Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па кој е слеп во случајов? Јас што не плукам по истите, или ти што ја прогласи науката за самопобивање и покрај тоа што секојдневно си зависен од истата? Ако одиме по твојава логика, тогаш во кујнски прибор никако не смее да има ножеви, бидејќи има случаи каде луѓе биле убиени со нож! Што значи дека ножот е нешто зло и штетно!Ако гледаш тв... незначи да ослепеш за патолошките феномени на уредиве!![]()
Колку си ти опседнат и преплашен од таа смрт...кутриот ти! Ако нешто не ти дава задоволителен одговор во врска со истата, тогаш тоа мора да се отфрли , нели? А верата што ја имаш како го реши тој проблем? Ќе веруваш дека ќе живееш после смртта и тоа верување ќе направи да живееш?! Ајде да веруваме тогаш дека од утре ќе имаме по 2000 евра плата сите до еден! Штом така се решаваат проблемите, ајде да ги решиме.Досега не е решен со науката проблемот на смртта, а имаше доволно време, нејзиниот принцип на функционирање не треба да си @Хептаграм XI за да изантиципираш, ноусолушн.
Сакаш да ти се реши проблемот со смртноста на телото или духот?
Подзапалуваш, додуша на курбла, но ценам потенцијал...Па кој е слеп во случајов? Јас што не плукам по истите, или ти што ја прогласи науката за самопобивање и покрај тоа што секојдневно си зависен од истата? Ао одиме по твојава логика, тогаш во кујнски прибор никако не смее да има ножеви, бидејќи има случаи каде луѓе биле убиени со нож! Што значи дека ножот е нешто зло и штетно!
Колку си ти опседнат и преплашен од таа смрт...кутриот ти! Ако нешто не ти дава задоволителен одговор во врска со истата, тогаш тоа мора да се отфрли , нели? А верата што ја имаш како го реши тој проблем? Ќе веруваш дека ќе живееш после смртта и тоа верување ќе направи да живееш?! Ајде да веруваме тогаш дека од утре ќе имаме по 2000 евра плата сите до еден! Штом така се решаваат проблемите, ајде да ги решиме.
Ако едно просто верување води кон решавање проблеми, тогаш и јас верувам дека христијанството не постои повеќе.
У право си кога велиш дека христијанството гледа реално на овој свет, без фантазми!Твојата религија никогаш нема пак ниту да го реши проблемот со смртноста на човекот, бидејќи во сржта на нејзиното учење е дека човекот е смртен и умира и зависи од Исус целиот живот на Земјата, од евреин кој не е прифатен од своите, па најде утеха кај туѓинците. Смртта е битна алатка за христијанството нели? Не барај нешто за што ќе се каеш во иднина...
Абе ај шо кажа сега?! Постов ти е празен како и верата твоја. Како го решило христијанството проблемот со смртта? Сите религии во сржта ја имаат верата - верувањето! Како твоето го решило тој проблем? Сакаш нешто да биде вистина и веруваш дека е вистина?! И оп, решен проблем?Подзапалуваш, додуша на курбла, но ценам потенцијал...
Храбар си, но:
![]()
Христијанството го реши проблемот на смртта!!! Кој од вас знае како, еве ти како експерт прв пробај, па @SpaceTraveler тз Спасе и др.
Гледаш сега како на НЕЗНАЕЊЕ интерпретираш христијанство?Како твоето го решило тој проблем?
Братски сакаш да го проодиш(ЛИКЕ за ова), но прво сам НАУЧИ да одиш, вака ништо не правите, отидовте и двајцата у вера-фантастик!@Ipsissimus , на @liberij религијата христијанска ја реши смртта: Исус ги спаси сите и тие се вечни преку вера.
Така одеше тоа во стариот еон... сега тоа се само рефлексии кои бледнеат...
Реков јас, да го прочиташе есејот што го споделив тука немаше да правиме детски муабети и да мериме фалуси во однос на старо-еонските религии како христијанството на пример.
Јас убаво и јасно ти поставив прашање - како христијанството го решило проблемот со смртта, ти на тоа ми постираш сликички со текст за кивање..... Провиден си, се прпелкаш ко рипче на суво.Гледаш сега како на НЕЗНАЕЊЕ интерпретираш христијанство?![]()