Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Чим видам ваква аудио снимка од 7 минути одма знам дека станува збор само за музика без пеење:D Песнава не ми се свиѓа, од проста причина што е премногу депресивна, а јас сакам пожива музика. Но добро би се совпаднала со оние денови кога надвор врне и се тргнало како што не треба.

Aretha Franklin - Think

:)

Добра е тетката. А филмот е можеби и подобар. Никогаш не научив дали песнава е специјално напишана за него или е од поодамна.

Crippled Black Phoenix - Rise Up And Fight

Малку досаден рифот од гитарата и басот, малку монотоно, на би слушал нешто вакво повеќе од еден час. Имаат нешто Флојд/Сабат влијание, но не е толку добро изведено, барем не е мој вкус.
Ајде сега на малку класика.
Thin Lizzy - Angel of Death

Ок песничка, ко за в кафуле за пиење кафе. Интересно солирање. Малку повеќе ми смета hard rock жичката во истата, пошто хард рокот како жанр ми е една од најдосадните работи во музикава и никогаш не сум го засакал. Интересно експериментирање.

The Church -Under The Milky Way HD ( Official Video )

Седнуваш во кола, ја пушташ песнава, надвор врне, а ти возиш на автопат. Само во овој случај би ја слушал:D Иначе сосема Ок е, пасивна како времево:)

Skipi & Tyzee - Momentot

Ок песниче, кога се појави беше освежување на нашата музичка сцена. Онака фина песна, не се замараш кога ја слушаш.

Nicim izazvan & Darko Rundek - Beskucnik

Пласибо се добар бенд, оваа песна му е добра, текстот како и секогаш му е закон и малку замислувачки, со мерак слушав.
Kansas - The Pinnacle

Прв пат слушам за Kansan, но ова што го слушнав е доста пријатно. Можеби не е нешто што би го слушал секој ден, но добро би било како пратечка музика од некое телевизиско шоу:)

Бело лице љубам јас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom