Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Овцо не отварај посебни теми за љубовни проблеми,овде жали се и советувај се.

убо ти рече крусер...
оди легни некоја...
ако се покажит добра во кревет на 1ви септември пиши ми пп со нејзин број а ти врати и се на старава :vozbud:

Имам девојка од централна Македонија, а јас сум од Скопје. На ист факултет учиме, до јуни имавме 6 месеци врска. По тоа она си отиде дома. Последните 2 месеца бевме неразделни, буквално секој ден се гледавме, си викавме дека се сакаме итн во однос на романтика. Ама како си отиде така се промени. Почна да глуми нешто како сака летно време да се журка, на пауза да сме биле, а кога ке се вратела во Скопје, во септември, се ќе било по старо. Јас се согласив, иако и самиот не знам зошто, можеби и премногу ја сакам, па и простувам. А сега женски навалете да дадете објаснување зошто би можела така да се однесува, да знам што да правам во септември. Едно е сигурно, имам ужасна желба да ја повредам како што она мене ме повреди, па тука и машките и женските би можеле некој совет да дадат. Само да се разбереме, не мислам на физичко повредување.
Moj совет,под хитно да ја заборајш,и да си продолжиш со животот!!!!По можност фати си друга девојка,пред да се врати таја во Скопје!!!
Можи малку сурово ке ти звучи ова,ама реално чупето не те сака,и предпоставувам во Скопје со тебе е од интерес,да ја носиш по кафина и слични срања!!!!Ако таја те сакала вистински,како што викаш дека ти ја сакаш,ке кисневте сеа по телефони или мсн-и,и ке ги броела часовите дури да дојди 1ви Октомври,а не да ти бара пауза,за да можи да си ја лади дундата со други мажи таму,и на крај да нема грижа на совест,пошто тогаш не сте биле во врска туку сте биле на "пауза":helou:

Moj совет,под хитно да ја заборајш,и да си продолжиш со животот!!!!По можност фати си друга девојка,пред да се врати таја во Скопје!!!
Можи малку сурово ке ти звучи ова,ама реално чупето не те сака,и предпоставувам во Скопје со тебе е од интерес,да ја носиш по кафина и слични срања!!!!Ако таја те сакала вистински,како што викаш дека ти ја сакаш,ке кисневте сеа по телефони или мсн-и,и ке ги броела часовите дури да дојди 1ви Октомври,а не да ти бара пауза,за да можи да си ја лади дундата со други мажи таму,и на крај да нема грижа на совест,пошто тогаш не сте биле во врска туку сте биле на "пауза":helou:

Браво за советот, многу ми се свиѓа, и размислував такво нешто да направам, ама нејќев да испаднам скот пред жениве да дадат некој совет. Значи кога решив што да правам, дајте совети како да ја повредам, да и вратам, без употреба на физичка сила.

Имам девојка од централна Македонија, а јас сум од Скопје. На ист факултет учиме, до јуни имавме 6 месеци врска. По тоа она си отиде дома. Последните 2 месеца бевме неразделни, буквално секој ден се гледавме, си викавме дека се сакаме итн во однос на романтика. Ама како си отиде така се промени. Почна да глуми нешто како сака летно време да се журка, на пауза да сме биле, а кога ке се вратела во Скопје, во септември, се ќе било по старо. Јас се согласив, иако и самиот не знам зошто, можеби и премногу ја сакам, па и простувам. А сега женски навалете да дадете објаснување зошто би можела така да се однесува, да знам што да правам во септември. Едно е сигурно, имам ужасна желба да ја повредам како што она мене ме повреди, па тука и машките и женските би можеле некој совет да дадат. Само да се разбереме, не мислам на физичко повредување.
а зашто не размислуваш логично... значи 3 месеци ќе сте разделени. така? таа ако те сака ќе се малтретира со кого е, како е, дал ме вара? и нормално ќе има љубоморни испади, караници, ти вошкар, таа курва ова она... а вака коа веќе знаеш ставатае пауза или проверемено раскинувате си знаеш дека неможеш да правиш љубоморни испади пош не сте биле заедно тогаш... друга работа одиш со некого а го немаш видено два месеци? мислам хелоу...
инаку мислам дека јас би играла на истата карта како типкава
а тоа што сакала да се журка не значи дека сакала да се плеска со друг... никој нејќе да го помине летото објаснувајќи на некому каде ќе оди, кога ќе се врати анд стафс
и твојата ужасна желба да ја повредиш ти дала виза за на психијатар затоа што со тоа што го напиша неможам да видам каде и како девојката те * повредила*

Толку беше заеби понатака, изгледа си и здодеал.

Јас па го мразам тоа ај да правиме пауза во врската. Тоа ми е мене јас си најдов нови момци за мување и секс па ај за да не биде неверство ќе правиме пауза. И после некое време крај на пауза ај сеа пак врска и ко ништо да не било еееееееее глупост. Или имај врска или раскини.
А вака ти мислиш на нејзе иако сте во пауза и може и се слушате и се. А таа прави се и сешто таму.
Совет ... ако ти си се решил на пауза значи си спремен на тоа таа да е неверна значи и ти не мора да ја чекаш прави го истото.
Но не знам во септември кога ќе се вратите во Скопје дали повторно се ќе биде во ред и ќе ја имате старата нормална врска. Се е до карактер. Јас не би дозволила пауза за време на летниот период. Ако сака летни авантури слободно, чао приетно и крај.

ги видов другите совети и имам различен совет за тебе:
од кај знаеш дека таму ќе те вара?
не верувам дека имала желба да те повреди како што ти сеа имаш
можеби девојчето не сакала да те држи врзан за неа кога она нема да биде со тебе 3 месеци
можеби ти дава слобода да се издуваш,да не ти пречи ако некоја друга ти се најде ус пат!
можеби не верува во врска на далечина
можеби треба нејзе отворено да ја прашаш која била причината за пауза

знам дека јас би постапила слично како нејзе,само што би разговарала повеќе со партнерот него она.
подобро да си мислам дека со него сум на пауза па да не мислам дали ме вара,дали уште ме ска,со кого излага.....
кога би биле сеа во врска би трошеле мнооогу на телефонски сметки и нејвероватно би имало мнооогу караници ради љубомора и слични глупости!

прифати ја паузата како нешто најнормално,не мора да значи дека не те сака и дека те вара.само разумно размислува.
и аман јави и се и прашај ја нејзе дали и недостигаш,дали има уште чувства за тебе,дали да ја чекаш и сл.

Еве ти ги најфилмаџиските забелешки и совет инспириран од се шо не прочитав во твојот пост ovca:

Fear and loathing in Las Vegas - ти е статусот.
Shining - иднината, ако продолжиш вака :smir:.

"Ќотеко излегол од рајо" - царо Ѓорѓи Колозов, "Правилник за однесување со жена кога ој на одмор и сака пауза", Конопиште 1997-ма година
---------

Искомбинирај нешто.

Kratko ke napisam samo.... stom ke kazani zborovite "пауза во врската", od bilo koja strana, masko ili devojce.... so taa vrska e kraj...
Samata "пауза во врска" pravi bariera, pomegu dvajcata i vrskata poveke nema da bide ista...
to e to, od mene....

jas imam problem.i toa seriozen pocnuvam da se zaljubuvam vo kolegata a ne smeam kazete nesto pomagajte.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom