Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
A dali se oslabuva taka diskot ili ne ? Dali e podobro da se zemat nastaro posto ako se oslabuvaat taka diskovite za mene bolja opcija e da kupam na staro
Дискот си има пропишана норматива на тоа колку треба да биде дебел..Механичарот го мери со шублер,ги споредува фабричките податоци на дебелината и ти кажува дали може да се израмни,ако е многу изеден нема шанси да се рамни..Ако неможе си купуваш нови дискови,и си ги ставаш,ако може да се рамни,си плаќаш 600 денара за двата диска,си ставаш НОВИ плочки обавезно,и си возиш во наредните 30.000-40.000 км без проблем..Само више ако одиш на автосервис,речи им нека ти го проверат и глицеринот,пошто има такво апаратче,мери колкаво количество на вода има внатре,оти не смее да има многу влага..НИКАКО половни дискови.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Прв пат слушам дека браниците на поновите коли(2006год е алфава) се за нијанса потемни од остатокот на колата. Баш ме интересира каде го имаш слушнато/прочитано ова .. :)
Загледај поубаво и ќе приметиш

Член од
21 декември 2014
Мислења
112
Поени од реакции
23
Здраво, сакам со кола да одам за Грција(одмор)
Летниве гуми на колава ми се сите 2004 год. на производство
Дали на граница може да ми прават проблем?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
На граница нема, туку ти да не си направиш проблем не дај боже
стари се друже, колку и да имаат шара години се во прашање

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Нема да има проблем ама предлагам овде да смениш други гуми барем половно инаку не дај боже во гејција да ви заебе гумите па ќе мора да купиш нови гуми во гејција со цела заштеда за одмор .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Имам еден проблем кој решив утре да го средам, му дојде денот :D

Инаку бензинец алфа 164, ми мириса на бензин во кабината е сега значи не е често ама од возење во денот 1-2 до 3 пати знае да замириса и тоа некако ми доаѓа како од кај задните седишта.

Е сега некоја препорака од мајстор за утре да одам да ми средат тоа? бидејќи ќе одам на одмор и сакам да го средам сето тоа.

Инаку така ја возам веќе 3 месеци.

Член од
9 јуни 2016
Мислења
503
Поени од реакции
379
За Фиат гранде пунто 1.2 што мислите за 195/40/р16 бандажи некое искуство?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За Фиат гранде пунто 1.2 што мислите за 195/40/р16 бандажи некое искуство?
Ќе фаќа на поумесеците а на вртење лево десно на поткрилата

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Значи имам 3 прашања:

1. BMW 320d 2004, сеа брзо ја зедов и на некои лежечи полицајци ми фаќа долу, дали треба да сменам федери, или има некое друго чаре, не се разбирам многу и не знам дали федерите се спортски или не.

2. Опел астра 2.0 дти 2002, на палење почна да тресе, значи само кога пали колата после нормално работи, што може да е ?

3. Загреан сум да земам Алфа 159, ама па некои ма предомислиа, ми викаат не земи италианска кола, не е покажана, германско си е германско, и такви ствари, а за тие пари (6.000 евра) можам да зеам или алфа или голф 5, ама па алфата е каде каде поубава, стварно ли има толку разлика во квалитет ?

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Не ми лади климата, пред некое време ставив фреон, така да не е до тоа. Отворив одпред, извадив маската и видов дека таа перка што е кај ладилникот не работи поточно не врти упоште. Така да дали е до тоа и ако е, електричар ќе среди или да ја носам кај овластен сервис?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Не ми лади климата, пред некое време ставив фреон, така да не е до тоа. Отворив одпред, извадив маската и видов дека таа перка што е кај ладилникот не работи поточно не врти упоште. Така да дали е до тоа и ако е, електричар ќе среди или да ја носам кај овластен сервис?
Однеси ја кај Цеко позади ПТТ школото ќе откријат што е проблемот. За клими се специјализирани :)

Kajgana Shop

На врв Bottom