Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Поубаво се доживува????
Не сфатив. Можи поконкретно или пример? :)

Еве пример:

Koга идеш на некоја изложба. И по зидот гледаш некој апстрактни слики онака интересни за око, ти одземаат внимание.. но никако да им го најдеш крајот.. или почетокот сеисто.
Од сите нив, гледаш една..живи бои, прекрасна комбинација на истите, едноставно се губиш.. додека ја гледаш сакаш да ја имаш да ти го краси домот ама сакаш и да дознаеш нешто поконкретно за неа.

Твој начин на доживување на сликата: напиша:
Самото тоа што ја гледаш, те тера да мислиш на нешто.. ти осатава некој впечаток и ти заликува на нешто.. таа некоја изобличена фигура.. ама нели не си сигурна..

Koга тука авотрот на таа слика би ти уфрлил збор два, да видиш уствари како он ја гледа таа слика и кога ќе го дознаеш мотивот на сликата, сигурно дека ќе ја разбереш многу поубаво од она споственото што ти се увртело во глава.

:smir:

Се разбираме сега?

Dajte mi sovet: decko mi e mnooogu ljubomoren. Se nemame videno edna nedela zatoa sto on bese na odmor i deneska si dojde. Problemot e sto nekoj mu kazal deka sum go varala i on poveruval vo toa. Sega ni preostanuva na dvajcata da razgovarame za ova i da probam da da ja sredam situacijava. Samo neznam kako zatoa sto on misli dka sum go varala, i tocno e toa, go varav, ali koga bev na odmor, i toa so tip od drug grad. Nema sansi da doznal on za ova . Kako bi napravile vie da ste na moe mesto?Sto bi napravile za da prestane da bide tolku ljubomoren i da im veruva na drugi?

Dajte mi sovet: decko mi e mnooogu ljubomoren. Se nemame videno edna nedela zatoa sto on bese na odmor i deneska si dojde. Problemot e sto nekoj mu kazal deka sum go varala i on poveruval vo toa. Sega ni preostanuva na dvajcata da razgovarame za ova i da probam da da ja sredam situacijava. Samo neznam kako zatoa sto on misli dka sum go varala, i tocno e toa, go varav, ali koga bev na odmor, i toa so tip od drug grad. Nema sansi da doznal on za ova . Kako bi napravile vie da ste na moe mesto?Sto bi napravile za da prestane da bide tolku ljubomoren i da im veruva na drugi?
Да им верува на други што го вараат? Јас би му раскинала, пошто очигледно не го сакаш.:svashta:

Да им верува на други што го вараат? Јас би му раскинала, пошто очигледно не го сакаш.:svashta:
Za sakanje go sakam jas, ali nekoj mu kazal deka sum go varala i sega treba da razgovarame za toa. Na odmor go varav so poubav, ali svativ deka ne e se vo ubavinata. Ako bese poubav, go nemase istoto ponasanje kako decko mi i ne mi bese tolku ubavo so nego kako so decko mi.

Za sakanje go sakam jas, ali nekoj mu kazal deka sum go varala i sega treba da razgovarame za toa. Na odmor go varav so poubav, ali svativ deka ne e se vo ubavinata. Ako bese poubav, go nemase istoto ponasanje kako decko mi i ne mi bese tolku ubavo so nego kako so decko mi.
Епа што е проблемот ако разговарате? Ти си згрешила, девојко, сноси си ги сега последиците. Ако го сакаше, што мајка бараше тогаш да пикаш јазик во туѓа уста?

Dajte mi sovet: decko mi e mnooogu ljubomoren. Se nemame videno edna nedela zatoa sto on bese na odmor i deneska si dojde. Problemot e sto nekoj mu kazal deka sum go varala i on poveruval vo toa. ... i tocno e toa, go varav, ali koga bev na odmor, i toa so tip od drug grad....Sto bi napravile za da prestane da bide tolku ljubomoren i da im veruva na drugi?

Предлагам да се ишишаш меѓу препоните и да направиш форма на почетната буква од името на дечко ти. Понатаму, може да практицираш мал хируршки зафат на хименот (тоа го имаат само жените и кобилите). Кажи му дека си го варала, али дека тоа било на одмор и дека бидејќи си била на одмор, со цел да се одмориш од него - не се важи варањето...тоа ти е исто како доктор кој спасил давеник додека бил на плажа. Значи, додај малку хуманизам во обајснувањето, ти слатко чоколатце. Крајно, може и да му кажеш дека дечкото изгубил невиност со тебе, што ќе придонесе чинот на мамењето да добие една нова благородна димензија - си извадила една млада душа од темнините на мастурбацијата.

Како да престане да биде љубоморен? Очигледно, дечко ти е под влијание на гласовите кои ги слуша од околината... предлагам да имаш односи со сите негови поблиски другари, кои понатаму нема да можат да му кажат дека си го варала, зошто со тоа ќе ја нарушат другарската врска со дечко ти. Така, и ти задоволна и тој мутав.

Нели е болно како некои луѓе немаат едноставно доверба во партнерите? Знам, страшно е..... али остануцва да веруваш дека овој расипан свет едноставно ќе стане подобар. А како?

Па, со јазикот на љубовта.......фелацио.

Поздрав, и повели и друг пат.

Чоколатче, го сакаш дечко ти, а играш хокеј со крајници со друг дечко? Дечко ти е во право што не ти верува, те молам олесни му го животот и раскини му.

А што треба тебе да ти верува во твоите лажги и празни муабети???Алооо го имаш изварано!!!И ај кога ќе праите муабет што ќе му збориш не бе срце знаеш дека нема шанси такво нешто те сакам највише на свет...ќе го лажеш дечкото???Кога више си го направила тоа сноси се со последиците немој да го правиш будала човекот и да го лажеш греота е.

Како што кажа и Трн такви како тебе не заслужуваат дечко. Џабе ти е лигавење сега, после ебење нема каење. :nenene:

И џабе тука бараш совети. Да бев на местото на дечкото во ист момент ќе ти даев клоца. Ми се лоши од такви како тебе. :pov:

Veke stvarno neznam kaj da se obratam za sovet! Vie ste mi poslednata sansa. Ok, nema da dolzam mnogu mnogu, ke pocnam od pocetok: idam so eden tip i mnogu go sakam! Ideme veke skoro 3 meseci. Ednas imame reskinato i toa zaradi edna negova bivsa sto sakase da ''me tepa'' ali nie pak se smirivme. Taman mislev deka e se ok, izleze ednem pogolem problem. Imam 2 nejdobri drugarki. Ednata od niv ima postar brat, okolu 20 godini ima i si ima on devojka. E sea, on uste na pocetokot znaese deka jas imam decko i sea brzo pred 2 dena dosol doma celiot nervozen, pocnal da vika po mojata drugarka, duri i se stepale so majka mu a i drugarka mi dobila eden asalen samar, i toa za sto? Zatoa sto nekoi osobi od naselbata kaj sto ziveam jadele gomna za mojot decko deka e klosar, deka e vakov, deka e takov...... glupa rabota neli, a i se prasuvam zasto napravil tolkava uzbuna doma kaj nego zaradi mene i mojot decko. Drugarka mi t.e. sestrata negova vika deka deka go zezale radi toa sto se sirele nekoi glasini za decko mi i sega on nejke da go zezaat poveke za toa i i rekol na drugarka mi ako ne raskinam jas so decko mi ona da prestane da se druzi so mene zs ako se druzela ke ja pokazuvale so prst i ke i se smeele deka se druzi so klosari, a ako mu raskinam ok slobodno ke mozelo da se druzi so mene. I sega situacijata mi e da biram pomegu decko sto mnogu go sakam i sto ni ide super, ili drugarka. Ponekogas i si pomisluvam deka ova i e nekoj plan na drugarkami, zs koga i da sedime so brat i on nisto ne mi spomnuva za decko mi, a nie zborime za nego. Pls sovet od vas!

cOkOlAtCe напиша:
Чекај чекај, ти нас не моткаш како деца без пелени тука или што? А да ја провериш ти темата за [thread=11144]шизофренија[/thread]...

Предлагам да се ишишаш меѓу препоните и да направиш форма на почетната буква од името на дечко ти. Понатаму, може да практицираш мал хируршки зафат на хименот (тоа го имаат само жените и кобилите). Кажи му дека си го варала, али дека тоа било на одмор и дека бидејќи си била на одмор, со цел да се одмориш од него - не се важи варањето...тоа ти е исто како доктор кој спасил давеник додека бил на плажа. Значи, додај малку хуманизам во обајснувањето, ти слатко чоколатце. Крајно, може и да му кажеш дека дечкото изгубил невиност со тебе, што ќе придонесе чинот на мамењето да добие една нова благородна димензија - си извадила една млада душа од темнините на мастурбацијата.

Како да престане да биде љубоморен? Очигледно, дечко ти е под влијание на гласовите кои ги слуша од околината... предлагам да имаш односи со сите негови поблиски другари, кои понатаму нема да можат да му кажат дека си го варала, зошто со тоа ќе ја нарушат другарската врска со дечко ти. Така, и ти задоволна и тој мутав.

Нели е болно како некои луѓе немаат едноставно доверба во партнерите? Знам, страшно е..... али остануцва да веруваш дека овој расипан свет едноставно ќе стане подобар. А како?

Па, со јазикот на љубовта.......фелацио.

Поздрав, и повели и друг пат.

Напротив, јас мислам дека треба да му објасниш на дечко ти дека сте се немале видено, долго време, дека страшно ти фалел, ти требал, ама ете такви биле околностите и не си можела ништо во врска со тоа да направиш.
Пошо типот бил хард кор, а тебе ти се допаѓаат такви типци.И дека на крајот на краиштата, како можеш ти да бидеш сигурна дека он ти бил тебе верен?

П.с. Батали фелацио, подобро е он да ти пружи тебе една добра оралка.

Лејди Сатори напиша:
П.с. Батали фелацио, подобро е он да ти пружи тебе една добра оралка.
Грррр, You`r teachin` the lil girls on antimanlish behavior... You`re walking on a thin line here missy... watch it... :)

Раскини му ама кажи му дека си го варала. Или уште подобро, дај ми го неговиот број за јас да му потврдам дека си го варала и он да ти раскине. Ти не заслужуваш да имаш дечко.

Лелееееј.....па уште и на форум не прашува нас како да го заебе дечко и. Ц ц ц ц ц ц за греота девојче.

Mene ne mi treba sovet,samo sakam da go slusnam vaseto mislenje za ova...Slucajno se desi da se zapoznaam so eden decko od svajcarija,megutoa ne se zapoznavme licno,tuku preku internet,i pocnavme da zborime 24h na den,bukvalno vise se znam za nego i on znae se za mene,znam kako zivee,so koj...a i dvajcata na nekoj "net"-nacin se zaljubivme ama epten...jas ne mozam od glava da go izvadam a isto i on mene...e sega deckoto saka da dojde tuka vo makedonija za da me zapoznae licno i da bide so mene 10 dena
i ja sum mnogu srekna poradi toa,ama istovremeno i mnogu zbuneta,posto imam 18 god.a on ima 27...ne znam sto ponatamu so nego..a stvarno se cuvstvuvam kako da sum go pronasla Mr.Right ,vo sekoja smisla na zborot,mnogu se zblizivme i ne znam sto da pravam ponatamu.Duri i za edna nedela "so nego" uspeav da go zaboravam tipot sto ne mozev da go prebolam 4 god...Pa ajde luge sakam da znam sto bi pravele na moe mesto...

Mene ne mi treba sovet,samo sakam da go slusnam vaseto mislenje za ova...Slucajno se desi da se zapoznaam so eden decko od svajcarija,megutoa ne se zapoznavme licno,tuku preku internet,i pocnavme da zborime 24h na den,bukvalno vise se znam za nego i on znae se za mene,znam kako zivee,so koj...a i dvajcata na nekoj "net"-nacin se zaljubivme ama epten...jas ne mozam od glava da go izvadam a isto i on mene...e sega deckoto saka da dojde tuka vo makedonija za da me zapoznae licno i da bide so mene 10 dena
i ja sum mnogu srekna poradi toa,ama istovremeno i mnogu zbuneta,posto imam 18 god.a on ima 27...ne znam sto ponatamu so nego..a stvarno se cuvstvuvam kako da sum go pronasla Mr.Right ,vo sekoja smisla na zborot,mnogu se zblizivme i ne znam sto da pravam ponatamu.Duri i za edna nedela "so nego" uspeav da go zaboravam tipot sto ne mozev da go prebolam 4 god...Pa ajde luge sakam da znam sto bi pravele na moe mesto...

Па прво на психијатар , :) малце да те прочистат а после ти пожелувам најголема срека со Мr. Right :) годините не значат ништо, малце у паметот е свесна си што и како осекаш и на ова прашање твое или на овој твој совет, најдобро одговорот го знаеш ти самата.:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom