НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Нели Леброн е најдобар играч во лига? Вакви бројки не треба воопшто да те зачудат. Страшен натпревар изигра вчера. Мене лично воопшто не ме чудат вакви бројки. Леброн си е феноменален играч, Он ќе продолжи со оваа игра ама дари Кајри ќе може уште 2 натпревари вака да го прати не знам.
3та утакмица имаше 30, 4та 34, 5та 41.. Во нагорна линија оди.. Страшни се серијава со Леброн.. Ваква серија Вејд и Леброн заедно не памтам да имале.. Леброн 28/12/8, Кајри 28/3/5 на скоро 50% двајцата

3та утакмица имаше 30, 4та 34, 5та 41.. Во нагорна линија оди.. Страшни се серијава со Леброн.. Ваква серија Вејд и Леброн заедно не памтам да имале.. Леброн 28/12/8, Кајри 28/3/5 на скоро 50% двајцата
Ти викам Леброн ќе пружи уште една ваква партија па и 2 скоро сигурно. Е сеа да се паметни ГС и да се фокусираат малку да го затворат Кајри наредна утакмица одлична работа ќе завршат. Додуша и Грин ќе го имаат назад колку и да го нејќеме очајно им фалеше вчера. Томпсон треба многу многу подообро да изигра вчера имаше доста глупи потези кој можеше да ги кошта Кавс. Ама Кајри просто не утна шут вчера. А Леброн ги утепа дефанзивно. Се на се ова беше потребно за Интересна серија. Наредна е во Кливленд и Кавс после ова се фаворити за да изборат страшен 7 натпревар. Вчера очајни беа ГС со шутот многу избрзуваа и во паника беа. Мора да се стабилизираат ако сакаат уште еден прстен.

Токму вчера се виде колку Грин е битен играч за ГСВ. Скроз безопасни беа од пик енд рол, константно удвојувани и Кливленд секогаш на време го имаа затворено првиот пас. Дефанзивно ги уништија, побезидејни Вориорси ги немам видено цела сезона. Со Грин е поинаку, крупен е и кога ќе направи блок правовремено се отвара и ствара повеќе простор за плејот, а ако го удвојат плејот тогаш он добива пас и има повеќе опции, или иде на влез или дава пас на тројка на Барнс, Игудала или Томпсон кои се сами и ретко промашуваат. Тој квалитет го немаат ниту Езели, ниту Варежао, ниту Богут.

Друга ствар беше дефанзивата на ГСВ која исто така беше многу ослабена со неиграњето на Грин. Ги уништија со тој “наводен“ пик помеѓу Кајри и Леброн, пошо во второ сменија Кари да не иде на Ирвинг, али со тие пикови ГСВ го преземаа Кајри и он остануваше повторно со Кари кој дефинитивно не може да го чува Ирвинг.

Маестрални партии на Леброн и Ирвинг, нарочито на овој вториот, никогаш нема изиграно ваква утакмица. Практично не промаши, од кај и да шутнеше погодуваше. Пука Кајри од самодоверба, добро е тоа да се види после ланската повреда.

Ќе видиме, серијата наеднаш доби поинаков тек и мислам дека може да се деси Кливленд да стигне до титулата.

Koga zborev deka Draymond e najdobar igrac na Gsw mi se smeea tuka :) mn mi e krivo sto ke ja krenat pak vo sred Cleveland ama toa e

После овој пост:tapp: треба да се скриеш у некоја дупка, посебно делот за Томпсон
Ќе се скријам кога Томпсон ќе погоди 5 пати по ред од слободни, и кога ГС ќе почнат да играат кошарка убава за гледање.

koj teba,tebe ako ne ti e ubava za gledanje na drug mu e ubava.Ili ti si toj sto kazuva sto e ubavo a sto ne ?

koj teba,tebe ako ne ti e ubava za gledanje na drug mu e ubava.Ili ti si toj sto kazuva sto e ubavo a sto ne ?
Како што гледам има повеќе на кои не им е убава. А и уште не дознав што е убавината во шутирање тројки од пола терен.

Како што гледам има повеќе на кои не им е убава. А и уште не дознав што е убавината во шутирање тројки од пола терен.

sto e ubavinata u davanje kosevi ustvari?daj neka idat vaterpolo golcinja neso neka igraat

Ептен грдо некои да шутираат друго да собираат отпадоци. И на баскет со такви да се погодам одма би си искочил...

sto e ubavinata u davanje kosevi ustvari?daj neka idat vaterpolo golcinja neso neka igraat
Убавината е во тоа како се даваат кошеви, затоа прашав што е убавината во шутирање тројки од пола терен, бидејќи за мене шут од пола терен или шут во првите 4 секунди од нападот е глупо и неубаво.
Ептен грдо некои да шутираат друго да собираат отпадоци. И на баскет со такви да се погодам одма би си искочил...

Вонсериска кошарка е тоа, не разбираш ти.

Убавината е во тоа како се даваат кошеви, затоа прашав што е убавината во шутирање тројки од пола терен, бидејќи за мене шут од пола терен или шут во првите 4 секунди од нападот е глупо и неубаво.

Вонсериска кошарка е тоа, не разбираш ти.

Епа ако ти е глупо и неубаво не ја гледај серијава. Само не замарај, не мислам 4 страни се истите муабети да ги читам. Пишувај како што се пишува, ако е толку лесно да се даваат тројки од пола терен нека шутираат и другите.

a pa sto e ubavo konj koj fizicki e dominanten, da ja zeme topkata i da se besi na kosh ko zivotno ?

Убавината е во Кајри

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Се согласувам. Ама не можам да го сфатам хејтов кон Голден Стејт. Дечките играат кошарка од друга планета. Со фантастичен проток на топка, акции, изградени напади...нормално дека некогаш има и некои исфорсирани шутеви, е сега противничките фанови ги боли што и таквите шутеви Кари и Томпсон многу често ги реализираат.

Нормално не ви е убава кога газат се пред себе. Играат кошарка која е тимска и која им носи резултати. Не била убава. Ај ако не нека играат убава кошарка ама да не се толку доминантни само за вас да ви се допадне. Па таквата кошарка ко што ја играат е најтешка за играње и не може секој да игра. Не може секој толку да погодува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom