Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Немој да ги контролираш чувствата. Не можеш.

Можеш да ги контролираш делата. Значи, можеш да не спиеш со колегата.

Но, прашањето е кој повеќе ти значи - мажот или колегата?

Еден совет е да поразговараш со мажот ти за ова. Ама отворено.
Да си кажеш што мислиш за колегата, зошто така се чувствуваш и слично.

Ова ти серизен си? :nesvest:
ти ова сериозен си???????

ај почетокот на постод добар е советот ама да му каже на маж и?
во никој случај
мене маж ми да ми каже дека почнува да се заљубува во друга,па уште во колешка со која е секој ден на работа.
ќе ме убие љубомора.
на секој нормален би го убила љубомора.

најдобро е да размислиш што ќе добиеш од врската?
освен што ќе си ги задоволиш фантазиите за него,кои предпоставувам дека ги имаш ;)

можеби сеа си во период од бракот каде што ти треба авантура,монотоно ти е,+ колегата ти е забрането овошје,а знаеш како викаат-забранетото е најслатко.
но само ќе си го искомплицираш животот па ќе им отвориш работа на режисерите во шпанија да снимат нова шпанска серија,а не ни треба нешто ново.

плус он е 5 години во брак,можно е да има деца,можеби и ти си со деца кои не треба да страдаат заради некоја минлива авантура.
викам минлива зашто од таа врска гледам само страсти нишѓто повеќе.

најубаво заборави го
лесно е да ти кажам,ама обиди се да не мислиш на него како потенцјален маж во твојот живот.
мисли на маж ти дома,колку ти е убаво со него и најди ги причините зашто си се вљубила во него на времето,зашто си во брак со него
презаљубисе во мажти.
:smir:

лошо лошо... само знаеш ако ти си увртела дека ти се бендисва колегата и дека саша нешто да напраиш со него ние овде цел форум да се собереме нема шанси да те убедиме да не праиш ништо. Значи се е до тоа како ти си ги зела работите.. мислам друго е тоа да му го објаснуваш на дете од 15 години а друго на тебе што си ваљда зрела возрасна (релативно ) жена во брак..
Ако мислиш дека колегата вреди да си го разнишаш бракот бујрум..
не е прашање врска од 3 дена.. во прашање е брак...
и на крај нема да послишаш ни еден од нас туку ќе го направиш тоа што првично си го увртела во глава дека сакаш да го напраиш

jas imam problem.i toa seriozen pocnuvam da se zaljubuvam vo kolegata a ne smeam kazete nesto pomagajte.

Имаш проблем сериозен ама со контролата на умот... Паметот може да се контролира, мислите може да се контролираат, однесувањето исто така... Кога нешто ќе си забраниш забрането е...ама кога ќе си забраниш под услов да ја почитуваш забраната а не само да се залажуваш себеси...

Втора работа...мене ми изгледа ова само на некој "љубовен" занес којшто е далеку од љубов...ти да го сакаше колегата веќе ќе знаеше што да правиш и немаше да губиш време и тука да пишуваш барајќи помош...

И трета работа, дури и да го сакаш колегата, драга од љубов не се живи... прво размисли што имаш, што можеш да изгубиш, што можеш да добиеш со превземањето на новиот чекор и тоа под услов дали ќе добиеш (незнаеш што носи иднината) и дали вреди накрај сето тоа...

Значи, ако таа е со мене, а бара друг, значи јас нешто не работам како што треба. Значи, имаме проблем.

Не мора да значи дека ако таа бара друг дека мажот и прави нешто погрешно. Да беше така лесно ќе беше. Емоцијата е нејзина, не на мажот, она си ја создала кон сосема поинаква личност. Да бил проблемот кај мажот она би добила некаква емоција кон мажот (најверојатно негативна), а не емоција кон друг.

Не мора да значи дека ако таа бара друг дека мажот и прави нешто погрешно. Да беше така лесно ќе беше. Емоцијата е нејзина, не на мажот, она си ја создала кон сосема поинаква личност. Да бил проблемот кај мажот она би добила некаква емоција кон мажот (најверојатно негативна), а не емоција кон друг.

Сеедно... Мажот е пак покрај неа.

Не знам зошто сите и` зборите само нејзе, а мажот го исклучувате од нејзиниот живот? Па мажена е, заедно е со него... Ако таа има чувства кон колегата, на мажот тоа исто така му влијае.

Мислам, сите велите дека жената е таа со проблеми... А мажот и` го исклучувате од нејзиниот живот, како да не постои. Сосема е можно да се развиле некакви чувства кон друг ако во нивниот брак нешто не функционира. Сте помислиле ли на тоа?

Мислам, според мене, бракот претставува заедница. Во најмала рака, брачните другари мора да умеат да комуницираат еден со друг за сите проблеми, зашто секакви ќе ги има. Ако се премолчуваат, отиде јабана работата.

ај почетокот на постод добар е советот ама да му каже на маж и?
во никој случај
мене маж ми да ми каже дека почнува да се заљубува во друга,па уште во колешка со која е секој ден на работа.
ќе ме убие љубомора.
на секој нормален би го убила љубомора.

Знаеш, кога би ти бил таков случајот, дали би била спремна да го пуштиш маж ти да се изонади со колешката? Макар и по цена да го изгубиш?

Ако не, тогаш тоа е себично од твоја страна.

Го знаеш она - ако го сакаш, пушти го. Ако ти се врати, твој е засекогаш. Ако не, не ви било пишано.

Е затоа сметам дека таа треба да му каже на маж и` - ако маж и` ја сака вистински, ќе ја пушти, па макар и ја изгубил.
А бидејќи најверојатно е дека тоа со колегата е занес, откога ќе си го реши занесот, ќе му се врати на мажот (најверојатно).
И мажот, ако е паметен, ќе ја прими назад.

Она што го знам е следново: се работи за сексуална тензија. Ако такво нешто се појави, треба веднаш да се реши, коренито. Инаку, со времето таа тензија ќе се продлабочува, па може да се створи илузија дека она кон колегата е љубов, кога е всушност само моментална „инспирација“, напумпана со фантазии, бидејќи на реалноста никогаш не и` била дадена шанса.
А реалноста најверојатно е дека ако се смува со колегата, ќе се појават многу работи кои на прв поглед не се гледаат, а тоа е некомпатибилниот личен карактер (кој во бизнис средина се крие, зашто е небитен), некои ситници кои живот значат („па мене мажот ми секогаш ме сослушува за сите работи кои ми се важни“ - пример) итн.

Значи - за да се спаси бракот, ама онака вистински, сосе сите емоции кои таа ги има кон мажот и`, треба да се сретне со колегата и да му се отвори. Треба да се почне со разговор, па ако отиде и до секс, отишло - тоа е тоа.
А мажот и`, ако и` прави пречки во тоа, ризикува таа да ги изгуби чувствата кон него и да се префрли кон колегата. Љубомората тука може само да штети.

Една работа не ми е јасна, како може да си во брак , а во брак мислам дека се стапува со човек кој го сакаш и си сигурна во тоа нели?
И сега наеднаш оп ти се мокри на колегата??? Како тоа , неми е јасно, паметот кај ти е?? Шо си мислиш дека ако те изебе колегата поарно ќе ти биде е нема како ќе си отидеш дома ај кажи ми? Како ќе го погледнеш во очи сопругот??? Ќе можеш да го бакнеш и гушнеш?? Не драга моја има да се чувствуваш како ѓубре, и има да те осети многу брзо, затоа реши ја ситуацијата или оставиго сегашниов па после оди ебкај се со кого ти милува душата и меѓуножјето, арно ама како што сакам и јас да одам без рогови, така сака и сопругот мој, поцентеа ќе бидеш да расчистиш со еден од двајцата и уствари да си признаеш со кого сакаш да бидеш...Ајт

Знаеш, кога би ти бил таков случајот, дали би била спремна да го пуштиш маж ти да се изонади со колешката? Макар и по цена да го изгубиш?

Ако не, тогаш тоа е себично од твоја страна.

Го знаеш она - ако го сакаш, пушти го. Ако ти се врати, твој е засекогаш. Ако не, не ви било пишано.

Е затоа сметам дека таа треба да му каже на маж и` - ако маж и` ја сака вистински, ќе ја пушти, па макар и ја изгубил.
А бидејќи најверојатно е дека тоа со колегата е занес, откога ќе си го реши занесот, ќе му се врати на мажот (најверојатно).
И мажот, ако е паметен, ќе ја прими назад.

Она што го знам е следново: се работи за сексуална тензија. Ако такво нешто се појави, треба веднаш да се реши, коренито. Инаку, со времето таа тензија ќе се продлабочува, па може да се створи илузија дека она кон колегата е љубов, кога е всушност само моментална „инспирација“, напумпана со фантазии, бидејќи на реалноста никогаш не и` била дадена шанса.
А реалноста најверојатно е дека ако се смува со колегата, ќе се појават многу работи кои на прв поглед не се гледаат, а тоа е некомпатибилниот личен карактер (кој во бизнис средина се крие, зашто е небитен), некои ситници кои живот значат („па мене мажот ми секогаш ме сослушува за сите работи кои ми се важни“ - пример) итн.

Значи - за да се спаси бракот, ама онака вистински, сосе сите емоции кои таа ги има кон мажот и`, треба да се сретне со колегата и да му се отвори. Треба да се почне со разговор, па ако отиде и до секс, отишло - тоа е тоа.
А мажот и`, ако и` прави пречки во тоа, ризикува таа да ги изгуби чувствата кон него и да се префрли кон колегата. Љубомората тука може само да штети.

јас цел живот имам ваков став.
ќе го пуштам маж ми да се испрца со некоја,но не да ми каже дека е заљубен во неа.
ако е заљубен у друга јас веќе сум го изгубила,ќе се борам,ама залудно.(искуство ова).
а,ако ми каже дека му е само за секс нема да ми биде толку важно-но сепак да знам.
и знаеш,машките што имаат став како твојот се ретки,ако не си и единствен!
премногу горделивост енд стаф!
сепак останувам на мислењето дека не треба да уништува два брака ради фантазии.

ама пошто глеам дека малце пишува девојката,не ми изглеа дека многу ја засегаат нашите мислења.

ама пошто глеам дека малце пишува девојката,не ми изглеа дека многу ја засегаат нашите мислења.

И јас го добив истиот впечаток...:helou:

А за она што зборувате со Крусер искрено ама јас би се навредила...
Маж ми мој да сака да се ебе со некоја или недај боже да се заљуби во некоја друга и да дојде да ми го каже тоа а јас да останам рамнодушна?
-Хах, ќе видиме малку за тоа...

kolku mnogu pisma.pa pola sat gi citav.vaka sega vo brak vlegov razocarana od prethodnata dolga 4 godisna vrska.rabotata e sto so mazot mi voopsto ne se soglasuvame voopsto.mislev deka podovro e nekoj da te saka odkolku da sakas i da bidis povredena.ali ne bilo taka.ako nema ljubov nema sloga.

kolku mnogu pisma.pa pola sat gi citav.vaka sega vo brak vlegov razocarana od prethodnata dolga 4 godisna vrska.rabotata e sto so mazot mi voopsto ne se soglasuvame voopsto.mislev deka podovro e nekoj da te saka odkolku da sakas i da bidis povredena.ali ne bilo taka.ako nema ljubov nema sloga.
Е па ако не го сакаш сопругот, разведи се.
Ќе биде подобро и за тебе и за него.

И јас го добив истиот впечаток...:helou:

А за она што зборувате со Крусер искрено ама јас би се навредила...
Маж ми мој да сака да се ебе со некоја или недај боже да се заљуби во некоја друга и да дојде да ми го каже тоа а јас да останам рамнодушна?
-Хах, ќе видиме малку за тоа...

А не... Никој не рече дека треба да останеш рамнодушна.

Ама ако мажот ти така ти рече, знаеш на што си. Далеку повеќе боли ако тоа го дознаеш од друга страна, нели?

А таквите работи се дознаваат. Во секој случај.

И кога веќе знаеш на што си, имаш избор: дали ќе го пуштиш да го прави тоа што го мисли и ќе го примиш назад, или нема да го примиш назад, или ќе му забраниш или што и да е.

Во секој случај, тој би бил коректен кон тебе, како брачна другарка, ако ти каже.

А потоа што ти би правела - твој избор.

Е па ако не го сакаш сопругот,разведи се.
Ќе биде подобро и за тебе и за него.

...да се надоврзам. Подобро да се разведеш сега, да не чекаш да помине време, да собирах храброст и слично зашто еден ден ќе биде потешко. Сега сте само вие двајца. Подобро да го повредиш сега само него одколку еден ден да треба да оставиш цела фамилија и да повредиш повеќе луѓе

...да се надоврзам. Подобро да се разведеш сега, да не чекаш да помине време, да собирах храброст и слично зашто еден ден ќе биде потешко. Сега сте само вие двајца. Подобро да го повредиш сега само него одколку еден ден да треба да оставиш цела фамилија и да повредиш повеќе луѓе

Уште повеќе - ако си искрена пред себе и своите чувства, треба да бидеш искрена и пред него, па што сака нека биде темата за разговор.

На тој начин, дури и нема да го повредиш, зашто ќе испадне добро.

како прво не си требала да влегуваш во брак ако не го сакаш човекот.
лесно е да се каже“разведи се“ но не знаеме дали имаш деца и нив не би им било сеедно да поминуваат низ тоа.
мораш убаво да размислиш што сакаш вп животот.
можеби пред да се впуштиш во интимна врска со колкегата,треба да се зближиш со него.некои по отворени муабети,да дознаеш како му е него во бракот,сепак ако има деца и е среќен со жена му нема потреба да се залетуваш и да уништуваш нешто.
што знам.
потруди се околу својот брак.
одете нма втор меден месец.
можеби ќе го засакаш повеќе.

А таквите работи се дознаваат. Во секој случај.

Па не баш, тоа е типичен Холивудско-филмски стереотип. Постојат многу работи кои можат да се сокријат и НИКОГАШ да не се дознаат. Се зависи од тоа колку професионален став има личноста кон чувањето на тајната.

На тој начин, дури и нема да го повредиш, зашто ќе испадне добро.

Ќе беше убаво сите да размислуваа вака, ама на земјава има многу луѓе (кога викам многу мислам на МНОГУ) кои едноставно неможат да си ја голтнат гордоста и разумно и правилно да го решат проблемот. И јас сум за тоа она да му каже ако има проблем, но само ако е СТВАРНО ПРОБЛЕМ. Тоа што и се вбудило емоција нема никаква измена со материјалниот свет. Ако она успее сама да си го реши проблемот во себе, без да направи погрешен чекор (погрешен спрема мажот), тогаш подобро е никогаш да не го спомнува тоа. Така проблемот ќе биде решен, она ќе си остане со мажот, ништо не се случило, никому лошо, нема потреба да се кажува, мажот нема да знае таква навредлива работа за него. Двајцата ќе бидат среќни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom