Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
мобилна протеза за долниве заби има и колку е ефикасна?

23,само со еден имам проблем и тоа од скоро,тројкава,иначе пред 1 и 3 месеци ги извадив долните осмици,ми беа едната крива,друга заглавена,а генерално имам здрави и ОК заби,така ми велaT докториве.

23,само со еден имам проблем и тоа од скоро,тројкава,иначе пред 1 и 3 месеци ги извадив долните осмици,ми беа едната крива,друга заглавена,а генерално имам здрави и ОК заби,така ми велaT докториве.
Нема шанси со мобилна, стар си за неа :D Само со фиксна. Е сега незнам колку ќе ти е исплатливо финансиски да ставиш фиксна ако е само 1 заб во прашање.

Зашто сум стар?
Не е проблем финансијски туку,неам никогаш носено,не знам како е,можеби смета и не знам да ли ке можам да ја носам,а со мобилнава би се снашол,бар на спиење.

Пo нaпoрнa е мoбилнaтa.
Фикснaтa ќе ти сметa првите 2-3 денa, пoсле истo кaкo дa јa немaш :D

Зашто сум стар?
Не е проблем финансијски туку,неам никогаш носено,не знам како е,можеби смета и не знам да ли ке можам да ја носам,а со мобилнава би се снашол,бар на спиење.
Затоа што веќе кога ќе навлезеш во дваесетите, полека почнува да се фиксира вилицата, најпросто да кажам и мобилната нема голем ефект. Треба забите да ти се под константен притисок кој го нуди фиксната протеза. Не се секирај, како што ти кажаа, ќе ја осеќаш првите 3-4 дена откако ќе ја ставиш, после исто како да немаш ништо во уста.

Зашто сум стар?
Стар си друже тоа е тоа нема бегање :anco:
Шала на страна ти објаснија погоре зошто

Фала се надевам дека нема да имам потреба за тоа,иначе колку чини фиксна и можам ли кога сакам да отидам да ми ја скинат,а не ми е по кеф :D

Jas 1 fiksna ja plativ 300 evra ama treba i dolna da stavam i toa se plateni kontrolite kolku godini treba da gi nosis protezite
no na nekoj mesta ima i za 250 evra ne sum siguren

Го имам овој проблем со умникот кој веќе е израснат (како на сликава) Што е чаре? Да се вади забот кој бтв е здрав или да се сецне ова непцево што го покрива? (Иначе да напоменам дека Господ го гледам од болки кои се појавуваат од време на време и кога ќе отидам на забар секој процес на чистење многу ме боли и отекува). image.jpeg

Фала се надевам дека нема да имам потреба за тоа,иначе колку чини фиксна и можам ли кога сакам да отидам да ми ја скинат,а не ми е по кеф :D
Зошто па би го правел тоа? Секако дека може ама или сакаш да ги средиш забите или не сакаш, размисли си убаво, не троши пари ако не.[DOUBLEPOST=1466416611][/DOUBLEPOST]
Го имам овој проблем со умникот кој веќе е израснат (како на сликава) Што е чаре? Да се вади забот кој бтв е здрав или да се сецне ова непцево што го покрива? (Иначе да напоменам дека Господ го гледам од болки кои се појавуваат од време на време и кога ќе отидам на забар секој процес на чистење многу ме боли и отекува). Прегледај го приврзокот 150703
Прашај си забар најубаво ама јас мислам дека вадење тука би било најпаметно, во иднина може и џебови да ти се ствараат или па да ти ги избутка забите ако нема простор, затоа консултација со забар треба, не ни знаеме ние тука колкава ти е вилицата. Направи рентген панорама и прави муабет со забарот. Скрос исти случај бев јас пред десетина години, на 15 години ми искочија осмиците и едната исто вака пробуваше да пробие, не можеше, болеше, па почна да ми ги бутка забите нанапред... ги извадив двете и ставив протези.

Вадете ги умниците,мене ми беа еден заглавен,друг криво растеше,и сеа топ заби и едната страна ми ги под искриви,а и седмиците мора да им ставам лек,гадни се,планирам и горните да ги оперирам у скоро време.
Ја сум сигурно тука најстрашливиот за одење на забар,али вадењето или оперирање на умниците воопшто не болно.

7ца во процес на умртвување се поткрши, и боли исклучиво на допир. Изгледа ќе има вадење?

Колку чини поставување на забни импланти? Кој е добар кај нас во тоа? Гледам во Бугарија тој пазар им е солидно развиен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom