Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Од не правилно миење на забите ми пожолтеа. Дали со стружење ќе обелат некоилку нијанси? И дали има потреба од стружење поради забен камен, немам и никогаш не сум имал/стружел.

Од не правилно миење на забите ми пожолтеа. Дали со стружење ќе обелат некоилку нијанси? И дали има потреба од стружење поради забен камен, немам и никогаш не сум имал/стружел.
Може да пожолтат со неправилно и со нередовно миење.Неколку нијанси побели може да станат со белеење или пак ако се само површни наслаги и пигментации со полирање,се стругаат само кога се прават коронки,мостови или пломби.
Забниот камен ако го немаш,не ни има потреба да го чистиш,а ако го имаш тогаш има потреба да се исчисти со ултразвук нормално:D

Купи кокосово масло, органско од Биокулт, и со нова четка (или стара стерилизирана) триј ги забите по 2-5 минути на ден. За 1-2 недели 2-3 нијанси побели ќе ти станат.

Оди кај некој друг стоматолог,еве пример во државна на болести на забите и ендодонтот и побарај второ мислење од некои од докторите таму па види што ќе ти кажат.

Инаку за тоа дали е подобро имплант од мост.Мостот може да биде фиксиран(потпрен)на природните твои заби кои ќе бидат претходно препарирани(истругани) доколку се во добра состојба(без кариес,не се расклатени итн.) или пак да биде потпрен на претходно поставени имланти во случај да се извадени твоите заби таму каде што треба да се направи мостот.Природните,здрави заби се секако подобра опција да бидат носачи на мостот во однос на имплантите,а и финансиски е поисплатливо со оглед на тоа колку чини поставување на два или повеќе импланти

Фала мн на информацијата..... па да секако ќе побарам второ , ако треба и трето мислење. Проблемот е што најверојатно и седмицата ми е со процес, не знам колку ќе биде изводливо мост, а имплант мн ми е некако језиво, не знам штраф во вилица :( Во секој случај ќе побатам мислење на клиника.

Купи кокосово масло, органско од Биокулт, и со нова четка (или стара стерилизирана) триј ги забите по 2-5 минути на ден. За 1-2 недели 2-3 нијанси побели ќе ти станат.
Колку пари е?

Ме интересира и цената за белење на забите. Имам сретнато некаде дека се движи околу 12-14 илјади... Колку е трајно тоа или пак зависи од исхраната и хигиената на забите?

^ кокосовото од 400 и нешто денари е па натаму. Зависи од грамажа.

Колку пари е?

Ме интересира и цената за белење на забите. Имам сретнато некаде дека се движи околу 12-14 илјади... Колку е трајно тоа или пак зависи од исхраната и хигиената на забите?

Колку пари е? колку и да е, е далеку од белење на заби, не ја знам цената.

Само знам дека држат многу квалитетно кокосово од француски бренд - имаат веб страна каде што може да се види кои брендови ги застапуваат.

Некој дали има искуство со вадење на 6ки ? Во процес ми е забот и нема спас, мора да се извади.... али од брзање заборавив и да прашам колку би чинело.....а морам да го чекам докторот да се врати за 10 дена од одмор, и ќе ја вадам 6ката

Некој дали има искуство со вадење на 6ки ? Во процес ми е забот и нема спас, мора да се извади.... али од брзање заборавив и да прашам колку би чинело.....а морам да го чекам докторот да се врати за 10 дена од одмор, и ќе ја вадам 6ката
дали пиеш антибиотици?
мора да помине (да се залечи) процесот па да се вади забот, не секој забар е и добар “ваѓач“ на заби, во битола на времето постоеше посебно оделение за ваѓање н заби каде работеа специјалисти и тие секој заб го вадеа побезболно и подобро од како другите, сепак и тоа е некој вид на специјалност.

Оди на клиника и побарај да те пратат кај некој од Оливер Димитровски, Маја Пандова или Бубе (не знам цело име како е), нема да зажалиш. Може и не е за вадење, тројцава се експерти и нема да те излажат.

дали пиеш антибиотици?
мора да помине (да се залечи) процесот па да се вади забот, не секој забар е и добар “ваѓач“ на заби, во битола на времето постоеше посебно оделение за ваѓање н заби каде работеа специјалисти и тие секој заб го вадеа побезболно и подобро од како другите, сепак и тоа е некој вид на специјалност.
Да и се вика орална хирургија.
И не секој заб мора да го вади специјалист, туку само оние покомлицираните, каде треба и мал оперативен зафат на пример

Да и се вика орална хирургија.
И не секој заб мора да го вади специјалист, туку само оние покомлицираните, каде треба и мал оперативен зафат на пример
шестка со процес не е баш едноставно нели

дали пиеш антибиотици?

Оди на клиника и побарај да те пратат кај некој од Оливер Димитровски, Маја Пандова или Бубе (не знам цело име како е), нема да зажалиш. Може и не е за вадење, тројцава се експерти и нема да те излажат.

Утре ќе одам кај матичниот да ми препише антибиотици....инаку се обратив кај орален хирург, ( ми го препорачаа пријатели ) Др Александар Ковачевски, ординацијата е на Водњанска /спроти Фуфо ( се работи за помлад хирург )........ ми кажа дека операција би донела само 20% можност да се спаси забот, со тоа што има некој нерв доколку се закачи би настанале компликации...а најлошото е што и 7-цата е во иста ситуација.....прво би се вадела шестката и после тоа седмицата..... мислите да барам и трето мислење на клиника ???? Бидејќи овие 20% премалку проценти се за да барам уште едно мислење. И мојот матичен стоматолог ми кажа дека ретко некој би го оперирал забот.............а планот ми беше ако сепак мора да се вади 6-ката, да си ставам мост.....али со оглед на ситуацијава, не ми бега имплант, а најмалку што сакав е такво нешто

Последно уредено:
Завчера вадев заб ептен комплициран. Веќе времиња гној да бери и отворени каналчиња покриен со памуче да не влегва храна со живец изваден ( за да пробаме да го спасиме као демек) арно ама и покрај апчиња и се само се повторуваше гнојчето.

Завчера го извадив со 2 анестезии осеќав се поради гнојот па пошто беше коренче мораше да го скрши на две па дел по дел да го вади, буквално умрев на столица и секој пат при обид за вадење пошто имам ненормално големи свиткани и дебели корени кога ќе го гибнеше гнојот умирав. Ете веќе 2 ден уште имам силни болки па почнав да пијам Амоксиклав како антибиотик зато што подпотеков и демек ако има гној уште и кетонал пошто само кетоналот ми го смирва 5-6 часа, но ми излезе друг проблем сега пред некој саат ми се појавија афти па барам помош ваша затоа што умирам од болки ако има некој совет слободно кажете.
imam ist slucaj kako tebe...dali ti potece mestoto ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom