На што се палат тинејџерите? Цеца, Лукас, Џогани, Миле и компанија

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Да, престана ама за малку. Зато во Охрид 2 пати аца лукас и еднаш адил и уште некој. Kadmo beach е оддалечено околу 3км од дома и пак се слушат многу гласно. Ни полиција ни ништо. Кај да се побунам јас сега? Да пријавам полиција? :pos:

Еве нешто колку за споредба. Пред 4 години беше организирана транс журка на плажава Корали(Atlantic beach) и тогаш дј-ите со полиција ги слегоја од стејџ и згаснаа музика во 4 сатот. И смотаниве џандари седеа на стејџов горе случајно некој во меѓувреме дојт и пуштит музика. Комедии...

Епа нема правда. Ради ова јас најмногу се револтирам. 80% од настаниве се вакви. За едни важит, за други не.

Не прилази не прилази
Са мном у ноч не одлази
ни келенри ни девојке
не воле такве момке
није ово стол за двоје
склониште је ово моје
зато се окрени и не прилази
Три на карте увек додам...танананам танананам
када хочу да се продам...

^ Лепа Брена ќе дојдеше да продадеше карти, не успеа да го наполни стадион па се вадеше на страв поради случувањата во Куманово. :)
Не знам зошто некој има потреба да дискутира кој е металец, турбофолкер, рапер или што ти ја знам. Крај краева секој од горенаведениве кога отишол на свадба,роденден или прослава во кафана слушал, играл,пиел што и да е на турбофолк и сакал или не ги знае песните. И странската "квалитетна" музика не е ништо подобра. И таму се пее за дрога, курви, насилство. Што ги тера, ко за вирус да се збори во разни фази од општествово различна музика се слуша. Сеа филм им е турбофолкот остајте ги ќе им пројде :)
Што можеш ко родител да направиш да им забраниш да се движат на места каде што се пушта турбофолк музика?

Нема да им забраниш, туку од мали ќе им пушташ музика како шо сакаш ти. Ќе го едуцирам со текот на годините, лека полека. Со сила ништо нема да постигниш, секако.
Сепак на крај, негова одлука ќе е.

Последно уредено:
Мислењава на Сунѓеров ти се... :cuc:

Металика кај и да гостуваат секогаш се бара карта повеќе, луѓе доаѓаат од далечни земји само да ги видат и слушнат. И пази, Металика одамна не прават квалитетна музика како во 80-те и раните деведесетти, сега се чиста комерцијала и бљувотина, ама сепак полнат стадиони како од шала.

Пази Лепа Брена ќе соберела цел стадион, додека на Металика Борис Трајковски ќе сјае полупразен...

Абе одете бегајте :LOL:

Скај не умарај, иди напраи нов љубовен-турбофолк мегамикс и не се вади од памет многу многу.
Специјално за тебе сакаш да направам? Кажи ќе се договориме по пп не е проблем за тебе Бе брат.[DOUBLEPOST=1437134656][/DOUBLEPOST]
Не мислам, сигурен сум:)
Јас под сатар би ја ставил својата глава и гарантирам дека металика може повеќе од една ороспија цеца да собере повеќе публика. Сакаш да се кладиме?

Специјално за тебе сакаш да направам? Кажи ќе се договориме по пп не е проблем за тебе Бе брат.[DOUBLEPOST=1437134656][/DOUBLEPOST]
Јас под сатар би ја ставил својата глава и гарантирам дека металика може повеќе од една ороспија цеца да собере повеќе публика. Сакаш да се кладиме?

dont feed the troll

:)

Koлку само на зафрканцја ја активирав пак темава.............види до кај пошле муабетиве :ROFLMAO:

Јас тука сакам само да се обидам да го побијам митот дека рокенролот е наркомаска музика каде се пее само за дроги-баба роги, а во турбофолкот се пее за вистинските традиционални семејни вредности. Тоа не е точно! Исто и во турбофолкот има песни за дрога. Еве на пример оваа:

Не го сакам турбофолкот ама добро знам дека на Аца Лукас се пие и се прави парче :D
Ја Аца Лукас никогаш не сум го сметал за турбофолкер,има добра софра кога пее Лукас да не се лажеме :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

:DАцо друже Тито оде јетра.

Иако сум тинејџер , не ме нервираат тие што слушаат турбофолк , дефинитивно ме нервират тие што се прават дека слушаат рок/метал пример ги прашуваш што музика слушаш ти вика Рок или Метал а слуша турбофолк 24/7 , иначе секогаш имало предрасуди од постарите да напоменам , пример еве јас обожавам алтернативен рок/метал и не слушам класичен и сега кога ќе направам муабет со некој што слуша класичен рок ми вика дека тоа што сум го слушал се глупости и дека неможел да поднесе , така да нема потреба да има предрасуди каква сакаат музика нека слушаат нивни проблем ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom