- Член од
- 15 јули 2016
- Мислења
- 43
- Поени од реакции
- 8
Не се криви машките фолкери бе. Едноставно приморани се на такво однесување. Фолкерките се ложат на такви насилни полупијандурски типови што си ги трошат парите заработени по кафаните наместо дома на децата да им обезбедат поквалитетен живот.Најискрено пробав да бидам толерантен и да тргнам предрасудите во врска со турбофолкот. Но после вечерва само ги зациментирав некои ставови. Сум бил досега на над 100 рок/панк/метал свирки, и на ниту една не сум начекал тепачка. А се пиело, се журкало и се со ред. Денес ради пријатели постоив ебени 20 минути на Аца Лукас и во тие 20 минути бев сведок на точно 3 тепачки. Тешка шабанарија. Сигурен сум дека има исклучоци во таа огромна толпа, дека се наоѓа и по некое паметно детенце, ама сигурен сум од тоа што видов и дека стануваше збор за нискоинтелектуална багра чии нагони, лесно се палеа на некој чкарт текст и музика. Но небитно. На крајот на краиштата јас бев само обичен деген кој ја набљудуваше околината и пробуваше да си објасни по некој момент додека останатите беа ептен СРЕЌНИ и уживаа. Кур ги боли шо мислам јас за таквата музика.
Гарант послем концертот ке бруи цела фолк фела за тие што се тепале дали и кој ги познава...како некој од нив добро ја ебел другарката на некоја друга познаничка а жена му(шо му чува три деца мали дома) немала појма за тоа до ден денешен...ееее легенди ке се расправаат долго по концертите...
Пола од нив ако не ги заплескаш или да им се заканиш, нешо така, нема ни да ти даат пиче. Тоа од дома воспитањето е такво и таква и е традицијата во тие води фолкерски коа си. Мислам стил живота ти е тоа не е само музика.