- Член од
- 20 август 2012
- Мислења
- 1.426
- Поени од реакции
- 448
мобилна протеза за долниве заби има и колку е ефикасна?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку години имаш?мобилна протеза за долниве заби има и колку е ефикасна?
Нема шанси со мобилна, стар си за неа23,само со еден имам проблем и тоа од скоро,тројкава,иначе пред 1 и 3 месеци ги извадив долните осмици,ми беа едната крива,друга заглавена,а генерално имам здрави и ОК заби,така ми велaT докториве.
Затоа што веќе кога ќе навлезеш во дваесетите, полека почнува да се фиксира вилицата, најпросто да кажам и мобилната нема голем ефект. Треба забите да ти се под константен притисок кој го нуди фиксната протеза. Не се секирај, како што ти кажаа, ќе ја осеќаш првите 3-4 дена откако ќе ја ставиш, после исто како да немаш ништо во уста.Зашто сум стар?
Не е проблем финансијски туку,неам никогаш носено,не знам како е,можеби смета и не знам да ли ке можам да ја носам,а со мобилнава би се снашол,бар на спиење.
Стар си друже тоа е тоа нема бегањеЗашто сум стар?
Не е проблем финансијски туку,неам никогаш носено,не знам како е,можеби смета и не знам да ли ке можам да ја носам,а со мобилнава би се снашол,бар на спиење.
Зошто па би го правел тоа? Секако дека може ама или сакаш да ги средиш забите или не сакаш, размисли си убаво, не троши пари ако не.[DOUBLEPOST=1466416611][/DOUBLEPOST]Фала се надевам дека нема да имам потреба за тоа,иначе колку чини фиксна и можам ли кога сакам да отидам да ми ја скинат,а не ми е по кеф![]()
Прашај си забар најубаво ама јас мислам дека вадење тука би било најпаметно, во иднина може и џебови да ти се ствараат или па да ти ги избутка забите ако нема простор, затоа консултација со забар треба, не ни знаеме ние тука колкава ти е вилицата. Направи рентген панорама и прави муабет со забарот. Скрос исти случај бев јас пред десетина години, на 15 години ми искочија осмиците и едната исто вака пробуваше да пробие, не можеше, болеше, па почна да ми ги бутка забите нанапред... ги извадив двете и ставив протези.Го имам овој проблем со умникот кој веќе е израснат (како на сликава) Што е чаре? Да се вади забот кој бтв е здрав или да се сецне ова непцево што го покрива? (Иначе да напоменам дека Господ го гледам од болки кои се појавуваат од време на време и кога ќе отидам на забар секој процес на чистење многу ме боли и отекува). Прегледај го приврзокот 150703