Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
http://www.espnfc.com/barcelona/story/1495721/rummenigge-pep-wanted-neymar

Знаеш англиски јазик или да ти ПРЕВЕДАМ бе? Никој не рече дека Геце не сакал да играл под Пеп, туку дека Пеп го сакаше Нејмар, а од управата му го купија Геце. Исто и за Видал и за Роде и тн тн. Не се буни кога појма немаш за германски фудбал.

@Uli Hoeneß @ЧЕНТО

Oбјаснете му бе на незналицава...
:pos::pos::pos: Види го што линк става. Ова и го очекував. Дека му го донеле Геце, а го сакал Нејмар знам одамна. Тоа нема врска со муабетов. Геце замина таму затоа што како што рече Игорче се нaдевал дека Пеп ќе го направи нов Меси. Тоа дали Пеп го сакал или не и дали Пеп го донел или не нема никаква врска

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
:pos::pos::pos: Види го што линк става. Ова и го очекував. Дека му го донеле Геце, а го сакал Нејмар знам одамна. Тоа нема врска со муабетов. Геце замина таму затоа што како што рече Игорче се нaдевал дека Пеп ќе го направи нов Меси. Тоа дали Пеп го сакал или не и дали Пеп го донел или не нема никаква врска
Како нема врска дали го сакал или не? Што го вртиш муабетот?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323

Знаеш англиски јазик или да ти ПРЕВЕДАМ бе? Никој не рече дека Геце не сакал да играл под Пеп, туку дека Пеп го сакаше Нејмар, а од управата му го купија Геце. Исто и за Видал и за Роде и тн тн. Не се буни кога појма немаш за германски фудбал.

@Uli Hoeneß @ЧЕНТО

A sto ima vrska koj go sakal ili ne? Götze dojde poradi Pep i Gündogan ide poradi Pep.

Последно уредено:
C

Castiel

Гостин

@Uli Hoeneß @ЧЕНТО

Го вреѓаш тука а плачеше ко пиче некое да го банираат во ваш фан клуб.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Ако е до мене овде пишувај што сакаш не ми пречи, санки има разлика на оваа тема, на темата за Бундеслигата или во темата на Баерн да пишувам. Фудбалот живее од емоции, жестоки расправи па и провокации до некаде ако не се штогоде, затоа малце е глупо да плачеш во форумов. Да гледавме шах можеби тивко и без емоции ќе дискутиравме...

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Ако е до мене овде пишувај што сакаш не ми пречи, санки има разлика на оваа тема, на темата за Бундеслигата или во темата на Баерн да пишувам. Фудбалот живее од емоции, жестоки расправи па и провокации до некаде ако не се штогоде, затоа малце е глупо да плачеш во форумов. Да гледавме шах можеби тивко и без емоции ќе дискутиравме...
Плакам? За кого и по што плакам, де објасни ми ти голем стручњаку? Па ти на форумов само тоа го правиш, де за Геце, де за Лева, де сега за Хумелс. Погоре си пишал дека Геце отишол во Баерн заради Пеп, а јас ти викам дека Геце не беше желба на Пеп, туку му го купија од управа и има огромна разлика. Освен ако си луд - не гледам друга причина да одиш во друг клуб САМО заради тренерот кога знаеш дека впрочем и не те сакал на прво место. И не ги врти тие муабети дека отишол во Баерн и заради плата - млата, и во други клубови ќе земаше исто или повеќе. Истото го викаш и за Лева дека отишол заради плата, а му нудеа и поголеми суми од други клубови.
Истите муабети и плакања нон стоп.

Последно уредено:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Гиндоган иде во Сити ради Пеп....тука нема многу филозофија,јасно е ко ден тоа.

Уосталом сите играчи што летово ќе отидат у Сити ќе биде ради Пеп...Добро и ради дебела пара али Пеп ќе биде главниот фактор за привлекување од спортски аспект сооглед на тоа што Сити се мртвило од екипа.

Околу Геце...Не е првата желба на Пеп меѓутоа Геце дефинитивно меѓудругото се одлучи тогаш за Баерн заради Пеп.Човекот е престиж како тренер во денешниот фудбалски свет и со неговото доаѓање у Баерн верувам дека уопште не било тешко Геце да се реши да си оди Дортмунд слично сега како Гиндоган.

Како се разви работата понатаму и зашто така искочи со Геце е друго прашање.

Голем проблем за Сити долгорочно ќе биде тоа што сите играчи кои сега ќе ги земат ќе се максимално врзани и дојдени ради Пеп и со неговото заминување кое неминовно ќе се деси после неколку години ќе останат пак трула екипа.Меѓутоа тоа е патот на инстант-успехот со многу пари.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Плакам? За кого и по што плакам, де објасни ми ти голем стручњаку? Па ти на форумов само тоа го правиш, де за Геце, де за Лева, де сега за Хумелс. Погоре си пишал дека Геце отишол во Баерн заради Пеп, а јас ти викам дека Геце не беше желба на Пеп, туку му го купија од управа и има огромна разлика. Освен ако си луд - не гледам друга причина да одиш во друг клуб САМО заради тренерот кога знаеш дека впрочем и не те сакал на прво место. И не ги врти тие муабети дека отишол во Баерн и заради плата - млата, и во други клубови ќе земаше исто или повеќе. Истото го викаш и за Лева дека отишол заради плата, а му нудеа и поголеми суми од други клубови.
Истите муабети и плакања нон стоп.
Ај да не те цитирам како молеже да ме банираат. Тоа ако не беше плачење не знам.

Ја викав дека Геце одеше во Баерн за Пеп а ти ми викаш дека не бил желба на Пеп. А што има твојот муабет врска со мојот? Тоа се различни теми. Иначе тренерот за играч е многу битен фактор, ете Туре бега од Сити ради Пеп, обратно играчи одат во клубови и поради тренери. Во времето Пеп беше најнај, сега после три години малце се спушти на земја, да, ама тогаш лабилен играч како Геце ки знајт што си помисли. А Пеп тогаш сигурно не му рече дека не го сака, не е до толку глупав. А парите се и то како фактор. Како 20 годишен од 4 да скокнеш на 12м ЕУР плус signing fee. Што мислиш ти, Лева навистина без пари го зедовте? Тие пари што ги заштеди Баерн за трансфер ги даде во голем дел на Лева како signing fee. Пошто парите беа земени веќе Лева беше до некаде обврзан да оди во Баерн. Не им е прв пат на Баварците така да врзат играч, и Кел во времето од Фрајбург требаше да оди во Баерн ама ги вратил парите и замина во Дортмунд. По 2 години истата игра од Лева, сака многу повеќе пари и агентите јавно кажуваат, дека преговарале со Реал и ПСЖ.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
ОК е, ти знаеш дали Лева зел пари под рака. Со ова ни ги отече мудата на сите тука за Лева како зел огромни пари за signing fee. Mислиш дека тие пари наводно што ги бамкаш не можеше да му дадат од друг клуб, па и повеќе??? Зошто отиде во Баерн КОА МОЖЕШЕ ДА БИРА, ете одговори и да прекинеш со таа тема.

И Пеп не бил најнај сеуште хахахаха. Свесен си кои глупости ги трескаш?

Сега кога ќе продужи Лева договор биди спремен да го јадеш стапот... по 101 пат.

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
ОК е, ти знаеш дали Лева зел пари под рака. Со ова ни ги отече мудата на сите тука за Лева како зел огромни пари за signing fee. Mислиш дека тие пари наводно што ги бамкаш не можеше да му дадат од друг клуб, па и повеќе??? Зошто отиде во Баерн КОА МОЖЕШЕ ДА БИРА, ете одговори и да прекинеш со таа тема.

И Пеп не бил најнај сеуште хахахаха. Свесен си кои глупости ги трескаш?

Сега кога ќе продужи Лева договор биди спремен да го јадеш стапот... по 101 пат.
Ako dobro se sekavam, Lewa i Baern bea dogovoreni najkasno godinaipol pred istekot na dogovorot na Lewa vo Dortmund. Mislam deka pored pravilata toa e uste rano za da se napravi nekoj validen dogovor i klubovite i posebno Baern se sluzi so toa sto na igracite im dava pari za podpis za da ne im tekne da si se premislat. Taka bese i kaj Lewa. Ponudi od drugi klubovi dojdoa mnogu pokasno, Real pola godina pred istek na dogovorot go barase Lewa i mu nudese dobri pari ama dilot so Baern veke bese gotov, zatoa nigde ne zamina poveke.

Za Pep: Pred da dojde site bevte so ocekuvanja deka ke go zeme uste ednas tripelot, na kraj ne ispadna. Pep seuste e megju najdobrite treneri ama izgubi malce od imidzot kako Fudbalski Bog, posto i toj gi utna vaznite partii vo LS. Toa za tebe e glupost? Aj kazi sto ne e tocno tuka.

Lewa neka prodolzi kolku saka, ete si kazaa deka Real mu dava 25m EUR a ispod 15m EUR kaj vas nema da bide. I na kraj pak nema pobedeno i da pobedi LS. Neli i od nego se ocekuva da pridonese za toa a ne da se gubi vo vaznite partii.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Тоа кога се договориле и дали земал пари си колку пари се само шпекулации и никад нема да знаеме точно, нарамно од страна на Дортмунд навивачите секад баерн вака баерн така еве сеа и Гиндоган си фати магла за 25 мил па никому никој ништо не спомна за БЛ никој не се засекира дека Дортмунд ќе биде ослабен дека баерн пак ќе ја освои титулата а да го купеше баерн пак истите муабети.

За Пеп се сложувам со Игорче значи он беше земен за да го однесе баерн уште еден чекор напред да бидеме уште појаки на европски план али не само што неуспеа туку и он беше главен кривец во повеќето утакмици во ЛШ.

Левандовски исто дрво недоделкано со секој појак тим во ЛШ и со секој појак централен бек, ја искрено многу сум разочаран од Лева во БЛ даде многу голови али и Гомез си растураше во БЛ,Лева беше земен зашто има техника да прима напред да отвара со топка он се претвори во Гомез, напред му бега топката на прием во дуел го утепаа од гурање а овој ко некој буљаш паѓа и одма дигаше раце за фаул никаков удел немаше во ниедна акција на баерн во ЛШ освен што ги заби тие 2та гола при празна мрежа.

И одозгора во никаква ситуација е за продолжување договор и уште барал волку барал онолку веќе 28 години ќе пуни ако нешто ептен се глупираат он и агентот и бараат повеќе од што треба баерн треба да си го држи до крај на договор таман 31 година ќе ги искористи најдобрите години од него па нека оди после тоа во Реал. Не глеам причина зашто баерн сака да продолжи договор со Лева оваа година кога има уште 3 год

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Lewa e odlicen, ne sakam da go hejtam oti vo Dortmund igrase mnogu dobro. Ama ima razlika od togas kako igrase i sega. Vo Dortmund bese utepuvan od protivnickite bekovi i ne placese a sega se pocesto go gledam pri pomal kontakt da pagja i da bara penali. Inace Klopp si go napravi Lewa za svoj potrebi i toj najdobro igra vo takov sistem a Baern sosema poinakov sistem igra.

Kajgana Shop

На врв Bottom