Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа официјално е дека си заминува Дани

Alves se va del Barça y firmará tres años con la Juventus

Малку слатко горчлив момент ми е овој, можеби требаше да се земе нов десен бек ама некако Алвес имаше одлична сезона а мислам и дека има многу позивитно влијание врз Нејмар. Како и да е фала му за се беше феноменален фудбалер.

Ако си оди Алвеш, има шпекулации дека ќе тргнеме по Азпиликуета, пошо Белерин не сакал назад.
Мене ми се свиѓа. Башка може и лево да игра. Плус шпанец.
П.С. Мислам дека ќе му дадат уште една шанса на Бартра, доколку стварно си оди Маскерано, ама овојпат да биде барем трет избор, а не петти како годинава.
Матје да ротира и штопер и лев бек.

Како и да е, летово ќе биде интересно, ја сум за "чистка" во одбраната и подмладување.

Ако си одат Даглас, Алвеш, Маскерано, Вермален, Адриано... ќе треба да се купат најмалку 3 играчи: штопер, лев и десен бек.
Со Азпиликуета, Маркињос и било кој млад лев бек би бил задоволен.

Видал/Азпиликуета - Пиќе/Барта - Маркињос/Матје - Алба/лев бек

Во средина би го додал и Сампер пошо ќе ни фали ДМ. Мада ја би го мењал и ракетата за Верати/Кутињо.. ама тоа нема шанси..тука се Рафиња и Д.Суарез ќе видиме како ќе изиграат сезонава.

Ќе ни остане само нападот, сакам да си одат и Сандро и Мунир со бај-бек опции, за еден добар напаѓач (Гамеиро/Лаказет..) и тоа е тоа.[DOUBLEPOST=1464216623][/DOUBLEPOST]Иначе забораив да пишам, многу добар потег би бил Мартинез од Баерн. И он може да игра и ЦБ и ДМ. Со добра понуда сигурно ќе размислат баварците. Веќе купија и штопер и ЦМ. На штоперските позиции сигурни се Боатенг и Хумелс.. а во средина ги имаат Тиаго, Видал, Алонсо и тој новиот Санчез.

Последно уредено:
Ако си оди Алвеш, има шпекулации дека ќе тргнеме по Азпиликуета, пошо Белерин не сакал назад.
Мене ми се свиѓа. Башка може и лево да игра. Плус шпанец.
П.С. Мислам дека ќе му дадат уште една шанса на Бартра, доколку стварно си оди Маскерано, ама овојпат да биде барем трет избор, а не петти како годинава.
Матје да ротира и штопер и лев бек.

Како и да е, летово ќе биде интересно, ја сум за "чистка" во одбраната и подмладување.

Ако си одат Даглас, Алвеш, Маскерано, Вермален, Адриано... ќе треба да се купат најмалку 3 играчи: штопер, лев и десен бек.
Со Азпиликуета, Маркињос и било кој млад лев бек би бил задоволен.

Видал/Азпиликуета - Пиќе/Барта - Маркињос/Матје - Алба/лев бек

Во средина би го додал и Сампер пошо ќе ни фали ДМ. Мада ја би го мењал и ракетата за Верати/Кутињо.. ама тоа нема шанси..тука се Рафиња и Д.Суарез ќе видиме како ќе изиграат сезонава.

Ќе ни остане само нападот, сакам да си одат и Сандро и Мунир со бај-бек опции, за еден добар напаѓач (Гамеиро/Лаказет..) и тоа е тоа.[DOUBLEPOST=1464216623][/DOUBLEPOST]Иначе забораив да пишам, многу добар потег би бил Мартинез од Баерн. И он може да игра и ЦБ и ДМ. Со добра понуда сигурно ќе размислат баварците. Веќе купија и штопер и ЦМ. На штоперските позиции сигурни се Боатенг и Хумелс.. а во средина ги имаат Тиаго, Видал, Алонсо и тој новиот Санчез.

Искрено ова го пишам не дека се поврзуваат во Јуве али не би дал јас како управа да си одат Маскерано и Алвеш во ист период, па според мене се едни од главните дефанзивни ваши играчи, остава мн голема дупка назад.

Искрено ова го пишам не дека се поврзуваат во Јуве али не би дал јас како управа да си одат Маскерано и Алвеш во ист период, па според мене се едни од главните дефанзивни ваши играчи, остава мн голема дупка назад.
Да, ама ако се донесат квалитетни засилувања мислам дека нема да се осети. Одбраната кај нас е последна и секогаш најслаб дел од тимот. Едноставно таков фудбал играме. Незнаеме многу многу да се браниме.. и одиме на тоа дека нападот е најдобра одбрана. :D

Иначе вие каков тим ќе склопите па, па, па...

Алвеш - Маркизио - Маскерано - Погба - Сандро
Дибала - Манџукич
Кој сака нека дое ви е тимот, жими се.

пошо Белерин не сакал назад.
можеби така изјавил од почит спрема Арсенал а и во тој момент ситуацијата во Барселона беше таква што тој би дошол како резервен фудбалер. Мислам дека доколку има желба во Барселона ќе можат да го доведат ова лето зошто не верувам дека има некој долгорочен договор со Арсенал

Легендата вели дека NejmarJunior напишал пост во кој не се спомнуваат трансфери и формации :D

Азпиликуета слаб е офанзивно за во нашиот систем да игра.. Белерин и Орие треба да се први две опции.. Евентуално Кансело..

Видал јануари шо изигра неколку утакмици па после то 3 месеци ни на клупа неможеше да најди место.. Сигурно не планират него стартер да го напрат.. Не покажа ништо

12871483_999973350038846_8831537759298136544_n.png

Овој погоре ти е дефиниција за роди ме мајко со ксмет и фрли ме на буниште.[DOUBLEPOST=1464306407][/DOUBLEPOST]Инаку, очигледно ова ќе е дресот за наредната сезона...
CjY60K9UYAAFIEA.jpg:large

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom