Кои цивилизации?
И каде стои измамата....во кои документи?
ако земеме во предвид дека египетстката митологија е постара од јудаизмот и со тоа и со христијанството, а сличноста мегу нив е многу забележителна, тогаш очигледно е дека христијанството(најпрво јудаизмот) има преземено од толкувања и верувања од египетската митологија.
измамата е во тоа што се тврди дека исус е син божји, ако самото постоење на семокен бог е недокажано т.е е лага, измама тогаш последователно и тврдењето за негов син (божји син) е лага, имама .[DOUBLEPOST=1464440589][/DOUBLEPOST]
1. Кои се тие докази? Наведи барем 3 од нив.
Немаш, така?...
2. Ако Црквата лаже, токму ти наведи ја вистината. Ќе можеш? Не верувам дека имаш абер за вистината...
колку пати треба да се повторуваме за ова,
еве јас кажувам дека ти си измамник, секташ, лажго, тоа што го тврдиш дека постои твојот измислен бог не е точно, никогаш не си дал ниту го покажал твојот измислен бог. дади аргументи, докази дека тој постои а не само да правиш како некоја програма(бот) копи пасте од библијата. ако имаш аргументи и ми докажеш и јас ке дојдам во твојата религија(секта).
твоето немање аргументи, докази, “чуда“ за постоење на твојот бог е доказот што го бараш.
да христијанството лаже кога вели има само една вистина, тоа е нашиот бог, верувај во него. има многу вистини, колку што има луге на земјата и колку што има ситуации во животото на еден човек.[DOUBLEPOST=1464440927][/DOUBLEPOST]
Направи разлика меѓу „црква„ и „секта„. Јас велам дека не можеш и не знаеш.[DOUBLEPOST=1464359247][/DOUBLEPOST]
многу е лесно, еве мпц е секта, секташка организација на одметнари свештеници од православниот свет, нивно оддлување без почитување на светите “божји“ закони прифатени од сите нив и затоа не се признаени од ниту една православан црква, а ниту припагаат на некоја друга вера од христијанството. а руската црква, вселенската патријашија се православни цркви бидејки ги следат нивните “божји“ закони и со тоа се прзнаени од сите други православни организации.[DOUBLEPOST=1464442006][/DOUBLEPOST]
Хепта,
Згора на све, се‘ уште не видов(ме) ниту едно дело од Телемата и Телемитите. На страна што Телемата не е способна да даде одговор на банални, а не на посложени прашања.[DOUBLEPOST=1464428190][/DOUBLEPOST]
А бе ај; кај ја запримети фрустрацијата?...
а кои што ке кажеш за делата на православието, за време на своето златна доба кога се ширеше по пат на војни и убиста, масакрирање на оние кои не сакаат да го прифатат. овие дела на многу добар начин се заборавени.
со одговорите кои ги дава твојата вера се одговараат многу значајни прашања, но има само една маана, одговорите немааат никаква тежина бидејки не се подкрепени со докази со кои што можае да се провери точноста на дадените одговори.