Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Да ги контактирав ама пошо сум немал заштита блабла ми вратија 30% од пратката и повеќе ми е за самата пратка одколку за парите, а баркод на пратката нема ова бројчето стој во тракинг..
со која пошта е пратено?
има читано, кинезите ги лажираат тракинг броевите и состојбата на пратката. посебно ни со seller shipping method биле сомнителни.

PostNL нема шанси да е лажиран бројот затоа што сите пратки што ми се со нив стигаат во рекордно време 7 дена од коа ќе стигнат во Холандија....

PostNL нема шанси да е лажиран бројот затоа што сите пратки што ми се со нив стигаат во рекордно време 7 дена од коа ќе стигнат во Холандија....
е па не е во таков формат тракинг бројот како тој на сликата што ја стави
овака изгледа тракинг број од пост нл RS169128667NL

е па не е во таков формат тракинг бројот како тој на сликата што ја стави
овака изгледа тракинг број од пост нл RS169128667NL
Дада знам дека е таков бројот од PostNL само ова е бројот на пратка а не број за следење...

Да ги контактирав ама пошо сум немал заштита блабла ми вратија 30% од пратката и повеќе ми е за самата пратка одколку за парите, а баркод на пратката нема ова бројчето стој во тракинг..

Јави се на 02/2401-878 или пиши им маил ciposta@customs.gov.mk, царинска испостава Пошта - Скопје, кажи им го проблемот и види што ке ти кажат. Колку што гледам по тракингот последен пат била на царина на 21.04 што значи дека била кај нив. Е сега, поминат е долг период, повеке од месец дека така да ако се ти негираат тогаш биди жив и здрав.

Јави се на 02/2401-878 или пиши им маил ciposta@customs.gov.mk, царинска испостава Пошта - Скопје, кажи им го проблемот и види што ке ти кажат. Колку што гледам по тракингот последен пат била на царина на 21.04 што значи дека била кај нив. Е сега, поминат е долг период, повеке од месец дека така да ако се ти негираат тогаш биди жив и здрав.
Случајно вечерва незнам како ми излезе страницата за да можам да го следам бројов некако ми делуваше невалиден и дури сега видов дека е во Македонија стасана... Им пишав на меил па ако не ми вратат сабајле ќе ѕвонам на бројот чисто да се пробам...

Дали можам да купувам преку интернет со Maestro картичка, таа црвената, од НЛБ Тутунска банка?

Дали можам да купувам преку интернет со Maestro картичка, таа црвената, од НЛБ Тутунска банка?

На страници како Алиекспрес кај има опции за Маестро можеш.Проверено на износи до 50 евра. Работи и секаде на македонсли страници пример плаќање сметки. За други места подобро земи Виза Електрон.

На страници како Алиекспрес кај има опции за Маестро можеш.Проверено на износи до 50 евра. Работи и секаде на македонсли страници пример плаќање сметки. За други места подобро земи Виза Електрон.
Па за од Алиекспрес ми треба нешто моментално, супер ако може.

Iskustvo nekoj so sing post, isto li odat preku ceska kako china post ili prakaat na magare oti veke 4 nedeli e vo tranzit.Kodot e RF.
Fala i pozz

Сингапур пост кај мене до сега идеа за 20 дена

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

[DOUBLEPOST=1464962461][/DOUBLEPOST]
Preku ceska odat ili...?
па види си на тракингот преку каде оде. не одат секогаш пратките по иста рута. и што е важно преку каде оде, кога ќе стигне ќе стигне

Нарачав нешто од интернет во вредност од 300 евра,и на трекингот ми покажува дека е на царина во Македонија веќе 10 дена (од 30.05.2016 до денес),исто ми потврди и продавачот кој ми ги прати пратките.Јас немам добиено никаков документ во пошта ниту информација што да правам за царина и слично.Помош?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom