На што се палат тинејџерите? Цеца, Лукас, Џогани, Миле и компанија

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Најискрено пробав да бидам толерантен и да тргнам предрасудите во врска со турбофолкот. Но после вечерва само ги зациментирав некои ставови. Сум бил досега на над 100 рок/панк/метал свирки, и на ниту една не сум начекал тепачка. А се пиело, се журкало и се со ред. Денес ради пријатели постоив ебени 20 минути на Аца Лукас и во тие 20 минути бев сведок на точно 3 тепачки. Тешка шабанарија. Сигурен сум дека има исклучоци во таа огромна толпа, дека се наоѓа и по некое паметно детенце, ама сигурен сум од тоа што видов и дека стануваше збор за нискоинтелектуална багра чии нагони, лесно се палеа на некој чкарт текст и музика. Но небитно. На крајот на краиштата јас бев само обичен деген кој ја набљудуваше околината и пробуваше да си објасни по некој момент додека останатите беа ептен СРЕЌНИ и уживаа. Кур ги боли шо мислам јас за таквата музика.
Не се криви машките фолкери бе. Едноставно приморани се на такво однесување. Фолкерките се ложат на такви насилни полупијандурски типови што си ги трошат парите заработени по кафаните наместо дома на децата да им обезбедат поквалитетен живот.
Гарант послем концертот ке бруи цела фолк фела за тие што се тепале дали и кој ги познава...како некој од нив добро ја ебел другарката на некоја друга познаничка а жена му(шо му чува три деца мали дома) немала појма за тоа до ден денешен...ееее легенди ке се расправаат долго по концертите...
Пола од нив ако не ги заплескаш или да им се заканиш, нешо така, нема ни да ти даат пиче. Тоа од дома воспитањето е такво и таква и е традицијата во тие води фолкерски коа си. Мислам стил живота ти е тоа не е само музика.

Лошо, многу лошо. Кај мене цело друштво е на таква музика, океј има некои исклучоци, ама ретки се. Не знам како да им објасниш дека е сељачко. Ами како ќе им објасниш кога сите тоа го слушаат? На еден ќе објасниш, на сите не можеш. Младинава е пропала инвестиција, буквално пропала. Во некоја дискотека да сакаш да си излезеш, не можеш. И таму рокаат три чаше и киро горе, кило доле.
Па најтрагично е кога ќе ги видиш како некои 13 годишни петлиња се внесуваат во песната, па текстот ги погаѓа, ау, ау...
Kill. :uzi:

Da se palev na turbo folk vo sredno, nego na tie det metalite smrdeni, poise ke ebev, fakat.
Epa sea vidi ti.

Ме фрла у депресија целата таа турбо фолк атмосфера, самите звуци ме деппримираат и паѓам у даун.
Додека пак да речеме пуштена е класична музика и да е молска, тажна мелодија ептен убави емоции ми буди.
Метал мразам т.е текстовите не ги сакам ама музиката ми е ок.

koга ќе ја видам Рада и нејзниов стајлинг, па уште и на пиво фест ми оди да се утепам
Владава ја упропасти македонштинава со српски песни и турски серии
Ајде веројатно глуп и смотан народ им одговара.
На друг начин неможам да го разберам ова форсирање со турски серии и српски певаљки

Sky мале што мешаш 90-ти викаш вирус од турбофолк што млатириш и бамбаш потражи изгуглај и види што има од 90-ти што е продуцирано и што уште се слуша изгледа имаш помешано години или слабо бараташ.Млад си ми изгледа 90ти беа најбољи у поглед што е продуцирано.Имаш ли слушнато за Moby Dick Dee Monk 187 Juice Gru Cya Vip Twins по се изгледа не.Турбофолк ти е многу покасно почнато да се пушта у употреба.Овие дрмаа немаше диско клуб кој не ги пушташе кратка коса спојлери air max ахх времиња а како копиљ ги снимаш на касета и ги пушташ на систем.Турбофолк ти е почнато 2000 па нагоре народот почна да се исељачува и да биднува стока каква што е денес.Штета тоа време више не се враќа баграта надвладеа затоа и се слуша Аца Лукас Цеца Миле и остали признаени уметници(срање) јбг мнозинството ја јаде индивидуа.

Ме фрла у депресија целата таа турбо фолк атмосфера, самите звуци ме деппримираат и паѓам у даун.
Додека пак да речеме пуштена е класична музика и да е молска, тажна мелодија ептен убави емоции ми буди.
Метал мразам т.е текстовите не ги сакам ама музиката ми е ок.

прв пат слушам некој да каже дека метал музиката ја разбира а не ги сака текстовите... обично имаш добри текстови ;)

и да... тешко ми е да поверувам дека некоја турбофолк песна може да те депримира... едноставно ритамот не е таков, така да и тука е можно да си грешка...

он топик:
не е само турбофолкот одлика на 90-те
мене прва асоцијација на тие години ми е овај албум
https://www.youtube.com/watch?v=2GFEHiNrpq8&list=PLckiLXftw9ZX5r0AdO-HpbhJoiybN82hv&index=2

потоа, бумот на алтернативниот рок... а од нив омилените ми 2 групи

https://www.youtube.com/watch?v=eGqBM_r932s

и

https://www.youtube.com/watch?v=rI1-RfUqZis

и ред други фини нешта кои тие години кога растев ми ги направија едни од најубавите (а тоа не е турбофолкот, иако правецот како правец и музиката како музика - и оние кои ја слушаат, не ги оцрнувам. за секој еден има место под ова сонце, макар и турбофолкер).

прв пат слушам некој да каже дека метал музиката ја разбира а не ги сака текстовите... обично имаш добри текстови ;)

и да... тешко ми е да поверувам дека некоја турбофолк песна може да те депримира... едноставно ритамот не е таков, така да и тука е можно да си грешка...

он топик:
не е само турбофолкот одлика на 90-те
мене прва асоцијација на тие години ми е овај албум
https://www.youtube.com/watch?v=2GFEHiNrpq8&list=PLckiLXftw9ZX5r0AdO-HpbhJoiybN82hv&index=2

потоа, бумот на алтернативниот рок... а од нив омилените ми 2 групи

https://www.youtube.com/watch?v=eGqBM_r932s

и

https://www.youtube.com/watch?v=rI1-RfUqZis

и ред други фини нешта кои тие години кога растев ми ги направија едни од најубавите (а тоа не е турбофолкот, иако правецот како правец и музиката како музика - и оние кои ја слушаат, не ги оцрнувам. за секој еден има место под ова сонце, макар и турбофолкер).
И ја не можам да сфатам како некого може да го расположи турбо фолк музиката но ете ти и мн други тврдите дека може значи субјективно ако гледаш само твојот став е апсолутна вистина, мене лично најнегативните емоции ми ги буди, очај, празнина значи осеќам некој товар у плуќа коа има пуштено турбо фолк не знам дали ме сфаќаш.
Метал музиката има мн поджанрови, мене најмногу уво ми фаќа мелодик и симфоник али досега не сум сретнала текст кој ми се допаднал. Па ни од хеви, треш и гранџ метал песните што ги иам слушано не ми се допаднале текстовите. Друго од метал слабо имам преслушано.
Инаку никој не рече дека е некој грев што турбо фолкерите немаат добар слух за музика само не знам текстовите како ги прифаќаат како такви. :/

И ја не можам да сфатам како некого може да го расположи турбо фолк музиката но ете ти и мн други тврдите дека може значи субјективно ако гледаш само твојот став е апсолутна вистина, мене лично најнегативните емоции ми ги буди, очај, празнина значи осеќам некој товар у плуќа коа има пуштено турбо фолк не знам дали ме сфаќаш.
Метал музиката има мн поджанрови, мене најмногу уво ми фаќа мелодик и симфоник али досега не сум сретнала текст кој ми се допаднал. Па ни од хеви, треш и гранџ метал песните што ги иам слушано не ми се допаднале текстовите. Друго од метал слабо имам преслушано.
Инаку никој не рече дека е некој грев што турбо фолкерите немаат добар слух за музика само не знам текстовите како ги прифаќаат како такви. :/

ех сега текстовите... па ќе замижиш малку на едното око (добро на двете хахахаха) и терај даље :D

ете мене пола клас (во средно) ми беше металци, пола фолкери... чудна комбинација
па не сум заинтересиран ни за едното ни за другото нешто онака побајаги... ниту сум слушал некогаш со особен интерес... метал најмалку, а од ова турбофолкот се врти по некоја во глава со сигурност.
класика, од др страна... можам да слушам, но ако слушам подолго време ме напнува.

btw. :roker:
upload_2016-7-17_22-6-17.png

:D :D :D

Абе проблемот е тоа што не само тинејџери се палат на таква музика , туку и "зрели" луѓе постари од 20 години :D

#ИЈасСумПроблемот #21 #Got99ProblemsButHatersAintOne

Абе проблемот е тоа што не само тинејџери се палат на таква музика , туку и "зрели" луѓе постари од 20 години :D
Проблемот е што некои луѓе вршат класификација на другите луѓе според тоа каква музика слушаат.

Проблемот е што некои луѓе вршат класификација на другите луѓе според тоа каква музика слушаат.
Боби класификација се прави според се и сешто. Пример според големина на полов орган, според филмови, според избор на облека, според вкус на женски/машки, според видот на литература кој го читаат и така натака...

Боби класификација се прави според се и сешто. Пример според големина на полов орган, според филмови, според избор на облека, според вкус на женски/машки, според видот на литература кој го читаат и така натака...
Проблемот е во тоа штол при правењето на таа класификација не се вложува труд за да се направат подкласи, туку се генерализира. Ако некој слуша турбофолк незначи дека е сељак, исто како што тој што слуша метал незначи дека е наркоман.

@Sungerot Bob, не се сложувам баш.
Со тоа што се палат на таква музика и на таков нискобуџетен текст, делуваат сељачки и идиотски. А и споредбава не ти е на место, сељак и наркоман не се ни приближно карактеристики да речам од иста лоза.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom