Насилства во Македонија

Чим татково бара да не се злоупотребува случајов, значи и тој си ја има мувата на капата, нејсе за кавга секогаш се потребни двајца.

Пред недела дена кога сеуште беше свежа случкава, порталиве известуваа дека овој Илиќ ги нападнал во болницата, а потоа им се одмаздил со тоа што намерно ја прегазил фамилијата... Али сега одкога излезе снимката и сликите од претепаниот совозач, гледаме дека фамилијава воопшто не била наивна.

Нека почива во мир детето, вината нека се бара кај возачот и таткото, а не само кај едната страна.

Фала богу нема да видиш, има модератори тука.
А и мрзам да принтскринирам фејсбук статуси...
јас ти зборувам за тукаа, на фејсбук на секакви будали ке налеташ

јас ти зборувам за тукаа, на фејсбук на секакви будали ке налеташ
Па тука, идиототна социјализмот напиша мислење *еден помалку*, или јас погрешно сум разбрал...

Па тука, идиототна социјализмот напиша мислење *еден помалку*, или јас погрешно сум разбрал...
јас лично не сум видел, но ако е така мислам дека не е само идиот на социјализмот, туку и на секаков вид на идеологија

Да сакавте законска казна немаше да искочи снимката ниту пак некој на протест. Ова е мерење кур сеа,и оправдување во иднина за племенскиот потег во вид на крвна одмазда.
А на таткото му е јасно каква глупост напраил па си бара да не се меша јавноста во случајот.
Снимката го искочиле пички за пари и внимание.
А протестот е законско право за искажување револт, немаше ни насилство ни инциденти.
Лично не го подржував протестов, ама се случи, некој сакаше да употреби ситуација.

Зима, 2007
Мајка ми и тетка ми удирани и ограбени од Албанци
Јуни месец, 2010
Јас и братучетка ми (17 годишна тогаш) си одиме во последна 57ца накај дома. Ние во средина на хармониката, тројца Албанци почнуваат да ја драпаат (не да ја пипкаат, да ја драпаат) братучетка ми пред мои очи, ја почнувам да им викам, се бутам меѓу нив, отпозади ми се собира глутница од 10 души и ме претепуваат, сам, во сред факинг автобус. Потоа- станица во Бутел, братучетка ми во уплав. Таму - Албанец. Сторители? Уживај - не ни се ни јавија пак.
Велигден, 2012
Двајца мои соученици убиени на Смилковско езеро со пукање во уста
И уште милион други случаи за коишто не е ни место ни време. Дволичноста, подлоста и кукавичлукот е генетски кај Албанецот и се познава во очи

Денес, 2016, малиот Алмир е убиен. Не коментирав ништо знаејќи дека е сосема поинаква позадината. Нека му е простена душичката на тоа ангелчето, се надевам дека е на подобро место, но колку што убиец е Бојан/Бобан (како год) толку е и татко му. Баш така, убијци на децата се и тој и тој.

После сево ова веќе е редно време да си признаеме дека не можеме еден со друг. Едноставно, ме гуши веќе внатре кога и да чујам нешто поврзано со таа деноминација. Муслиманите се прекрасни луѓе, генерално. Турците ги обожавам, имам премногу Босанци пријатели, студирам со Арапи и најдобриот другар ми е Арап, има и свесни Албанци. Ама не се трпите веќе, колку и да си викам во главава АЛО НЕ БИДИ ТАКОВ ШОВИНИСТ И ОНИ СЕ ЛУЃЕ, али јас сфатив дека ова не е шовинизам туку дека веќе телата на мнозина ни реагира со одбивност. Сериозен сум

Чим татково бара да не се злоупотребува случајов, значи и тој си ја има мувата на капата, нејсе за кавга секогаш се потребни двајца.

Пред недела дена кога сеуште беше свежа случкава, порталиве известуваа дека овој Илиќ ги нападнал во болницата, а потоа им се одмаздил со тоа што намерно ја прегазил фамилијата... Али сега одкога излезе снимката и сликите од претепаниот совозач, гледаме дека фамилијава воопшто не била наивна.

Нека почива во мир детето, вината нека се бара кај возачот и таткото, а не само кај едната страна.

Зарем да му се дозволеше и понатаму да удира во повредените родители, абе што ви е на вас, кај ви е човечноста? Ало, ги згазија ги здробија и не му е доста излегува со палица удира ...

И ајде пријатно од мене, не ни очекував поинаку, работата е: мртов ш*птар, добар ш*птар.

Албанците и покрај се покажаа култура, не беше запален ниеден македонски имот нити беше нападнат некој македонец, дури и семејството на убиеното дете се надмина и повика да не се квалификува настанот како етнички и да не се злоупотреби, а ете ти тоа го земаш како слабост.

Јас ако би бил случаен минувач и би седочел тоа што го видов на видеоно би ги скршел ќотек, секако ако би имале срцев удар би приметил, не сум глуп ко тебе.
На видеото се гледа одма после ударот како рипаат гомнарве и како кршат и како тепаат.Јасно е како бел ден.

Дел (изгледа поголемиот) од албанците почнаа институциите да ги доживуваат дека УЧК ги ослободила во војната и сега имаат право да кажуваат кој, кога, каде, може не може, да влезе, излезе, седне, стане итн... И тоа ако налеташ на напната ситуација веднаш функционира така, со силеџиство, буткање, влечење,.. Ако се пожалиш на тие што се одговорни за ред ќе ти кажат, нормално е тоа, па тоа се Албанци, што очекуваш... Е сеа, од време на време и они налетуваат на некој сличен на себе...и настанува беља И потоа цела држава треба на силеџиите да им се правда и извинува, да објаснува дека е против убиства на невини деца, дека не е важно кој од која нација е туку дали е човек или стока итн итн.... море ајт сиктер..

Зарем да му се дозволеше и понатаму да удира во повредените родители, абе што ви е на вас, кај ви е човечноста? Ало, ги згазија ги здробија и не му е доста излегува со палица удира ...

И ајде пријатно од мене, не ни очекував поинаку, работата е: мртов ш*птар, добар ш*птар.

Албанците и покрај се покажаа култура, не беше запален ниеден македонски имот нити беше нападнат некој македонец, дури и семејството на убиеното дете се надмина и повика да не се квалификува настанот како етнички и да не се злоупотреби, а ете ти тоа го земаш како слабост.

Дарди знам што лајно си кога станува збор за вакви случаеви што креваат меѓуетнички тензии... Јас убаво пишав, нека одговараат двете страни, за кавга секогаш се потребни двајца, додека ти ми ги извртуваш на некој начин зборовите со "мртов ши*тар, добар ши*тар". Прочитан си на форумов, не ти палат ваквите статуси, а и најискрено несакам да губам време да реплицирам на твоите постови.

Чао.

Ќе се најде ли некој од "Албанците" да ја осуди фамилијата што ја започнала расправијата и да каже дека и они заслужуваат кривични пријави? Или само тие што го добија кривични се криви?

Лошо што настрадало детето. Требало да го прегази дивјакот и другарите-насилници.
Вие што се обидувате на припадници на нецивилизираната племенска заедница да им докажувате дека сите луѓе и случаи на насилство треба да се третираат исто, не пробувајте, џабе си го трошите времето. Тие не живеат во 21 век.

Да ти се плукнам на цивилизацијата кога успех е да не запалиш имот или да нападнеш невини луѓе. Ај молим те, не се фали толку.

Ќе се најде ли некој од "Албанците" да ја осуди фамилијата што ја започнала расправијата и да каже дека и они заслужуваат кривични пријави? Или само тие што го добија кривични се криви?
Јас ја осудив, не знам дали си дочитал. Треба да плати таткото затоа што не викнал полиција туку сакал сам да се пресметува...

Дури фамилијата не ја започнала расправијата, нема смисла, замисли, пуштале некој пред себе, бобан не се побунил воопшто пошто е македонец, нормално, и овој албанецот почнува да му вика нему затоа што е македонец и му вика ќе те фрлам од прозор. За мене ова не ми има смисла....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom