Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Sent from my SM-G900F using Tapata

Не ти ја разбирам поентата. Бертенс сега врза серија на победи, а општо е позната ко нестабилна тенисерка, ако не си ја гледал не знам зашто ме цитираш.

Не ти ја разбирам поентата. Бертенс сега врза серија на победи, а општо е позната ко нестабилна тенисерка, ако не си ја гледал не знам зашто ме цитираш.

Kаде е тоа општо познато?

Kаде е тоа општо познато?
Ставро, Бертенс мал милион пати има изгубено добиени мечеви, распад систем типичен за неа, Квитова и остала багра такви тенисерки. Пример води 5-1 и се гаси скроз и го губи сетот 5-7. Тоа што во последно време игра стварно добро е сосема друга работа, али далеку е Бертенс од стабилна тенисерка, да не претеруваме сега.

Ставро, Бертенс мал милион пати има изгубено добиени мечеви, распад систем типичен за неа, Квитова и остала багра такви тенисерки. Пример води 5-1 и се гаси скроз и го губи сетот 5-7. Тоа што во последно време игра стварно добро е сосема друга работа, али далеку е Бертенс од стабилна тенисерка, да не претеруваме сега.

Јас не се сеќавам на таков меч, и не на 100 такви. Никогаш не сум слушнал некој за Бертенс да каже дека е психо од типот на Квитова.

Јас не се сеќавам на таков меч, и не на 100 такви. Никогаш не сум слушнал некој за Бертенс да каже дека е психо од типот на Квитова.
bravo Stavro,e vaka me bendisvit,postiranje so fakti,a ne svoevolni generalizacii ,,opshtopoznato,site vikaat,tamu nekade pishuvashe na eden forum fakti I sl. ,, . Mene ke mi projdeshe bez da primetam , ,,opshtopoznato bilo ??? ,, , ebati generalizacija ebate , zalna Kiki .

Ок, пошо е најстабилна на свет затоа е стандардна топ 10 тенисерка, мислам бог да чува.

Ок, пошо е најстабилна на свет затоа е стандардна топ 10 тенисерка, мислам бог да чува.

Нема врска позицијата, Квитова е времиња топ 10, па е најголем психо на светот.

Бертенс со брејк води првиот сет,да се надеваме нема ко Путинцева да заврши која лесно можеше и да отпадне од Суарез Наваро,на толку не искористени брејк топки на Наваро и баба ми една ке напраеше.....Али кармата се враќа и вчера имаше брејк топки Путинцева со кои можеше да победи не ги искористи...

Аман да не ја урочиш па да игра 10 сати, чекаме маживе да излезат на терен.:sneaky:
Сеедно, Not before 15:00 се мажите.

Ставро глеаш за што ти зборев за Бертенс? 5-4, 30-15 и серва, и го спуши сетот, а и во тај брејкот имаше 7-6 и серва и форхенд у мрежа. Мада неблагодарно е од вакви мечеви да се носат заклучоци за погорниот муабет пошо ипак и е прво 1/2 финале во кариерата, нормални се вакви ствари. Ама сепак тоа е Кики Бертенс, и увек била таква.

Вамоооооооооооооос Мугуруза, идеме по титула!!!

Последно уредено:
Сеедно, Not before 15:00 се мажите.

Ставро глеаш за што ти зборев за Бертенс? 5-4, 30-15 и серва, и го спуши сетот, а и во тај брејкот имаше 7-6 и серва и форхенд у мрежа. Мада неблагодарно е од вакви мечеви да се носат заклучоци за погорниот муабет пошо ипак и е прво 1/2 финале во кариерата, нормални се вакви ствари. Ама сепак тоа е Кики Бертенс, и увек била таква.

Со Серена игра, која црна нестабилност. Врска нема овој меч со муабетот. Вчера Путинцева имаше брејк топка на 4-4 во втор сет и не ја искористи. И таа е нестабилна?

Секој може да не искористи сет топка, меч топка, се и сешто.

Со Серена игра, која црна нестабилност. Врска нема овој меч со муабетот. Вчера Путинцева имаше брејк топка на 4-4 во втор сет и не ја искористи. И таа е нестабилна?

Секој може да не искористи сет топка, меч топка, се и сешто.
Добро, читаш што пишувам или?

Добро, читаш што пишувам или?

Јас читам, ти не читаш. Прво се исфлри со безвезна теза дека Бертенс е нестабилна тенисерка, што е потполно твој субјективен впечаток, и проба тоа да го претставиш како некој космички закон. Потоа првата неискористена шанса од Бертенс ја понуди како доказ за таа теза. Не се дискутира така. Ако беше нестабилна, како дојде до ситуација да има сет топка против Серена?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom