Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
"Duncan Jones’s adaptation of the online game has a veneer of grandeur and some intriguing characters but its fixation with CGI spectacle makes for a lifeless watch"

- Steve Rose, The Guardian
Вакви се во глобала првите впечатоци од Warcraft, до некаде очекувани. Lifeless.

Рано е да коментирам вака на негледано, ама без разлика на тоа што ќе излезе од Warcraft (секако не LOTR), очигледно е дека филмската индустрија иде надолу во брзо темпо.

Во време на феноменални и пакувани стории и скрипти, изведени на секакви платформи од книги и стрипови до видео игри, Холивуд е пренатрупан со глупави и безидејни режисери, сценаристи и "директори" на фотографија кои служат само да носат бокс офис резултати. :busi:

Вакви се во глобала првите впечатоци од Warcraft, до некаде очекувани. Lifeless.

Рано е да коментирам вака на негледано, ама без разлика на тоа што ќе излезе од Warcraft (секако не LOTR), очигледно е дека филмската индустрија иде надолу во брзо темпо.

Во време на феноменални и пакувани стории и скрипти, изведени на секакви платформи од книги и стрипови до видео игри, Холивуд е пренатрупан со глупави и безидејни режисери, сценаристи и "директори" на фотографија кои служат само да носат бокс офис резултати. :busi:
И мене ме одвраќа што ќе се ослонува премногу на CGI и што ќе биде живописен (преферирам gritty сетинг) али не го менува фактот што ќе се радувам како мало дете со LEGO коцки кога ќе го гледам, па макар и да биде фејл од епски пропорции.

Ќе биде For the Horde дерење во Cineplexx а? :D

И мене ме одвраќа што ќе се ослонува премногу на CGI и што ќе биде живописен (преферирам gritty сетинг) али не го менува фактот што ќе се радувам како мало дете со LEGO коцки кога ќе го гледам, па макар и да биде фејл од епски пропорции.

Ќе биде For the Horde дерење во Cineplexx а? :D
Баш ќе видиме, ќе биде сличен на Аватар само со далеку покомплексна и поширока сторија - доволно да се продаваат кино сали. Иначе да, all in for the Horde. :icon_lol:

Последно уредено:
мајка му на џони деп умрела
он да ти бил женет со амбер хард, ја биксал, се разведуваат
тука
кај е @RocknRolaa

мајка му на џони деп умрела
он да ти бил женет со амбер хард, ја биксал, се разведуваат
тука
кај е @RocknRolaa
aoUve2I.jpg

Толку нема филмови периодов, шо на жута штампа се удри у темава :)
The Nice Guys е една од најјаките комедии шо сум ги глеал последните 2-3 години, заедно со Deadpool, лудница сценарио, Рајан Гослинг врв у комбинација со Расел Кроу! :D Топ 8/10

Топла препорака за одлична авантура.
The Physician
Од почеток знаев дека ќе ми се допадне филмот иако одвреме-навреме по малку ми спласнуваше во втората половина.
http://www.imdb.com/title/tt2101473/

The Nice Guys е една од најјаките комедии шо сум ги глеал последните 2-3 години, заедно со Deadpool, лудница сценарио, Рајан Гослинг врв у комбинација со Расел Кроу! :D Топ 8/10
Nice Guys растури, одамна се немам така смеено на филм, лудница беше, макар што на моменти Гослинг делуваше како да не сака да глуми.
Исто и Sisters ми беше забавен, guilty pleasure.

Јас пак The Brothers Grimsby го гледав. Има од оние ретардирани моменти како на сите филмови на Sacha Baron Cohen ама пак има и многу јаки фори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom