Насилства во Македонија

Многу ме интересира од кај виде дека братот на осомничениот извадил палка ? Јас како што гледам удираат во луѓето и потоа притрчуваат неколку луѓе вклучувајки го и таткото да ги извадат од кола и да ги тепаат, ама пак ќе кажам не се гледа најдобро затоа полицијата е таа што треба да утврди како било поготово ако има сведоци кои ќе сведочат дека предходно им била искршена шофершајбната од страна на таткото и негови пријатели ? Или пак доколку е точно она што го кажа братот негов дека повикале полиција откако биле истепани и после тоа се случило ова..

Види ја снимката внимателно и ќе приметиш, родителите го земаат детето, а совозачот мава од позади со нешто, а после 20 секунди повторно влегува во кадар како бега према колата, веројатно откако се собрале луѓе.
Совозачот од никого не беше нападнат туку тој нападна.
Совозачот вели дека случајно ги згазиле, да не сака да каже дека и тоа што ги маваше е случајно ? Сакаше да ги докрајчи повредените. Стварно чуден систем, како е можно таков монструм да не е во притвор? Удира повредени луѓе кои носат дете кое умира.

Еве уште еднаш снимката внимателно, како излегува од кола и од позади мава

http://www.telegrafi.com/ekskluzive...n-almiri-4-vjecar-dhe-familja-e-tij-video-18/

280.000 прегледи за 10 часа, за жал снимката ќе има негативен ефект врз соживотот, како и за жал и покрај тоа што има снимка сеуште има луѓе кои го оправдуваат убиството.

Наводно убиецот бил претепан од останатите притвореници во Шутка
13533171_1619820601680151_5839367273086205428_n.jpg

Денес протестот голем
13567439_10154336124849532_7799133086856661975_n.jpg

На погребот имаше илјадници луѓе
Имаше реакција од сите албански региони, речиси сите напишаа реакција.
Со соопштение излезе и Гардата на република Илирида.

Секако дека се претера, чудна реакција, исто како што има чудна реакција на форум и на други места каде го оправдуваат злочинот.

Последно уредено:
Опааа секоја приказна има две страни не?

Греота за детето - треба да лежи затвор тој што го утепал, ама избрзаа ептен ФБ гнасафаците у поддршка за браќата.

Сеа приказната на таткото на Алмир изгледа смешна, дека искочиле они од кола со бејзбол палки да ги тепаат него и сопругата....
Што подразбираш со подршка за браќата?[DOUBLEPOST=1467663631][/DOUBLEPOST]
Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на снимкава. Не нападнаа за глупости... Влеговме во кола ни дотрчаа 3-4 албанци ни ја скршија шофершајбната со боксачи ( веднаш повикавме полиција) ние побегнавме но завршивме во слепа улица. Продолжија да не бркаат околу 20 албанци со ножеви, боксачи и слично. Братми за да ги избегне удри во ѕид за жал тука било дете ние неможевме да видиме ништо зошто ни е скршена шофершајбната и бевме испаничени, јас не знам каков човек напаѓа луѓе со цел да ги тиепа/убие пред сопственото дете за банална расправија поради ред во болница и со тоа го доведува во опасност... И дали тие навистина се жртви? Јас имам 5 посекотини од НОЖ, повеќепати сум удрен со тврд предмет по глава и тело. Против никој од напаѓачите не е поднесена кривична пријава уште и се организираат протести и го нарекуваат брат ми терорист кој сакаше само да избега и да се спаси... Навистина е греота за детето и ние жалиме ама како би вие реагирале да се најдете во ваква ситуација и да ви е загрозен вашиот живот и животот на вашата фамилија? Во сите медиуми пишува како ние сме ги чекале да ги згазиме никој не ја напиша вистината што навистина се случи.
- Кумановци во строг центар не знаат која уличка е ќорсокак?
- Кои се шансите, да го удриш човекот кој наводно те нападнал кога не си можел да гледаш низ шофершајбата? зошто не удрил лево, или пред нив, или после нив, зошто не возел право, какви се шансите баш удира баш кај семејството?
Каков дебил треба да си да пцуеш и да се караш со маж пред жена и дете, за чекање ред. Не сакам да предрасудам, ама по фејсбукот се гледа бојанче дека е домаќин дечко, нема што...
Таткото си доби доволна казна, себеси нема да си прости, сега убиецот и соучесникот треба да одговараат.

Последно уредено:
И сега која е вистината???

Секако оваа не може да биде вистина.

Човеков вели дека не сакале да ги згазат, а на снимката се гледа како истиот сака да ги докрајчи удирајќи ги родителите од позади.

Вакво алиби може да помине само кај тефтер судии.

Да сакавте законска казна немаше да искочи снимката ниту пак некој на протест. Ова е мерење кур сеа,и оправдување во иднина за племенскиот потег во вид на крвна одмазда.
А на таткото му е јасно каква глупост напраил па си бара да не се меша јавноста во случајот.

Секако оваа не може да биде вистина.

Човеков вели дека не сакале да ги згазат, а на снимката се гледа како истиот сака да ги докрајчи удирајќи ги родителите од позади.

Вакво алиби може да помине само кај тефтер судии.
По самиот удар дотрчуваат 20 души и почнуваат да ги тепаат.Од каде тие 20 души испаднаа?Од каде дознаа дека намерно ги згазил?

"Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на снимкава. Не нападнаа за глупости... Влеговме во кола ни дотрчаа 3-4 албанци ни ја скршија шофершајбната со боксачи ( веднаш повикавме полиција) ние побегнавме но завршивме во слепа улица. Продолжија да не бркаат околу 20 албанци со ножеви, боксачи и слично. Братми за да ги избегне удри во ѕид за жал тука било дете ние неможевме да видиме ништо зошто ни е скршена шофершајбната и бевме испаничени, јас не знам каков човек напаѓа луѓе со цел да ги тиепа/убие пред сопственото дете за банална расправија поради ред во болница и со тоа го доведува во опасност... И дали тие навистина се жртви? Јас имам 5 посекотини од НОЖ, повеќепати сум удрен со тврд предмет по глава и тело. Против никој од напаѓачите не е поднесена кривична пријава уште и се организираат протести и го нарекуваат брат ми терорист кој сакаше само да избега и да се спаси... Навистина е греота за детето и ние жалиме ама како би вие реагирале да се најдете во ваква ситуација и да ви е загрозен вашиот живот и животот на вашата фамилија? Во сите медиуми пишува како ние сме ги чекале да ги згазиме никој не ја напиша вистината што навистина се случи."
Dobro e da se slusat i dvete strani ama koga ima video mozes sam da si procenish dali se raboti za low visibility ili za linch... ama ako si slep ... drug muabet

Zalno e za banalni pricini zrtva da e 4 godisno dete :(

Улицата не е ќорсокак, и тоа напишаното пробува да се извади ситуацијата.. и во Куманово не ни прв ниту последан пат кога две загреани глави ќе се судрат(без разлика дали се македонци или албанци) и доаѓа до вакви работи, и со автото можеше да продолжи нагоре по улицата зар не? И да сигурно никој не е толку малоумен да те нападне за банална работа, ако си ти бил смирен.. Само што како и секогаш високите представници на албанците тоа секогаш го искористат, да се престават како тоа тие тука секогаш немаат права, секогаш нив нешто им фали.. И тоа им успееа како и секогаш поради тоа што многу неписмен народ има кај нас. И не ми е јасно сега, што уште се бaра од оваа? Се разјасни ситуацијата? Се смени нешто? Тоа што се случило ќе се реши на суд, не гледам што имаа ние тука да нагаѓаме и да шириме омраза и дезинформаци.

Овој текст можеби е напишан од некој адвокат или пак после консултација со адвокат, нормално ќе измислат сешто сега, фала Богу што барем оваа снимка постои, инаку којзнае што ќе смислеа, јас и овака се плашам на судскиот исход, се знае како се одлучува во оваа држава.

На снимката многу јасно се гледа дека совозачот (овој на слика) не беше од никој нападнат, туку тој ги нападна родителите на детето кои го држеа повреденото дете на раце и бегаа од местото на настанот.

На овој монструмот на кој начин му стигна тврдиот предмет (претпоставувам: http://www.njuskalo.hr/image-bigger/sve-ostalo/teleskop-palica-razvlacenje-48cm-slika-11312043.jpg) ... со кој ги нападна родителите.
Вели дека бегале, а на снимката се гледа дека тој напаѓа со едно подруго удари и ги следи родителите со повреденото дете? А потоа веројатно откако се собрале од околните куќи, бива тепан како магаре и успешно се евакуира.

Доколку стварно имаше 20 албанци со ножеви (а од снимката се гледа дека нити има 20 луѓе нити има ножеви), тој немаше да оди во правец назад, туку ќе бегаше во правец кон кој што и побегна откако изеде ќотек.
Значи повредите му се откако тој се обиде да ги убие родителите на детето. Рачунај да не беа случајните минувачи и жители на населбата, овие злосторници ќе го убиеја целото семејство.
Замисли и на возачот да му се дозволеше да излезе надвор со некој тврд предмет?

Значи да сумираме:
-Убиецот имал кривично дело напад врз полицаец и се фалел со тоа (проблематична личност)
-Совозачот уфилман со палицата и со боречките вештини, со лиценцата за физичко обезбедување итн.
Братко ти си патолошки случај, случајни минувачи?
Дали си ти нормален, пресметка имало уште во уред, кажими еве јас да ти соберам 10 луѓе а ти да си со брат ти во автомобил и да почнеме да ви го кршиме автомобилот и да сакаме да ве извадиме од него, која ке биде твојата реакција? Да не пробаш случајно да излезеш и да не вразумиш со зборови?
Дај те молам не се бламирај, друго прашање зошто нема до сега кривична пријава за тешки телесни повреди и насилство за некој од амазонсково племство да не знаеш случајно? или тоа се случајни минувачи кои пробуваат да го спасат кутрото дете...јебем ти логика

По самиот удар дотрчуваат 20 души и почнуваат да ги тепаат.Од каде тие 20 души испаднаа?Од каде дознаа дека намерно ги згазил?
Фреквентна улица е, строг центар, 99 % поминуваат албанци...

Види ја снимката внимателно и ќе приметиш, родителите го земаат детето, а совозачот мава од позади со нешто, а после 20 секунди повторно влегува во кадар како бега према колата, веројатно откако се собрале луѓе.
Совозачот од никого не беше нападнат туку тој нападна.
Совозачот вели дека случајно ги згазиле, да не сака да каже дека и тоа што ги маваше е случајно ? Сакаше да ги докрајчи повредените. Стварно чуден систем, како е можно таков монструм да не е во притвор? Удира повредени луѓе кои носат дете кое умира.

Еве уште еднаш снимката внимателно, како излегува од кола и од позади мава

http://www.telegrafi.com/ekskluzive...n-almiri-4-vjecar-dhe-familja-e-tij-video-18/

280.000 прегледи за 10 часа, за жал снимката ќе има негативен ефект врз соживотот, како и за жал и покрај тоа што има снимка сеуште има луѓе кои го оправдуваат убиството.

Наводно убиецот бил претепан од останатите притвореници во Шутка
13533171_1619820601680151_5839367273086205428_n.jpg

Денес протестот голем
13567439_10154336124849532_7799133086856661975_n.jpg

На погребот имаше илјадници луѓе
Имаше реакција од сите албански региони, речиси сите напишаа реакција.
Со соопштение излезе и Гардата на република Илирида.

Секако дека се претера, чудна реакција, исто како што има чудна реакција на форум и на други места каде го оправдуваат злочинот.
Ова е преочигледна причина зошто државава не функционира, и зошто едната страна е постојано таа која што треба да прави отстапки, за да другата страна биде задоволена и да има привремен мир. Пред некој месец еден албански тинејџер уби друг, со нож директно во срце. И излезе од затвор за 24 саата. Тогаш никакви протести немаше, ниту пак било какви реакции од различни гарди. Прашањето е едноставно. Дали сакате војна? Дали сакате каури да убивате? Сакате ли да ги истребите каурите од овие простори, тоа ли ви го дига курето?

Последно уредено од модератор:
Се согласувам дека тој што го возел мерцедесот треба да одговара и да ја добие највисоката казна предвидена за вакво дело, но да не се лажеме дека другата страна е целосно чиста во овој случај. Не ми е никако јасно со кој памет некој се решава да покажува сила пред сопственото дете и жена и притоа да собира луѓе за да ја тепаат спротивната страна. :facepalm: Зарем во тој момент таткото на веќе починатиот Алмир не размислувал дека во таква ситуација може во опасност да ги доведе својот четири годишен син и сопругата ? Зарем очекувал дека од кога ќе им удрат ќотек 5-10-15 души или колку и да биле, другата страна само ќе седи и ќе чека овие да престанат ? Далеку од нормална е реакцијата и на тој што управувал со возилото, но кога на тебе ќе тргнат 10 души спремни да те убијат од ќотек јасно е дека ќе направиш се што е во твоја моќ за да се одбраниш. За жал на крај таквото дивеење од две или повеќе страни секогаш завршува со жртви кои што се 100% невини, односно се нашле на погрешно место во погрешно време.

Нашиве ( јбг, уште се делиме на ваши и наши во 2016г) што толку ги жалат љопкиве по социјалниве мрежи нека не забораваат дека истите тие со свирежи и скандирање учк ги испратија оние кои што дадоа 8 животи во Диво Насеље, нека не забораваат ни на она што се случи на Смилковско езеро, убиството во Ѓорче, убиените и масакрирани бранители од 2001 година кој што се заборавени од сите иако овој период навршуваат 15 години од кога тие ги дадоа своите животи за Македонија итн.

СЕ на СЕ џабе муабет...Албанците се секогаш во право и кога се убијци и кога се убиени. Тоа е народ пратен од Господ да каже што е правда, останатите се гола вода!

невини се децата и од српското село во околина на Куманово, а кој секојдневно ги газат албанци од блиското албанско село, возат по селскиот пат со огромни брзини... но стапот има 2 краја, се почесто и албанците меѓусебно се газат а и убиваат, како случката во Гостивар пред некој ден...

Што да се каже?
Лоша работа... Да не си им во кожата ни на едните, ни на другите...
Дете бе алооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!! Дете... Толкаво дома имам!
И, нормална, човечка реакција е да сочувствуваш со болката...
Арно ама, веднаш потоа, по ФБ и насекаде, ги читаш коментарите од Албанците, и разбираш дека те нарекуваат sllaves, sllavоmaqedonish, и нешто се закануваат ne kallash па Илирида, па ова па она...
И, некоја горчина веднаш...
Кој тоа не сака соживот? А?
Секако, секој искрен човек жали кога се вакви настани во прашање. Ама, искреноста требаше некој да ја покаже и пред пет години, кога беше случајот на Смилковско езеро.

"Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на снимкава. Не нападнаа за глупости... Влеговме во кола ни дотрчаа 3-4 албанци ни ја скршија шофершајбната со боксачи ( веднаш повикавме полиција) ние побегнавме но завршивме во слепа улица. Продолжија да не бркаат околу 20 албанци со ножеви, боксачи и слично. Братми за да ги избегне удри во ѕид за жал тука било дете ние неможевме да видиме ништо зошто ни е скршена шофершајбната и бевме испаничени, јас не знам каков човек напаѓа луѓе со цел да ги тиепа/убие пред сопственото дете за банална расправија поради ред во болница и со тоа го доведува во опасност... И дали тие навистина се жртви? Јас имам 5 посекотини од НОЖ, повеќепати сум удрен со тврд предмет по глава и тело. Против никој од напаѓачите не е поднесена кривична пријава уште и се организираат протести и го нарекуваат брат ми терорист кој сакаше само да избега и да се спаси... Навистина е греота за детето и ние жалиме ама како би вие реагирале да се најдете во ваква ситуација и да ви е загрозен вашиот живот и животот на вашата фамилија? Во сите медиуми пишува како ние сме ги чекале да ги згазиме никој не ја напиша вистината што навистина се случи."

јас му верувам на братот.[DOUBLEPOST=1467666651][/DOUBLEPOST]
Фреквентна улица е, строг центар, 99 % поминуваат албанци...
и тие 99% Албанци онака рандом маваат кршат ако некој се удри во некој стуб или излета од патот.Замисли некој доживува срцев удар во возење и губи контрола, што многу пати се случило, и сега некој случајни минувачи му излегуваат со боксирачи и палки да му пресудат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom