Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Баш за тие новите вивакси ви кажувам дека купив еден и неможам да го сетирам WiFi-то никако. Има ли некој тука што знае да ме оправи пред да го прогласам Vivax WiFi за срање?
Очигледено нема... Мене ми текнува само дека може твојот вифи рутер да не е компатибилен со вифи адаптерот на климата (ако воопшто стигаш до тој чекор да ги поврзеш). Пробај да смениш канал на рутерот, протокол (место 802.11n, пробај со 802.11b или 802.11g), смени тип на екнрипција, или пробај воопшто без енкрипција дали ќе се поврзеш.

А ти, дај искуство од климата, на страна вифито што е срање :)

Очигледено нема... Мене ми текнува само дека може твојот вифи рутер да не е компатибилен со вифи адаптерот на климата (ако воопшто стигаш до тој чекор да ги поврзеш). Пробај да смениш канал на рутерот, протокол (место 802.11n, пробај со 802.11b или 802.11g), смени тип на екнрипција, или пробај воопшто без енкрипција дали ќе се поврзеш.

А ти, дај искуство од климата, на страна вифито што е срање :)

Двајца другари земавме иста клима и во исто време ни ја монтираа и кај ниеден не успеавме да го средиме WiFi-то. Значи две различни клими со две различни WiFi апаратчиња, на два различни рутера и со 4 различни андроид телефони :D Пробав без password на рутерите ама и така не биваше... Треба да пробам сега со каналите и со b,g,n...

Инаку климата онака не е лоша. Ептен е тивка, надворешната единица не се слуша дека работи ни над неа кога стоиш со отворен прозор. На лик е арна, убаво дува и добро лади.... 3 дена ја имам тоа можам да кажам за сега :) Во упатството пишуваше дека на апликацијата давало и потрошувачка на енергија ама не знам дали и за мојот модел (Vivax 12CH35AERI), само што неможам да стигнам до тој дел од апликацијата :)

Од негативни работи, можам да кажам дека далинското е малку мутаво на лик и екранот од далинското свети зелено како Нокиа 3310. За тајмерот опцијата исто ме буни има само тајмер он за толку часа и тајмер оф за толку часа.... не најдов тајмер за во одредено време а и никаде не најдов саат, точно време во климата воопшто. Како да нема... Веројатно мислеле дека со вифи делот ќе надоместат...

Последно уредено:
Двајца другари земавме иста клима и во исто време ни ја монтираа и кај ниеден не успеавме да го средиме WiFi-то. Значи две различни клими со две различни WiFi апаратчиња, на два различни рутера и со 4 различни андроид телефони :D Пробав без password на рутерите ама и така не биваше... Треба да пробам сега со каналите и со b,g,n...

Инаку климата онака не е лоша. Ептен е тивка, надворешната единица не се слуша дека работи ни над неа кога стоиш со отворен прозор. На лик е арна, убаво дува и добро лади.... 3 дена ја имам тоа можам да кажам за сега :) Во упатството пишуваше дека на апликацијата давало и потрошувачка на енергија ама не знам дали и за мојот модел (Vivax 12CH35AERI), само што неможам да стигнам до тој дел од апликацијата :)

Од негативни работи, можам да кажам дека далинското е малку мутаво на лик и екранот свети зелено како Нокиа 3310. За тајмерот опцијата исто ме буни има само тајмер он за толку часа и тајмер оф за толку часа.... не најдов тајмер за во одредено време а и никаде не најдов саат, точно време во климата воопшто. Како да нема... Веројатно мислеле дека со вифи делот ќе надоместат...
Од каде ги земавте, и колку им е гаранцијата?
Дека во Паком и на повеќето места е стандардна 3 години, а по огласи и еден монтер што ми кажа даваат 5 год гаранција...

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Гаранцијата им е 3 години. Веќе секаде ги има и цената скоро секаде е околу 27 000 денари + околу 1500-2000 за WiFi уредот. Инаку ми кажаа ќе ми прателе некој стручен во понеделник да ме оправел со WiFi-то :) Па ајде баш да видам ќе биде ли нешто. Во меѓувреме ако има некој што знае како се конфигурира нека сподели...

Гаранцијата им е 3 години. Веќе секаде ги има и цената скоро секаде е околу 27 000 денари + околу 1500-2000 за WiFi уредот. Инаку ми кажаа ќе ми прателе некој стручен во понеделник да ме оправел со WiFi-то :) Па ајде баш да видам ќе биде ли нешто. Во меѓувреме ако има некој што знае како се конфигурира нека сподели...
Ти конкретно од кај ја зема?

http://www.inventorairconditioner.c...tallation/wifi-module-smart-kit-installation/

Пробај со овие упатства. Инвентор се Midea уреди исто какои и VIVAX. Верувам дека е многу слична процедурата.

Јас во Саботата да ја пуштам климата....изгорел компресорот.
Разгледав доста понуди, ама зашто ми се брзаше да купам нова, и што побргу да ја монтирам земав Беко.
За другите требаше да почекам 3-4 дена.

Инаку старата беше Нео 3,5 kw , и истера 12 години.

Јас во Саботата да ја пуштам климата....изгорел компресорот.
Разгледав доста понуди, ама зашто ми се брзаше да купам нова, и што побргу да ја монтирам земав Беко.
За другите требаше да почекам 3-4 дена.

Инаку старата беше Нео 3,5 kw , и истера 12 години.

A kompresorot sto marka bese? GMCC ? :)

bilbili odbojnicite gi zemav od tehnoguma,posto rabotev tamu pobarav od kolegite tamu da mi napravat amortizeri,momentalno ne mozea pa gi zemav ovie privremeno dodeka mi napravat,a za cena iskreno jas ne gi plativ,a kolku bi kostale mozam da prasam.

Не знам....налепницата му е од напред....овие денови ако ја отварам ќе ти кажам.

Mozebi gresam, ali od toa sto mozev da vidam e deka koga Vivax go rebrendirase gree, mozese da se kupi snazna klima za vo zimo (Hansol - Gexi,Geyi), dodeka kaj mideata toa go nema, ili jas ne mozam da go vidam.[DOUBLEPOST=1466783067][/DOUBLEPOST]Vivax Geni seuste e rebrendiran Gree, samo sto ne znam zasto ne se prodava kaj nas[DOUBLEPOST=1466783500][/DOUBLEPOST]http://www.midea-nordic.com/wp-content/uploads/MIDEA_2012v27_ENG.pdf

Midea kaj nas ne gi nudi ovie gore, dodeka Gree, da

Pa i Energija koja e zastapnik za Toshiba mislam deka bi trebalo da gi ima vo svojata ponuda i kima uredite koj se za poniski temp. makar i po naracka.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom