ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Нема потреба од промена, се менува картицата само ако го промениш тарифниот модел од One во Vip.
Иначе јас ја променив, бидејќи бев при-пејд од One, а сега сум на пост-пејд од Vip тарифите.

Ме интересираше пошто мојата сим картичка е сечена од обична во нано сим па ме интересираше дали има придобивка некоја. Секако не сакам да менувам тарифа туку само да земам нова сим. Поточно ме занимаше дали би бил на истата Оне мрежа

Ме интересираше пошто мојата сим картичка е сечена од обична во нано сим па ме интересираше дали има придобивка некоја. Секако не сакам да менувам тарифа туку само да земам нова сим. Поточно ме занимаше дали би бил на истата Оне мрежа

Ти си дошол до заклучок дека за да можеш да се префрлиш на некоја друга тарифа треба да ја менуваш СИМ картичката само бидејќи ја исекле за да се совпаѓа со нано-СИМ димензии ?

Човек, пластиката нема никаква поврзаност со тарифата и нема никаква поврзаност со услугите кои ги нуди мобилниот оператор.

Јас имам префрлувано телефонски број од Вип припејд на Вип постпејд пред 3 години, ако не и повеќе, и воопшто немав потреба од менување на СИМ картичката.

Оваа информација дека треба да ја менуваш СИМ картичката ја доби во салон на Вип, или онака претпоставуваш дека така треба, или некој сосема трет, кој не работи во Вип, ти го кажал тоа ?

Доколку ваквата информација ја имаш добиено во салон на сега веќе непостоечкиот Оне, мој совет ти е сепак да појдеш во салон на Вип за да си добиеш информација од прва рака.

Оне не чинеше додека постоеше, а воопшто и не чинеше непосредно пред да престане да постои.

Последно уредено:
Jas imam praveno promena na sim kartickata i ne na nikogo ne mu preporacuvam.
- Prvo promenata ne se pravi vednas tuku so baranje i ke treba da cekas poveke od 10 dena.
- Ako pravis promena na sim karticata ke te prefrlat na Vip mreza so starata ONE tarifa no limitirana na 3G a 3G na vip e katastrofa limitirana na 4mbps, 3G na One imase mesta kade bese povisoka od 10 mbps brzinata.

Samo ako sklucish nov dogovor so Vip togas vredi da se pravi promena bidejki ke dobies 4G.

па зарем нема да се спојат мрежите? нема базите на оне да се спојат со базите на вип? до кога ќе ги делат корисниците?

Не знам за твојот случај, јас ти кажав каков беше мојот. Најдобро е во салон на Vip (не некој што бил на One) да појдеш и да си прашаш, како што ти рече Декстер.

па зарем нема да се спојат мрежите? нема базите на оне да се спојат со базите на вип? до кога ќе ги делат корисниците?
Во многу региони веќе се споени мрежите, останува до крајот на година уште малку.

Не знам за твојот случај, јас ти кажав каков беше мојот. Најдобро е во салон на Vip (не некој што бил на One) да појдеш и да си прашаш, како што ти рече Декстер.

Во многу региони веќе се споени мрежите, останува до крајот на година уште малку.

Vo regionite kade se spoeni mrezite kako pisuva na telefonot Vip Mk ili ONE mene vo tetovo seuste ONE

Vo regionite kade se spoeni mrezite kako pisuva na telefonot Vip Mk ili ONE mene vo tetovo seuste ONE
Нема врска тоа како пишува. Тоа што пишува некаде сеуште One е проблем околу ажурноста. Ако гледаме така, на телефонот на мој роднина сеуште стои Cosmofon :)

Da ama ako pravam Manualno baranje na mreza seuste izleguvat 3 mrezi One Telekom i Vip
Toa prasam dali vo regionite kade ja pustile novata mreza e vaka ?

Da ama ako pravam Manualno baranje na mreza seuste izleguvat 3 mrezi One Telekom i Vip
Toa prasam dali vo regionite kade ja pustile novata mreza e vaka ?
Не знам, не сум проверил. Но како и да е, ова е резултат на тоа што типците во one.Vip не знаат кај се и што се. На многу места сеуште фигурира и blizoo, а не само One. Да не спомнувам, ако не се лажам и некој друг член кажа, постојат локации каде што постои CableTel, фирмата што се ребрендира во близу. Да беа сериозни и ажурни, немаше да има CabelTel, Blizoo, Cosmofon, One, BoomTV и слично, туку сето тоа ќе беше Vip. На speedtest сеуште ми вика дека имам од blizoo интернет, додека пак за тестирање ми го дава и blizoo.

mrezite nikade nese spoeni,odnosno, tie mozebi se spoeni no
Нема врска тоа како пишува. Тоа што пишува некаде сеуште One е проблем околу ажурноста. Ако гледаме така, на телефонот на мој роднина сеуште стои Cosmofon :)
za azurnosta da tocno ,aber nemaat, no mrezite mozebi im se spoeni samo baznite no mrezata realno nee spoena nikade, sekade si e odelna mrezata,na one i na vip, bidejki jas kako korisnik na vip ne mozam da se priklucam manuelno na one mreza, akoga vleze vip 2007, koristese t-mobile mreza,koga ja zapocnaja gradbata na nivnata mreza, imase i vip mreza i mozese manuelno na koja sakas da se priklucis, sakas na t-mob, sakas vip, toa bese skoro 1godina, vo realnost se dodeka ne gi rekonfiguriraat site bazni stanici-i gi spojat-dekemvri duri od togas ke bide 1 mreza,i sim karticka od one i od vip na taa onevip mreza ke si raboti,

Овие наместо ,,Заедно е подобро" полошо испадна на крајот.
Сакав да се префрлам од тарифниот модел VIP Simple на Џабест,но пред тоа сакав да проверам која точно тарифа ја користам и преку инфо центарот во менито на говорниот автомат одбирам да бидам известен преку смс кој тарифен модел го користам но мене наместо тоа ми стигнува смс дека е активирана VIP Fun тарифата и потоа со смс пробувам да ја активирам Џабест тарифата но ми стигнува известување дека бараната промена на тарифниот модел е недостапна.
Потоа се јавувам во инфоцентарот и му објаснувам за проблемот и ми вели таа од таму тоа не може да се докаже дали сам ви се активирл тој тарифен модел,во ред и велам дали ќе може да ми активирате Џабест проба да активира не може ми вели но ќе пријавам во техничка служба да проверат и ќе ве известат,наредниот ден ми се јавуваат и ми вели не може да се префрлите воопшто на друг тарифен модел вклучувајќи го и Џабест доколу имате активиран VIP Fun,и тоа е толку од функционалноста и од тоа нивно ,,Заедно е подобро".

Последно уредено:
Денеска видов една што ја знам од продажен салон и ја прашав што како и ми кажа дека спојувањето просто било да седнеш да се расплачеш. Системот по 10 пати на ден паѓа и се бришат и додаваат нови работи. Згора на се сите им се дерат на нив ако нешто не работи а тие се само обични службеници таму.

Зошто на едниот телефон ми пи пишува две фрекфенции за 4G а за другиот една?

Attachments

• 111111.png
    111111.png
    17,3 KB · Прегледи: 31
  • 1324245.png
    1324245.png
    19,8 KB · Прегледи: 31
Можи телефонот да не ја подржува фрекфенцијата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom