mister blue
Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
- Член од
- 4 февруари 2013
- Мислења
- 249
- Поени од реакции
- 96
Чек сеa мaлку.
Муaбетoв беше дaли Мaријa е мoжнo дa зaчнaлa вo прoцес сличен нa ин витрo.
Дaли пoстoелa, или не, и сите други рaбoти не се битни вo гoрнoтo прaшaње.
Мoжнo ли е?
во тоа време не постоело знаење и технологија за да се изврши инвтро оплодување и од таа причина тоа не е можно.
и тогаш доагаат до израз да следниве прашања
Дали Марија постојала? или е измислен лик
Дали Марија била мераклика за мажи? па отруднела и не знаела од кој е трудна, па овде и се наога Јосиф, заљубен човек на кој не му е важно дали е трудна или не, си ја сака, ке си ја земе за жена со неродено дете
Дали Исус постојал? или е измислен лик
Дека некој си дух ја зачнал на Марија?
Во смисла дека Марија и Исус постоеле, дали е ова измислена приказна за да се даде некое натприродно божествено чудо и потекло на Исус, во стилот еве тој е зачнат од нашиот семокен бог, а не лично од татко му Јосиф, па тоа е главната причина тој да биде нашиот валиден пророк, спасител и човекбог.[DOUBLEPOST=1464349175][/DOUBLEPOST]
„Ин витро„-то го имам детаљно опишано во мој допис, од пред неколку години, кога истото беше критикувано од МПЦ-ОА.
Немам намера да се преповторувам, а мојот допис е достапен на форумов.[DOUBLEPOST=1464255495][/DOUBLEPOST]
За „светата„ Инквизиција, ќе се обратиш кај Папата Фрањо: сигурен сум дека типот, пошто е модерен и забавен, има свој профил на „фејсбук„ и несебично ќе ти одговори.
Источната православна Црква нема(ла) никаква инквизиција.[DOUBLEPOST=1464255653][/DOUBLEPOST]
Не постои научна метода со која се докажува чудото: ако знаеш таква, наведи ја.
Чудото се прифаќа со вера а не со барање докази за истото. Самото чудо е доказ само по себе.[DOUBLEPOST=1464255804][/DOUBLEPOST]
Биди сигурен дека тие деца се почисти од тебе и можат полесно да поверуваат од тебе.
во право си дека инквизицијата била инстумент во католичката црква, но поентата ми беше дека користите исти методи, во стил на
“јас(црквата) тврдам дека бог постои, тој е семокен, јас сум неговиот гласник овде на земјата, ајде сите кеш да оставите во црквата за арно, за добро, за здравје на тебе и твоите најмили
а? што? не ми веруваш на кажаното? тврдиш дека лажам, срам да ти е грешнику, невернику, одроднику, безбожнику, антихристу, секташу ајде докажи дека лажам, ајде докажи дека мојот бог не постои, ајде докажи ако можеш“
како што во претходно ти реков чуда не постојат т.е. чудата постојат се додека не се дознае начинот на нивното создавање и функционирање, и потоа тоа не се нарекува чудо, туку технологија, физички закон, хемијска реакција и т.н.
“Чудото се прифаќа со вера а не со барање докази за истото. Самото чудо е доказ само по себе.“
ако го надополнам твојот цитат на погоре напишаното ако си достоен логички да сватиш
излегува дека и вера не постои(т.е. некој лаже за нејзино постоење и за се што таа тврди)
Последно уредено: