- Член од
- 10 април 2014
- Мислења
- 17
- Поени од реакции
- 0
Kalos od prv gazda so 90000 km ili golf4 od uvoz so 200000km.Povekje info. Motor pominati km. Socuvanost. Vaka kako da vikas dobrodrzeca baba ili simpaticna devojka
Kalos od prv gazda so 90000 km ili golf4 od uvoz so 200000km.Povekje info. Motor pominati km. Socuvanost. Vaka kako da vikas dobrodrzeca baba ili simpaticna devojka
Golf 2001 dizel so 200.000 km od uvoz ti e isto kako da si dobil na nenamesteno loto, se pagja ednas vo milion. Zemi si ti brat ona sto pominalo 90000km od prv gazda, a ne sminkani i operirani auta.Kalos od prv gazda so 90000 km ili golf4 od uvoz so 200000km.
Возилата си ги перам најчесто дома, со вап и пеномат.Здраво.
Не знаев во која тема да го поставам прашањето па ќе го поставам во оваа тема.
Ме интересира со кое средство е најдобро автомобил да се мие, да се пере и да се чисти автомобил.
Со кои хемикалии и средства вие форумџии ги перете и чистите автомобилите?
Какви крпи е најдобро да се употребуваат? Дебели, потенки, од каков материјал?
Кои средства да се користат за автомобилот, а кои за стаклата за чистење?
Ова ми е за дома да го измијам автомобилот.
Ако може совети.
Перална имаш или ова приватно твојата кола си ја миеш така?Возилата си ги перам најчесто дома, со вап и пеномат.
Користам активна пена од Мафра (Мангуста) за безконтактно перење, а доколку има потреба да се измие и со шампон, тука ми е еден од Sonax и го нанесувам исклучиво со ракавица (сунгер никако). За сушење засега користам еленска крпа, но ќе ја заменам со крпа за сушење за подобар ефект. За зацрнување на гуми користам К2 Болд. За ентериерот користам Sonax Summer Red, а за чистење на флеки Пулимакс од Мафра. Крпи имам од Sonax (зелените) и од Мафра (црвените).
Сум користел разноразни средства и засега најдобри за својата намена ми се покажани овие погоре.
Ако немаш вапче, би ти препорачал да си набавиш, се исплати.
Приватно личните возила.Перална имаш или ова приватно твојата кола си ја миеш така?
Не би било лошо да кажете што кола имаш ? Оти не умееме да читаме стаклена кугла.Кога ја затварам возачката врата како да закачува пред да се затвори т.е. треба да употребам повеќе сила инаку не се затвара. Другите три се во ред. Ве молам за помош
Се извинувам заборавив. Се работи за peugeot 206 со 4 вратиНе би било лошо да кажете што кола имаш ? Оти не умееме да читаме стаклена кугла.
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Сека се сетив поточно. Преги дуваше силен ветер, ја отворив вратата и ја расчекна до крај. Се исплашив мислев ќе ја скршеше. Мислиш ли дека е само едно ментеше или може да е нешто пострашно.Na menteši e malku popuštena. Treba da izvršiš korekcija na šarkata što se naogja na stubčeto i da se prezaštrafi 1-2 mm podolu. Obično vaka se slučuva na najupotrebuvanata vrata-vozačkata i blago nalegnuva
500/600 денари, 10/15 минути максимум.Колку пари коштат центрирање на предница и колку време трајт?