Sungerot Bob
Живеј го животот
- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 32.391
- Поени од реакции
- 36.508
Но зошто тумур маркерот CA 19-9 е покачен?Klimaks
Но зошто тумур маркерот CA 19-9 е покачен?Klimaks
Ако не е некоја алергија, имаш изгледа опструкција во носот, се средува тоа со рутински зафат, не се плаши, нема да има кршење, бушење, сечење како кога им ги преправаат носевите.Јас имам проблем со носот, имено едната страна ми е секогаш запушена најчесто десната но понекогаш и се менуваат страните значи дишам скоро цело време само на едната страна. Многу ретко да се случи и двете да бидат како што треба, на два пати одам на лекар специјалист и ми дава капки кој делуваат само по 2-3 саати и после пак исто одново
Не ми прави некој ептен големи проблеми ама физички сум доста активен па мислам дека и влијае негативно на перформансите затоа и сакам да го решам проблемов некако
Имал некој сличен проблем ?
Читав нешто за девијација на септумот ама пишува дека тоа е од повреда или пак вродено, а јас не сум имал никаква повреда на носот и почна да ми се случува во последниве 2-3 години предходно не. Или има и други работи освен ова што може да сметаат ? Во секој случај фала, ќе земам упат и за специјалист во Скопје да провери оти нашиве тука не ги бива изгледа.Ако не е некоја алергија, имаш изгледа опструкција во носот, се средува тоа со рутински зафат, не се плаши, нема да има кршење, бушење, сечење како кога им ги преправаат носевите.
Најверојатно девијација е, многу луѓе ја имаат. Па и јасЈас имам проблем со носот, имено едната страна ми е секогаш запушена најчесто десната но понекогаш и се менуваат страните значи дишам скоро цело време само на едната страна. Многу ретко да се случи и двете да бидат како што треба, на два пати одам на лекар специјалист и ми дава капки кој делуваат само по 2-3 саати и после пак исто одново
Не ми прави некој ептен големи проблеми ама физички сум доста активен па мислам дека и влијае негативно на перформансите затоа и сакам да го решам проблемов некако
Имал некој сличен проблем ?
При физичка активност, џвакајте мастики за да ве отвори поубаво, да не осеќате недостаток на воздух, препорака од специјалист.Најверојатно девијација е, многу луѓе ја имаат. Па и јасМене ми препорачаа операција и како што ми објасни докторот едноставна е. Се крши нешто и се исправува незз точно, ама ништо страшно. Ама џабе, нормално е пак да се плашиш
Иначе за капки земи си оперил, траат по 12 саати.
Прв пат слушам ваков совет!? Како може човек да вежба и да џвака, најбитно при вежбање е правилното дишење..е сега замисли ти залетне мастиката во душник!?При физичка активност, џвакајте мастики за да ве отвори поубаво, да не осеќате недостаток на воздух, препорака од специјалист.
Дисекциите итно мора да се оперираат. Не чекајте и не шетајте по разни доктори туку директно во „Филип Втори“Станува збор за операција - Дисекција на аорта , тип А.
"Раната смртност е на високо ниво, обично се должи на срцева тампонада, прекинат проток во коронарните крвни садови или ненадејна тешка инкомпетентност на аорталните залисци на аорталната валвула"
Кој период означува рана смртност? Ако може некој да ги објасни стручните зборови...
Еве го целиот текст:
http://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2014/05/8969-Lektor_Aneurizma-na-aorta-i-aortna-disekcija.pdf
Операцијата е извршена уште пред 2 недели, состојбата моментално е стабилна. Ме интересира после тоа ризикот.Дисекциите итно мора да се оперираат. Не чекајте и не шетајте по разни доктори туку директно во „Филип Втори“
Де де полека полека.. Точно, правилното дишење не го спомнав, дека се подразбира.. Трчаш, спортуваш и така мастика во влегува у душник.. Помага во отварањето на дишните патишта, така да како сакаш.. А како сакаш наречи го, тоа си е твоеПрв пат слушам ваков совет!? Како може човек да вежба и да џвака, најбитно при вежбање е правилното дишење..е сега замисли ти залетне мастиката во душник!?
Свашта ќе слушне човек, кој ли телеспецијалист бил тој!?
Со среќа на тие што ќе идат кај специјалистов.....При физичка активност, џвакајте мастики за да ве отвори поубаво, да не осеќате недостаток на воздух, препорака од специјалист.
Или ке се отворат или ќе се затворат засекогашСо среќа на тие што ќе идат кај специјалистов.....