислувам како да постапам, не сакам кој знае колку да се зближувам со неа затоа што ми е сокласничка и сакам да останам само добар другар. Ве молам за некоја препорака или за некој совет. ИТНО МИ Е :nesum:...

Прво најубаво би било да и објасни дека тој ден не е ден кога мора да му се купи нешто на некого. Тоа е само искажување внимание кое може да се искаже и на друг начин. Потоа нека и објасни дека поклони на овој ден ако веќе се купуваат, треба да се подарат на некој со кој се во врска, или планираат да имаат нешто заедничко. И на крај ако и тоа не помага, кој видел лошо од еден поклон...:smir:

СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ!!!

Очајна е ..

СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ!!!

Не знам зш ама мене ми изглеат ко типкава да се заебавала само, или па можда па и те свиѓат...се зависит од то дали е ова единствен знак та шо го имат покажано, или и нашколо нешо ти се пуштат?Ако и нашколо ти се пуштат а ти си сигурен дек нејќиш нишо, напрајте си чоечки муабет и кажи и шо е како е...

Море лепи, другарство не постојт, ти не го кажа најбитното - дали ти се свиѓат, дали ти е уба така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom