Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Mene ne mi treba sovet,samo sakam da go slusnam vaseto mislenje za ova...Slucajno se desi da se zapoznaam so eden decko od svajcarija,megutoa ne se zapoznavme licno,tuku preku internet,i pocnavme da zborime 24h na den,bukvalno vise se znam za nego i on znae se za mene,znam kako zivee,so koj...a i dvajcata na nekoj "net"-nacin se zaljubivme ama epten...jas ne mozam od glava da go izvadam a isto i on mene...e sega deckoto saka da dojde tuka vo makedonija za da me zapoznae licno i da bide so mene 10 dena
i ja sum mnogu srekna poradi toa,ama istovremeno i mnogu zbuneta,posto imam 18 god.a on ima 27...ne znam sto ponatamu so nego..a stvarno se cuvstvuvam kako da sum go pronasla Mr.Right ,vo sekoja smisla na zborot,mnogu se zblizivme i ne znam sto da pravam ponatamu.Duri i za edna nedela "so nego" uspeav da go zaboravam tipot sto ne mozev da go prebolam 4 god...Pa ajde luge sakam da znam sto bi pravele na moe mesto...
запознав тип на нет исто кој живееше во италија...исто како тебе дојде за мене да се запознаеме беше со мене и се и си отиде и толку...се сакавме и се али нашето заврши...
врските во далечина не успеваат за мене ептен некои али многу се ретки...премногу ретки...
типот како што гледам е престар за тебе(мое мислење)...зашто мислишдека со 27 годишен би ти успеала врската...тој е спремен за брак а како што можам да погодам ти не си така...
иако знам дека го сакаш тоа е мое мислење а совет е да прекинеш со него

Mene ne mi treba sovet,samo sakam da go slusnam vaseto mislenje za ova...Slucajno se desi da se zapoznaam so eden decko od svajcarija,megutoa ne se zapoznavme licno,tuku preku internet,i pocnavme da zborime 24h na den,bukvalno vise se znam za nego i on znae se za mene,znam kako zivee,so koj...a i dvajcata na nekoj "net"-nacin se zaljubivme ama epten...jas ne mozam od glava da go izvadam a isto i on mene...e sega deckoto saka da dojde tuka vo makedonija za da me zapoznae licno i da bide so mene 10 dena
i ja sum mnogu srekna poradi toa,ama istovremeno i mnogu zbuneta,posto imam 18 god.a on ima 27...ne znam sto ponatamu so nego..a stvarno se cuvstvuvam kako da sum go pronasla Mr.Right ,vo sekoja smisla na zborot,mnogu se zblizivme i ne znam sto da pravam ponatamu.Duri i za edna nedela "so nego" uspeav da go zaboravam tipot sto ne mozev da go prebolam 4 god...Pa ajde luge sakam da znam sto bi pravele na moe mesto...
Па добро види се со него. Запознајте се. Многу е различно чувството кога ќе се видите и зборувате лично отколку преку нет. Никој не вели дека ти мора да направиш нешто со него. Едноставно запознајте се и поминете некое време заедно.

Точно дека врските на далечина не успеваат, секогаш, ама никој не вели дека мора да влезете во некаква врска. Цел живот е пред тебе дозволи си да ризикуваш и да доживееш нешто неповторливо.

не сум на твое место :tapp: но вреди нешто да се проба.но еднаш осигурајсе дали можеш да веруваш во некој кој го познаваш само преку пораки или сл.Имаше таква случка другарица моја.2г.комуницирала со некој тип.и решиле да се видат лично.Тој и се свидел нејзе таа на него,Но секогаш има пречка,типот не и кажал дека има проблеми со криминал и дрога.па видете сега,не можеш да веруваш некому кој го знаеш лично 5/6г.а камо ли некој преку допишување.ако грешам поправетеме

Викторгг напиша:
Грррр, You`r teachin` the lil girls on antimanlish behavior... You`re walking on a thin line here missy... watch it... :)
:pos:
Па прво на психијатар , :) малце да те прочистат а после ти пожелувам најголема срека со Мr. Right :) годините не значат ништо, малце у паметот е свесна си што и како осекаш и на ова прашање твое или на овој твој совет, најдобро одговорот го знаеш ти самата.:helou:
ОооО од каде ти процена дека девојчето е за прочистување?
Советов ти е лудило, морам да признам.

ej sakam da mi kazete nesho prv pat sum mnogu ozbilen na forumof!!!! neznam kolku sho znaaat bef u luiziana i pominaf super 3 nedeli so edna devojka( ne e vazno koja) arno ama netrebashe se zaljubif mnogu!!! nie u skopje se muvavme dugachko vreme ona znaeshe deka imam devojka i se ama mnoguy me sakashe i sea trkaloto mi se svrte i me udri po nos !!! mnogu se zaljubif ama ja sum od nea 4 saaata so avion se slushame na tel sekoj den ama dzabe ne e toa toa ajde kazete sho da pravam mnogu sum skrshen!!!!!!!!!!!

abe nekoj da mi pomogne ozbilnen sum ...
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:
kako prvo mislam deka najubavo e da rascistis so taa vo skopje pa da ti bide mirna sovesta,a za taa sto si zaljuben pazi moze da ti bide minlivo zasto edno e da se zaljubis vo nekogo drugo e da sakas,drugo ako ti pokazuva i ona znaci deka saka da bide so tebe sto cekas 4saata ne pravat nikakov problem za vrska,razmisli si najubavo pred da doneses bilo kakva odluka!

Mislam deka dobro e da se zapoznaes so nego, no pred se treba mnogu da vnimavas bidejki ima sekakvi luge...ne pagaj odma pod negovo vnijanie ako ti simnuva zvezdi bidejki neznaes sto tocno saka...jas mislam deka dobro e da sigo potpolnuvas vremeto so nego,da drugaruvas a za vrska ne,bidejki daleku e a i neznaes tocnon kakov covek e.Neka pomini podolgo vreme,zapoznaj go podobro,pa posle dejstvuvaj..pozdrav

people pomos!flertuvav so eden decko se bese fino lepo mi se sviga mnogu no mi kaza deka ima devojka.malce mi bese neprijatno no pak prodolziv da flertuvam.koga drugarka mi go prasa dali saka nesto da ima so mene toj i rekol deka ke razmisli(stanuva zbor za fakanje).mene me grize sovesta da ne im rasipam no samiot toj mi rece deka devojka mu mu e dosadna.sto da pravam:toe:

eдно пријателче ми го прати ова на мејл пред некој ден.

people pomos!flertuvav so eden decko se bese fino lepo mi se sviga mnogu no mi kaza deka ima devojka.malce mi bese neprijatno no pak prodolziv da flertuvam.koga drugarka mi go prasa dali saka nesto da ima so mene toj i rekol deka ke razmisli(stanuva zbor za fakanje).mene me grize sovesta da ne im rasipam no samiot toj mi rece deka devojka mu mu e dosadna.sto da pravam:toe:
убиј се, не ни треба зло на земјава...

Остај го,нека си расчисти со девојка му и не се мешај.
А и плус,и од кога ќе расчисти со НЕА,сигурна си дека би сакала да бидеш со него?Мислам,според ова што го знаеш за него,дека има девојка и флертува со други...од кај знаеш дека нема и тебе да ти прави така позади грб?
Размисли...

Ти кажал дека има девојка, и ти си продолжила да флертуваш? Ако имаше ронка совест, ќе размислеше како ќе ти беше некоја друга да флертува со дечко ти.
Тој, ропак неизделкан, ако имал храброст ќе и раскинел на девојка му прво, па со тебе ќе мател кајгана, ама тој е маже разбираш, не смее без женска да биде, па право од на раскинување вие најубо на матичар да одите. Тоа што девојка му е досадна не е твоја работа, остави ги нив да си го решат тоа.
Што да правиш? Фаќај магла од нивна близина, за доброто на сите.

Остај го,нека си расчисти со девојка му и не се мешај.
А и плус,и од кога ќе расчисти со НЕА,сигурна си дека би сакала да бидеш со него?Мислам,според ова што го знаеш за него,дека има девојка и флертува со други...од кај знаеш дека нема и тебе да ти прави така позади грб?
Размисли...

samo toa nemozam da znam,i kazal na drugarkami deka flertuva so dr zs devojkamu mu e dosadna i saka da ja otkaci a i jas ne znam dali treba da se fatam so nego

1.Разликата во години нема да ја споменувам...Ако на вас не ви пречи,нема што друг да ви соли памет.
2.Размисли малку за тебе...како ќе се чувствуваш ако почнеш нешто со него,а после го гледаш како заминува?Болно,нели?
3.Типот што не си можела да го преболиш,можеш со било кој друг ако имаш воља.Не е дека ОВОЈ успеал да те натера да го преболиш,туку ти не си го дозволила тоа на некој друг.
4.Ти не си заљубена во НЕГО,само во сликата што ја имаш оформено за НЕГО од информациите што ги знаеш.
5.Не се плаши да истражуваш нови хоризонти...само внимавај да не се повредиш...
:smir:

samo toa nemozam da znam,i kazal na drugarkami deka flertuva so dr zs devojkamu mu e dosadna i saka da ja otkaci a i jas ne znam dali treba da se fatam so nego

Ама,кажи ми...ќе можеш ти мирно да спиеш ако се фатиш со него?
Нема да се прашуваш ШТО ПРАВИ?
Нема да ти биде шубе дека тоа што сега ти го кажува за девојка му,тогаш би можел да го кажува на друга?
Ќе можеш да му веруваш?
:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom