Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа на имдб за појава на актерот шо го глумеше Бенџен може да е голем булшит, пошо секој си пишува кој сака, т.е. може да прави едит. Башка тоа, Бенџен кога исчезна, неговиот коњ се врати кај чуварите а овој има коњ. Не дека нема да најде на север од ѕидот де, ама ќе биде дупка у приказна. Може да е татко и на Мира, може да е и Бенџен, не се знае. Името на епизодата е Blood of my Blood, може на Бран чичко му Бенџен да е, може и на Мира татко и' Хауланд Рид.. :) Иначе Брен не е овој стариот со дрвото, според некој информации, бил некаков антички Таргериен тој и бил многу стар, така да сигурно не е Брен.

V9h0aFO.png

:pos::pos::pos:
Ренли Баратеон ;)

Исто ко што Сем Тарли уби еден претходно.
Ама од кај им нив Dragonglass или пак Валиријски челик? Заборавив на тој момент скроз...

Во врска со појавата на Бенџен/Колдхендс:
Покрај принтскринот од кастингот за шеста епизода (постуван предходно), ваљда никој не очекува Мира сама да го влече наоколу Брен, со целата зомби-апокалипса зад грб.
Мора да се појави. У серијата, како што личи, ќе бидат еден ист лик.

Кoј беше Бенџен? Чичкoтo нa Џoн снoу?

Заеби контрола на змејови, blood magic а у, моќта на Bran е out of this world. :eek: Штета што уште еден direwolf мораше да умре залудно. Ај да беше жртвуван како plot device (случајот со Lady на Sansa) ќе разберев, меѓутоа волците се иконски за Starks, тие се нивните најверни пријатели и заштитници. Direwolf за Stark се она што се змејовите за Daenerys. Остана уште некој? Nymeria, Ghost?

Епизодава го мрдна дејството напред и ова со крајов ми остави грутка во грлото. Небитно чија идеја било дали на GRRM или D&D, битно функционира и јас сум задоволен со исходот. Но не сум задоволен како го објаснија настанувањето на White Walkers, тотално нема смисла ниту е добар storytelling.

Daenerys и Jorah Mormont ми беше исто многу јак момент, не знам зашто, можеби беше малце cheesy ама ме трогна. Јебига, емоционално сум поврзан со ISOIAF и серијава и поразлично ги доживувам овие сцени. Одлична сцената и со Tyrion, Red Priestess и Varys. Одличен актер е типов што го игра Varys, се надевам ќе го гледаме до крај. Каков body language извади додека му збореше оваа, како во моментот да ги преживуваше истите работи што му се случиле во детството. Актериште.

Добро е ги спомнаа Manderly и White Harbor, се надевам ќе не почастат со пита (if you know what I mean). :icon_lol:

Оваа беше стварно предобра епизода, топ 5 дефинитивно.

Тоа на имдб за појава на актерот шо го глумеше Бенџен може да е голем булшит, пошо секој си пишува кој сака, т.е. може да прави едит. Башка тоа, Бенџен кога исчезна, неговиот коњ се врати кај чуварите а овој има коњ. Не дека нема да најде на север од ѕидот де, ама ќе биде дупка у приказна. Може да е татко и на Мира, може да е и Бенџен, не се знае. Името на епизодата е Blood of my Blood, може на Бран чичко му Бенџен да е, може и на Мира татко и' Хауланд Рид.. :) Иначе Брен не е овој стариот со дрвото, според некој информации, бил некаков антички Таргериен тој и бил многу стар, така да сигурно не е Брен.

Како ќе биде дупка у приказна наоѓање коњ бе? :D

Со оглед на тоа колку ликови споија досеа (Санса/Џејн, Џора/Конингтон, Јара/Виктарион итн.) не би ме чудело да ги спојат и Бенџен и Coldhands. Едноставно „Ладноракио“ нема да биде 200 години стар како во книгите, него ќе биде uncle Benjen а улогата ќе му биде таа на Колдхендс, да го „води“ Брен.

Истото важи и за стариот/Three eyed raven/Bryndon. Тука може да испадне дека е Брен химселф, и дека „нашиов“ Bran е уствари Bran the builder. Прочитав таква теорија низ милиониве некаде. Што всушност би било малку бош со сиот тој „круг на времето“, али шо му знаеш па...

Новата вештерка што ја видовме се вика Кинвара во серијата (Аниа Букстеин), и ја го молам the Lord of Light да ја соблече гола пошо ја ваква цицка не би му простил да ја остаи покриена.

:drk::drk:

MV5BMTM2MTk4NzQyMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjk4NDE5Ng@@._V1_SX1024_CR0,0,1024,896_AL_.jpg

Ако у серијава тоа би било дупка у приказна, тогаш имаат еден куп непремостливи провалии.
Со оглед на тоа колку ликови споија досеа (Санса/Џејн, Џора/Конингтон, Јара/Виктарион итн.) не би ме чудело да ги спојат и Бенџен и Coldhands. Едноставно „Ладноракио“ нема да биде 200 години стар како во книгите, него ќе биде uncle Benjen а улогата ќе му биде таа на Колдхендс, да го „води“ Брен.
У книгите чинам, никаде не пишува колку е стар Колдхендс, само Лист истакнува дека него го убиле многу одамна.
Блодрејвен пак, е стар околу 60-100 години.
Истото важи и за стариот/Three eyed raven/Bryndon. Тука може да испадне дека е Брен химселф, и дека „нашиов“ Bran е уствари Bran the builder. Прочитав таква теорија низ милиониве некаде. Што всушност би било малку бош со сиот тој „круг на времето“, али шо му знаеш па...
Тоа у серијата можда, у книгата Блодрејвен е историски лик, од времето на Данк енд Ег.

Е така, читај таму и курчи се овде.

:ban:

Ама од кај им нив Dragonglass или пак Валиријски челик? Заборавив на тој момент скроз...
Опсидијан или змајстакло (dragonglass) се копа насекаде низ светот на ASOIAF.
Одамна им е познат на Децата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom