Wimbledon 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Wimbledon 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 33 39,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 21 25,0%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,0%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 6 7,1%
  • Гарбињ Мугуруза Бланко

Гласови: 6 7,1%
  • Петра Квитова

Гласови: 2 2,4%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,0%
  • Кур ќе освои Ноле

Гласови: 17 20,2%

• Вкупно гласачи
    84
Статус
Затворена за нови мислења.
Поголем бескичмењак од Раонич нема, ја тепа боранијава играчи и на прва посериозна пречка паѓа. Не памтам кога успеал да победи против некој од топ4. Федерер ќе е уморен од денес, ама сепак би требало да помине.
bas sezonava gi pobedi svajarcite koi bea u top 4 :)

Голем мерак ми направи денес Федерер со победата.
Ме потсети на оние епски мечеви од минатото со неговите најголеми конкуренти.
И му благодарам за тоа, за тоа што ми пружа константно задоволство во последниве 10 год. откога го следам актвино. Иако е веќе во 35 година неговата константност во целата негова кариера е она што највеќе го одликува.
Иако шансите да го освои годинешниов Вимблдон не се на негова страна, се додека игра на вакво ниво ќе предизвикува воодушевување од неговите фанови.

marej se seri vgajci od radost koga ke napravi brejk protiv tsonga.

Ох бре Цонго, несречо циганска, племе погано, путујучи циркузанту, некрунисани француски мускетару, непризнати потомче Мухамеда Алија ... Сунце никад нече угрет за тебе бајо мој.

Ох бре Цонго, несречо циганска, племе погано, путујучи циркузанту, некрунисани француски мускетару, непризнати потомче Мухамеда Алија ... Сунце никад нече угрет за тебе бајо мој.
Tsonga одигра преку 100% од неговите можности, сепак дојде до само тие два сета и брејк топката во петтиот сет на 0-0, реално тоа беше она што може да го добие. Значи толку, иако за мене искрено беше изненадување што мечот траеше повеќе од 3 сета. Мареј на моменти со прекратки топки и лесно беше ранлив, но и Французинот се мрдна солиден број пати, посебно во четвртиот сет добивајќи 4 гема од 2-4 до 6-4.

Негo aкo случaјнo Бердих некaкo успее дa дoјде дo титулa, е тек тoa ќе е нaјгoлемиoт грaбеж вo истoријaтa нa тенисoт.

Не сум знаел дека и полуфиналиња почнаа да се поклонуваат :pos::pos:
Ај може ќе има среќа Федерер и Раонич да му поклони финале да си ебеш векот :icon_mrgr: .

Видете гo пичлеметo Чилиќ шo пoстирa нa фб :cuc::cuc::cuc:

Лaжен инстaгрaм прoфил му нaпрaил некoј и типoт пишувa сaкaм дa ве известaм декa прoфилoв е лaжен кo некoјa тинејџеркa:pos:

Пoсле oнaкoв пoрaз....
Ај дa гo нaпaднеме сo кoментaри???????

Kolku i da go nejkam Fede rer mnogu jak moment kje bide da go osvoi, posebno po govorot po porazot od Novak lani, koga kaza ne se otkazuvam, se nadevam deka kje bidam tuka i dogodina

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Крајно рандом и малце офтопик али...некој да не ја има играно Tennis Elbow? И ако да..дали ќе може линк во ПП? :D

Онтопик: Мареј осваја ова.

Пуштете си на СК6 да глеате 1/4 финале јуниори мажи ...Боље играат него нашите најдобри тенисери

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Незнам шо толку ве изнервираа вчера хрватските коментатори... да можеби коментираа пристрасно за својот тенисер (нормално), али далеку се од српските коментатори кои буквално урлаат на секој поен на Ноле :)

Ауу какво е бе ова викање :pos: А јаа, јаа јаа? Како вика?

Страшна е Серена, СТРАШНА! Конечно потсеќа на правата Серена, а не онаа која се влече по терен како црево... Мислам дека има и ослабено некое кило што одма се приметува во движењето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom