Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Потсеќаат на 2003-04 или на 2004-05 :D

FCB-Xakhtar2_r2.v1311758538.jpg

ronaldinho%20(fc%20barcelona).jpg

Нека ни е честито дуплата круна. Јас сум презадоволен од сезоната, неможеме секоја година да освојуваме ЛШ. Во врска со ,, заминувањето" на Маскерано и Алвес, мислам дека и со двата играчи ситуацијата е напумпана од медиумска страна. Јас мислам дека Алвес останува 100%, а исто сакам и Маскерано да остане во тимот, бидејќи ни е многу битен играч. Ако земеме асален стопер, Маскерано може да ротира со Бускетс и по потреба да игра во одбранбената линија. Злато вреден играч е!

Маскерано останува најверојатно, малце е потешка ситуацијата со Алвес, но има шанса и тој да остане.

Javier Mascherano: "Od dana kada sam stigao u Kataloniju pa sve do danas, uvijek sam imao podršku kluba. Ne znam kada ću napustiti Barçu, može to biti sad, a može za dvije ili tri godine."

"Svoju prirodnu poziciju sam zamijenio s pozicijom štopera samo jer je u pitanju Barça. Istina, volio bih da sam više vremena proveo na sredini terena ali to nikada neće biti razlog mog eventualnog odlaska. Teško je napustiti klub kao što je Barcelona jer tu nije samo u pitanju ugovor i novac, postoje tu razne druge stvari."

"Moj odlazak iz Barcelone je za sad samo glasina, ali ne mogu izjaviti da se jednog dana neće desiti, jer sam svjestan da neću uvijek moći pružiti svoj maksimum za ovaj tim."

Изгледа ова е нормален процес..И Алвес и Маскерано освоија многу титули..Долги години се прва опција..Годините ги стигаат и не знам дали можат да одговорат на се поголемите барања и очекувања. Дека фудбалски мајстори се, тоа нема збор, но мислам се заситија од истата средина..Од друга страна добро е и да се подмлади тимот, и да се мисли на иднината..Како и да е двата за мене ќе останат легенди на овој клуб..Слушам ќе тргнеле по Белерин..Ако успеат да го добијат (што мислам е невозможно) ќе биде топ.Дечкото е закон

За Барселона многу подобро би било сега да ги продадат Алвеш и Маскерано кои веќе имаат по 32-33 години и кои сеуште држат мала цена и да се помлади тимот на тие две влијателни позиции бидејќи скоро цел тим е над 28 години и треба од некаде да се почни.

За Барселона многу подобро би било сега да ги продадат Алвеш и Маскерано кои веќе имаат по 32-33 години и кои сеуште држат мала цена и да се помлади тимот на тие две влијателни позиции бидејќи скоро цел тим е над 28 години и треба од некаде да се почни.
Проблемот е што нема да ги продадат, Алвес веројатно ќе замине на слободен трансфер за Маскерано не знам.

На Бартра откупната клаузула му паднала од 40 на 8 милиони, затоа што не ги одиграл минималниот број натпревари предвидени во договорот.
Значи, ќе си оди и овој за кило семки.

На Бартра откупната клаузула му паднала од 40 на 8 милиони, затоа што не ги одиграл минималниот број натпревари предвидени во договорот.
Значи, ќе си оди и овој за кило семки.
Па горе-доле, кило семки и вреди.
Не зезај кој би платил повеќе од 10 милиона за некој шо нема влезено да игра, а и кога влегува има среќа што го има Маскерано/Пике до него па му ги поправаат глупостите.

Изгледа нашиве понудиле 32 милиони за Стоунс, а Евертон барале 52. За 40 + бонуси мислам дека ќе ја наредиме, нели Делофеу им го дадовме на позајмица.
А може и Барта или Сандро да им ги увалиме. :)

Antonio Valencia? Што знам, мислам дека не би бил лоша замена за Алвес за година-две, читам мурињо сакал да се отфикари од него, иако е киксер, има сила у тој човек и офанзивно не е лош, башка и ефтин. Само Мата не од таму!!

Појма немам дали некогаш е воопшто поврзан со нас, чисто како размислување.

после даглас коста се што ќе се пише овде е сериозно.

сериозен сум да, како преодно решение. игра на секоја позиција по десно и трча ко коњ. мозок нема, тоа е минус, меѓутоа јас би го размислил дефинитивно.

после даглас коста се што ќе се пише овде е сериозно.
Па шо знам, на мене ѕвер ми е Даглас Коста. Еден од најдобрите во Баерн.
Даглас Переира за ништо не го бива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom