Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Не глуми лудило, точно знаеш што те прашувам. Приказната што ја пишува во евангелијата од новиот завет. За пречесната на која и се крстиш и која ја молиш да го моли госпот да те спаси. А забременила без мажот и да ја ,,спознае."

Корекција - мислев на Јосиф.*

05B3DD69480072489EBCDA5F35761896.jpg
[DOUBLEPOST=1464171529][/DOUBLEPOST]

Не глуми лудило, точно знаеш што те прашувам. Приказната што ја пишува во евангелијата од новиот завет. За пречесната на која и се крстиш и која ја молиш да го моли госпот да те спаси. А забременила без мажот и да ја ,,спознае."

Корекција - мислев на Јосиф.*

05B3DD69480072489EBCDA5F35761896.jpg

1. За твојот неписменлак, сосема е доволно твоето лудило. Ни просто прашање не можеш да склепаш а да не згрешиш: те не бил Јован ама бил Јосиф...:icon_lol:

2. За мојот ограничен ум, безгрешното зачнување Христово е чудо Божјо, кое има своја длабока логика во конекст и на Писмото и на Божјата промисла за спас на човекот и на Светот. Просто кажано, со вера прифаќам дека се работи за чудо Божјо.

Ајде сега, напни го својот неограничен ум и објасни ми зашто Е Христос дојден во Светов по надприроден пат.

1. За твојот неписменлак, сосема е доволно твоето лудило. Ни просто прашање не можеш да склепаш а да не згрешиш: те не бил Јован ама бил Јосиф...:icon_lol:

2. За мојот ограничен ум, безгрешното зачнување Христово е чудо Божјо, кое има своја длабока логика во конекст и на Писмото и на Божјата промисла за спас на човекот и на Светот. Просто кажано, со вера прифаќам дека се работи за чудо Божјо.

Ајде сега, напни го својот неограничен ум и објасни ми зашто Е Христос дојден во Светов по надприроден пат.

Јас не го одделувам Бог од себе и својата природа, исто така не верувам дека Христос е дојден во светот по надприроден пат - така да не би ти дал одговор на прашање кое не е поставено соодветно со мојот став за вакви детски приказни. Ниту пак го ставам Христос над или под себе, што е разликата меѓу нас и тој? Секако дека ќе ми одговориш од христијанска перспектива затоа што не би сакал да го напнеш мозокот и да размислиш малку по длабоко на оваа тема. :)

Ако твојот бог е љубов сигурно би му било криво да ги гледа своите деца како веруваат во зачнување на жена по надприроден пат. Тоа е толку возможно како што е возможно ти да го отвориш својот ум денес во овие времиња и тоа по природен пат.

Сарказам: ,,Христос е роден по надприроден пат според пишувачите на евангелието за да го сокријат курвалкот на мајка му" Поздрав!

Јас не го одделувам Бог од себе и својата природа,!

Не ти реков да фантазираш, туку да го напнеш својот неограничен ум...
Нешто такво не заприметувам. :sneaky:[DOUBLEPOST=1464176301][/DOUBLEPOST]
Сарказам: ,,Христос е роден по надприроден пат според пишувачите на евангелието за да го сокријат курвалкот на мајка му" Поздрав!

Сарказам и од мене: збогум.

Зoштo бaш нa Христoс мaјкa му дa јa кријaт, a не нa друг некoј?

Нештo пoсебен ли е тoј и тaa, или....?

Не ти реков да фантазираш, туку да го напнеш својот неограничен ум...
Нешто такво не заприметувам. :sneaky:[DOUBLEPOST=1464176301][/DOUBLEPOST]

Сарказам и од мене: збогум.

Сепак ти фантазираш со оглед на тоа дека веруваш дека жена може да зачне од дух. :)
Зoштo бaш нa Христoс мaјкa му дa јa кријaт, a не нa друг некoј?

Нештo пoсебен ли е тoј и тaa, или....?

Зависи за кого како. За мене не се! :)

Сепак ти фантазираш со оглед на тоа дека веруваш дека жена може да зачне од дух. :)

Мисливе ги вадиш од дебелото црево или од некој уште понесоодветен дел од телото?...

Мисла извадена од неограничен ум звучи поинаку.

Мисливе ги вадиш од дебелото црево или од некој уште понесоодветен дел од телото?...

Мисла извадена од неограничен ум звучи поинаку.

Ама си смешен. Неограничен ум не значи да веруваш во фантазиите на Матеј и Лука, тоа е особина на ограничен ум. :)

Не е роден Исус по надприроден пат, то се само муабети, не постои ниту еден доказ за некакво безгрешно зачнување или за некаква девичанственост на Марија.

Не е роден Исус по надприроден пат, то се само муабети, не постои ниту еден доказ за некакво безгрешно зачнување или за некаква девичанственост на Марија.

Лажа‘, лажа‘ комунистите!...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1464185049][/DOUBLEPOST]
Ама си смешен.

И ти си смешен!...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1464185140][/DOUBLEPOST]
Неограничен ум

..е нешто за тебе е ем недостижно, ем непознато.

Згора на све, не можеш ниту да препознаеш мисла произлезена од неограничен ум.

Лажа‘, лажа‘ комунистите!...
комунисти, републиканци, демократи.... нема апсолутно никаков валиден доказ за некакво безгрешно зачнување на момичето.
Еве сега јавно го повикувам госпот да оплоди пак некоја девица, нек направи објава, нек го стават чупето под надзор на научници и доктори па да видиме дал ќе му се фти семката на госпот така бежично.
ете ако е маж нек напраи така!

@MIKI1
Лажа‘, лажа‘ комунистите!...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1464185049][/DOUBLEPOST]

И ти си смешен!...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1464185140][/DOUBLEPOST]

..е нешто за тебе е ем недостижно, ем непознато.

Згора на све, не можеш ниту да препознаеш мисла произлезена од неограничен ум.

Не се вака брани православје. Колку повеќе те читам толку повеќе ти се чудам како на твоите години не си пронашол соодветен начин за пишување на текстови во добар контекст освен вака да одговараш ,,лажат комунистите", "ами шоо?", "ами какоо?", ,,еј дечко абе тии монолог си тераш"

Не знам дали била некогаш присутна тука, но на времето имав пријателка под никот ,,maranata" имав прилика и подобро да ја запознаам. Тоа беше жена што бранеше православје со свој цврсти ставови, цитати од библијата и премин портал и слично. Но повеќето од луѓето кои дискутираа со неа обично остануваа без зборови. Ама на тебе ти се смеат. Оти си смешен. Да не речам тупо-глуп! :)

Веќе ти одговорив дека Алах не е БОГ барем не Вистинскиот БОГ кој е во Библијата.
Па и тој бог го менува мислењето. Во битие пишува: И виде Бог дека се што создал беше добро. Веднаш потоа, Бог решава дека треба да прати потоп и да уништи 99% од тоа за кое предходно констатирал дека е добро.

Па и тој бог го менува мислењето. Во битие пишува: И виде Бог дека се што создал беше добро. Веднаш потоа, Бог решава дека треба да прати потоп и да уништи 99% од тоа за кое предходно констатирал дека е добро.
“Смотан“ Бог, си мисли тебе ќе те зезне...:pos:

Како да збориш со “експертиве“ по Христијанство како тебе поинаку?
Ај зборете од вашите убедувања ко што е темава, па да видиме дали воопшто ве “има“, вака само паразитирате... :misticen:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom