Генерална дискусија - EURO 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
И сеа што да кажеме за "слабите репрезентации "

Neka se preispita odlukata za prosiruvanjeto na brojot na reprezentacii.Ocajni se dosega poslabite reprezentacii.

Ceska nemaat sut veke 37 minuti.Samo ednas pominaa pola teren.

Hrvatska igraat maestralno .
Cheshka, Vels, Slovakia...ke uchestvuvaa i bez proshiruvanjeto na brojot na reprezentacii, si zasluzhija so uspeshni kvalifikacii. Nego ajde da odbereme 5-6 stalni uchesnici, bez kvalifikacii, a ostanatite neka igraat kvalifikacii. Mozhebi ke ima kvalitet. Inaku ubavo e da se vidat i "pomali" reprezentacii kako igraat, kalkuliraat i gi machat golemite favoriti. Anglija, Hrvatska osetija na svoja kozha. Eden takov "mal" tim ke zeme bod na favorit i toa ti e toa. Na vremeto Italijanite pominuvaa vo vtora faza bez postignat gol, tri utakmici 0:0, i na kraj stignuvashe do finale. Sega nema taka, od prva morash da zapnesh, nema zaebancii.
Ronaldo mu e krivo shto Island im zema bod pa oni ne znaele da igraat fudbal, se branele, pa bunker i bla...bla...Kako Portugal pa da se nekoja klasa, so pojak protivnik i oni go pravat istoto. Shtosot e da izdrzhish bunker 90 minuti, I toa ne e lesno.

Последно уредено:
Oва што се дешава у Франција е тотален аматеризам на организитарот. Имаш најави па мобилизираш полиција за да не ти влезат проблематични навивачи враќаш 350 луѓе и успеваат да ти влезат десет бакљи, срамота. Да не е корумпирана оваа организација треба да се поведе постапка против Франција одма. На сред тривини руси и енглези се тепаат, ова кај нас не е толку неспособна полиција.

Ova da go napravea Ruski navivach ke sleduvashe hitna diskvalifikacija i Svetskoto 2018 ke beshe vo Anglija.

Najverojatno ili kje im bidat odzemeni bodovi na Hrvatska ili pak poloso mozno scenario totalno disfalifikuvanje od Euro2016. U najlosh mozen slucaj discfalifikacija i na Svetskoto2018-ta.[DOUBLEPOST=1466243727][/DOUBLEPOST]
Oва што се дешава у Франција е тотален аматеризам на организитарот. Имаш најави па мобилизираш полиција за да не ти влезат проблематични навивачи враќаш 350 луѓе и успеваат да ти влезат десет бакљи, срамота. Да не е корумпирана оваа организација треба да се поведе постапка против Франција одма. На сред тривини руси и енглези се тепаат, ова кај нас не е толку неспособна полиција.
Ich nema da im chue na UEFA dali e kriv organizatorot, redarite ili bilo koi fudbalski rabotnici u Francija.

Еве ви плус занимација додека е европсково
Сè за Европското првенство во Франција на едно место! Заедно со СПОРТ БОКС и подарок книга - автобиографијата на СЕР АЛЕКС ФЕРГУСОН.

Комплетен водич имате плус книга сето тоа за 200 денари а посебно книгата да ја купите е 700 денари така да заштедувате 500 денари.
Малце оф топик, не сум фан на Манчестер (т.е. меѓу најнеомилените клубови ми е), ама списаниево го купив специјално за книгата... И тапа е, за нигде, полоша и од лектира која не сакаш да ја читаш. Ќе ја дочитам до крај, ама многу лош стил на пишување, многу нафрлени и неповрзани имиња, а претпоставувам и лош превод. Зборува за Јап Стам, па се префрла на Блан, а не го довршил тоа за Стам. И така во цела книга, не вреди ни 200 денари.

^А каква очекуваш да биде книгата од Фергусон, кој цел живот сигурно немал напишано ниту слободен состав? :D

Квалитет во пишувањето на автобиографии не може да бараш, едноставно може некоја добра приказна одвнатре да се прочита.

^А каква очекуваш да биде книгата од Фергусон, кој цел живот сигурно немал напишано ниту слободен состав? :D

Квалитет во пишувањето на автобиографии не може да бараш, едноставно може некоја добра приказна одвнатре да се прочита.
Сигурно сам ја пишувал :icon_mrgr:
Ваљда се работи за некој површен превод.

Ghost writers се викаат тие "писатели" што помагаат со автобиографии. Преводот е таков, да не се тапацира многу и да се извадат најбитните информации.
Англиската верзија е и каде каде поголема како прво.

http://www.index.hr/tema/euro-2016/pacak-zabranio-čačiću-da-odgovori-na-pitanje-stranog-novinara-zašto-navijači-žele-izbaciti-hrvatsku-900662

Тоа што го зборевме тука неколку членови еве на дело, се под конец, кој што ќе каже кој што ќе прави ако не му се свиѓа на Мамиќ аут од репка

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Човече никој не вика дека не е вака, него дека не е моментот за тоа. Што ќе постигнат со фрлање бакљи на сред утакмица од ЕП? Што кажи ми? Нека решаваат вакви ствари пред почеток на големи натпреварувања, кога не е нешто во ек, вака само ќе ги сјебат фудбалерите и ништо нема да постигат.

Сигурно сам ја пишувал :icon_mrgr:
Ваљда се работи за некој површен превод.
Абе нормално дека не ја пишувал се, ама сигурно Достоевски не станал од гроб да му помогне :D

Едноставно автобиографските книги се такви, не е тоа роман.

Малце оф топик, не сум фан на Манчестер (т.е. меѓу најнеомилените клубови ми е), ама списаниево го купив специјално за книгата... И тапа е, за нигде, полоша и од лектира која не сакаш да ја читаш. Ќе ја дочитам до крај, ама многу лош стил на пишување, многу нафрлени и неповрзани имиња, а претпоставувам и лош превод. Зборува за Јап Стам, па се префрла на Блан, а не го довршил тоа за Стам. И така во цела книга, не вреди ни 200 денари.
Да и ја ова сакав да го спомнам, неповрзани работи, на некои моменти лош превод. Без редослед книга, лошо ја составил стариот, требало да си побара помош од професионалци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom