Насилства во Македонија

Што да се каже?
Лоша работа... Да не си им во кожата ни на едните, ни на другите...
Дете бе алооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!! Дете... Толкаво дома имам!
И, нормална, човечка реакција е да сочувствуваш со болката...
Арно ама, веднаш потоа, по ФБ и насекаде, ги читаш коментарите од Албанците, и разбираш дека те нарекуваат sllaves, sllavоmaqedonish, и нешто се закануваат ne kallash па Илирида, па ова па она...
И, некоја горчина веднаш...
Кој тоа не сака соживот? А?
Секако, секој искрен човек жали кога се вакви настани во прашање. Ама, искреноста требаше некој да ја покаже и пред пет години, кога беше случајот на Смилковско езеро.
Како што јас ги игнорирав коментарите *еден помалку*, каде убијците стануваат херои, тој од Гостивар, овој сега...

Вие ги правите херои, иако има видео докази, иако самиот убиец ја признал вината, а албанците не веруваат дека тие се убијците. Нормална личност ја знае разликата, разликува што е болно а што е нормално да не веруваш во коруптивни институции за кои сите сме свесни.

јас му верувам на братот.[DOUBLEPOST=1467666651][/DOUBLEPOST]
и тие 99% Албанци онака рандом маваат кршат ако некој се удри во некој стуб или излета од патот.Замисли некој доживува срцев удар во возење што многу пати се случило, и сега некој случајни минувачи му излегуваат со боксираци и палки да му пресудат.
Јас ако би бил случаен минувач и би седочел тоа што го видов на видеоно би ги скршел ќотек, секако ако би имале срцев удар би приметил, не сум глуп ко тебе.

Види ја снимката внимателно и ќе приметиш, родителите го земаат детето, а совозачот мава од позади со нешто, а после 20 секунди повторно влегува во кадар како бега према колата, веројатно откако се собрале луѓе.
Совозачот од никого не беше нападнат туку тој нападна.
Совозачот вели дека случајно ги згазиле, да не сака да каже дека и тоа што ги маваше е случајно ? Сакаше да ги докрајчи повредените. Стварно чуден систем, како е можно таков монструм да не е во притвор? Удира повредени луѓе кои носат дете кое умира.

Еве уште еднаш снимката внимателно, како излегува од кола и од позади мава

http://www.telegrafi.com/ekskluzive...n-almiri-4-vjecar-dhe-familja-e-tij-video-18/

280.000 прегледи за 10 часа, за жал снимката ќе има негативен ефект врз соживотот, како и за жал и покрај тоа што има снимка сеуште има луѓе кои го оправдуваат убиството.

Наводно убиецот бил претепан од останатите притвореници во Шутка
13533171_1619820601680151_5839367273086205428_n.jpg

Денес протестот голем
13567439_10154336124849532_7799133086856661975_n.jpg

На погребот имаше илјадници луѓе
Имаше реакција од сите албански региони, речиси сите напишаа реакција.
Со соопштение излезе и Гардата на република Илирида.

Секако дека се претера, чудна реакција, исто како што има чудна реакција на форум и на други места каде го оправдуваат злочинот.
кај најдувате ваква пристрасност да го прикачите и ова како меѓуетнички сукоб,да не викнаа браќава што газат 200 души со калаши па се пукаа секој од своја страна

смешни и трагични се ваквите јузери по форуми кои треба да се избегнуваат од реплика во секој случај

сочуство за детенцето кое почива благодарејќи на глупоста и непромисленоста на учесниците во пресметката

Како што јас ги игнорирав коментарите *еден помалку*, каде убијците стануваат херои, тој од Гостивар, овој сега...

Вие ги правите херои, иако има видео докази, иако самиот убиец ја признал вината, а албанците не веруваат дека тие се убијците. Нормална личност ја знае разликата, разликува што е болно а што е нормално да не веруваш во коруптивни институции за кои сите сме свесни.
не видов овде некој од нашиве да не го осуди сторителот, никој не го ни направи херој, туку неми е јасно зошто има протест од вашиве кога сторителот е во притвор, ке му се суди и ке добие скоро сигурно затворска казна, тоа не е притисок? на мене лично неми е јасно зошто нема кривична пријава против вашите за тешка телесна повреда и насилство, тоа се јас чудам...

Нашиве ( јбг, уште се делиме на ваши и наши во 2016г) што толку ги жалат љопкиве по социјалниве мрежи нека не забораваат дека истите тие со свирежи и скандирање учк ги испратија оние кои што дадоа 8 животи во Диво Насеље, нека не забораваат ни на она што се случи на Смилковско езеро, убиството во Ѓорче, убиените и масакрирани бранители од 2001 година кој што се заборавени од сите иако овој период навршуваат 15 години од кога тие ги дадоа своите животи за Македонија итн.
Другото нема да го коментирам, тоа е што е.

Па уште се чудиш зошто се делиме на ваши и наши...

Братко ти си патолошки случај, случајни минувачи?
Дали си ти нормален, пресметка имало уште во уред, кажими еве јас да ти соберам 10 луѓе а ти да си со брат ти во автомобил и да почнеме да ви го кршиме автомобилот и да сакаме да ве извадиме од него, која ке биде твојата реакција? Да не пробаш случајно да излезеш и да не вразумиш со зборови?
Дај те молам не се бламирај, друго прашање зошто нема до сега кривична пријава за тешки телесни повреди и насилство за некој од амазонсково племство да не знаеш случајно? или тоа се случајни минувачи кои пробуваат да го спасат кутрото дете...јебем ти логика

Извини но не можеш да ми споредиш семеен човек кој имал 3 синови и немал никогаш проблем со законот ... со човек кој што се судрил со полицајци и се гордее што медиумите пишуваат за него.
Значи човек кој пред 2 години имал конфликт со полицајци и за тоа добил кривична пријава, а до пред една година јавно се фалел и велел дека вреди да се оди во станица заради конфликт со полицајци ... тој за мене е проблематична личност и за такви се вели чувај Боже, значи да не имаш работа.

За настанот кривични пријави има за двајцата кои беа во кола како и за 3-ца од семејството на детето.
Останатите случајно се нашле на тоа место, после 9 часот за време на месец Рамазан по албанските населби има поголема раздвиженост.

И во првичното соопштение на МВР се вели дека двајцата кои биле со таткото удриле по колата (но не и по патниците во колата), при што возачот тргнал со колата и кога го забележал семејството удрил во нив ... а понатака се гледа нема потреба за коментар.

Се уништија 2 семејства заради проблематичен карактер, горделив конфликтуозен човек

Јас ако би бил случаен минувач и би седочел тоа што го видов на видеоно би ги скршел ќотек, секако ако би имале срцев удар би приметил, не сум глуп ко тебе.
ти можда не си глуп ама има многу глупи за кој ти сметаш дека не се глупи.

Колку треба да си пичка во душа, за обична караница и недоразбирање во болница, да му викнеш на некој 10 души со палки и ножеви, да го претепаш, да му ја искршиш колата, и после да плачеш и цвикаш зошто човекот направил тешка глупост во жолта минута.
Ич не треба да си пичка, треба да си љочка зошто ова се повторува со години во 1000 варијанти

кој ги прави херои бе чедо, каков е тој херојски чин да изгазиш невино детенце СЕ СЛУШАШ БЕ ШО ЗБОРАШ ,зошто го потврдуваш абдалското во тебе со секој твој нов пост за меѓуетнички судир и линч во кој сите нормални и чесни граѓани ГУБАТ

Aко примети, јас никаде никого не правам херој, ниту некого идолизирам. Ниту во гостиварскиот случај, ниту Смилковско, ниту сега.
Ако ги игнорирав коментарите, скоро и да немаше да остане коментар од Албанец... ама што е тука е.
Не е тоа поентата, туку поентата е што индивидуалното (не)дело автоматски го колективизирате како (не)дело на цел еден колектив, а од друга страна, од „вашите“ сите се цвеќиња за мирисање, иако (не)делото е докажано, и глумите жртви.
Оттука, нема поттреба од размислување на повисоко ниво. Се е кажано.

Секако дека се претера, чудна реакција, исто како што има чудна реакција на форум и на други места каде го оправдуваат злочинот.

Вие ли зборувате за чудни реакции, истите кои не кажавте лош збор и ги браневте убијците од масакрот кај Смилковско езеро демек биле наместени. За разлика од вас ниту еден Македонец не рече дека овој бил наместен и дека не треба да лежи во затвор, туку само дека треба само да се испитаат околностите под кои се случило сето ова.

Извини но не можеш да ми споредиш семеен човек кој имал 3 синови и немал никогаш проблем со законот ... со човек кој што се судрил со полицајци и се гордее што медиумите пишуваат за него.
Значи човек кој пред 2 години имал конфликт со полицајци и за тоа добил кривична пријава, а до пред една година јавно се фалел и велел дека вреди да се оди во станица заради конфликт со полицајци ... тој за мене е проблематична личност и за такви се вели чувај Боже, значи да не имаш работа.

За настанот кривични пријави има за двајцата кои беа во кола како и за 3-ца од семејството на детето.
Останатите случајно се нашле на тоа место, после 9 часот за време на месец Рамазан по албанските населби има поголема раздвиженост.

И во првичното соопштение на МВР се вели дека двајцата кои биле со таткото удриле по колата (но не и по патниците во колата), при што возачот тргнал со колата и кога го забележал семејството удрил во нив ... а понатака се гледа нема потреба за коментар.

Се уништија 2 семејства заради проблематичен карактер, горделив конфликтуозен човек
Се тоа стои во вода дека бил конфликтен дечкото, но еве јас те прашувам ти ваљда се рачунаш за неконфликтна личност и примерен граѓанин, одговорими на претходно поставеното прашање, што би правел ти?

Можам да замислам останатите какви се тогаш :icon_lol:

не видов овде некој од нашиве да не го осуди сторителот, никој не го ни направи херој, туку неми е јасно зошто има протест од вашиве кога сторителот е во притвор, ке му се суди и ке добие скоро сигурно затворска казна, тоа не е притисок? на мене лично неми е јасно зошто нема кривична пријава против вашите за тешка телесна повреда и насилство, тоа се јас чудам...
Фала богу нема да видиш, има модератори тука.
А и мрзам да принтскринирам фејсбук статуси...

Абе наши ваши и од едните и од другите има бараби кои подобо е да се стават во гасна комора отколку да го дишат воздухот и да го јадат јадењето што може некој друг да го изеде.
Имам пријатели албанци кои се навистина паметни, образовани и не ги боли ни за политика ни за голема албанија, дури и самите избегнуваат и да зборнат со барабите заразени со овој филм. Али за голем процент сум имал прилика со свои очи да видам дека се на ниво пониско и од некој кој е израснат во џунгла, такви створења нема збор што може да ги опише (не дека и од нашиве ги нема исти копии и тоа многу голем број), али тоа што го имам видено во некои гостиварски и тетовски села не се опишува со зборови.

Напротив, според она што успеав да го укапирам од напишаното по разни медиуми проблемот настанал поради двајца ненормални, еден родителот на детето, а другиот тој што ги прегазил и уште една толпа кои наместо да ги смират страстите рипнале да делат правда и од едната и од другата страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom