Општи дискусии за ТВ серии

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Сте ја гледале I, Claudius? Се мислам да ја спуштам деновиве и да почнам да ја гледам. Знам дека е добра, прочитав еден куп позитивни мислења и критики, само ме интересираат и мислењата на членовите... :)
Серијата е снимена по двата романи (мини серијал) на Р. Гревс и колку што знам била доста популарна серија на времето, како и книгите. Има доволно пристојна артистичка екипа. Сепак, од неколку видени сцени очигледно дека буџетот е како за серија од времето во кое е снимена :) . Одличен предлог. Јас ќе ја симнам деновиве.
Гревс, чии дела одамна ги прочитав, ми е еден од најомилените автори, па најтопла (и „малку“ пристрасна) препорака и за романите.

Едно време се шушкаше дека Леонардо Ди Каприо бил заинтересиран за преработка на серијава, односно за снимање нова серија, ама изгледа само на шушкање остана работата.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
И во серијава која ја препорачав се осеќа тоа, буџетот со кој е снимана и самата глума, го има тој старински тип на актерство и дијалози. Мене пак ми се допаѓаат таков тип серии, не гледам на тоа како на недостаток.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
И во серијава која ја препорачав се осеќа тоа, буџетот со кој е снимана и самата глума, го има тој старински тип на актерство и дијалози. Мене пак ми се допаѓаат таков тип серии, не гледам на тоа како на недостаток.
Абе и јас не гледам како на недостаток, ама некако разгалени стануваме. Никако да ни се погоди.
Сериите (и филмовите) се или добри или лоши, или ги бива или не. Според мене, тоа нема некоја врска со времето кога се снимани. Но овде не остана незабележано, па го спомнав, без намера да омаловажувам серија која ја немам гледано.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Го имаат оној филинг, како на македонска тв-серија од времето на Југославија, знаете на што мислам, сите сте гледале таква некоја

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Објавени главните кастинзи за Iron Fist (the 4th Marvel ''Defender''). Нетфликс мислам дека ќе ја извадат серијава догодина (уште Лук Кејџ им е на распоредот за 2016) и ќе истата ќе биде со по-лајт тон, за разлика од ДД/ЏЏ ..

Finn Jones as Danny Rand AKA Iron Fist
Jessica Henwick as Colleen Wing
David Wenham as Harold Meachum
Tom Pelphrey as Ward Meachum
Jessica Stroup as Joy Meachum :vozbud::vozbud::love::love::love::love:(y)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
The Hollywood Reporter направиле истражување - кои се 100-те најпопуларни ТВ серии на сите времиња. Во истражувањето на „Холивуд Рипортер“ учествуваа 2800 луѓе, меѓу кои и 779 актери, 365 продуценти и 268 режисери. Секој од нив бил прашан (анонимно) да каже една најомилена ТВ серија , вклучувајќи ги и talk шоуата и информативните програми.

Еве што испаднало (ТОП 100 најдобри ТВ серии на сите времиња):
http://www.hollywoodreporter.com/lists/best-tv-shows-ever-top-819499

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
The Hollywood Reporter направиле истражување - кои се 100-те најпопуларни ТВ серии на сите времиња. Во истражувањето на „Холивуд Рипортер“ учествуваа 2800 луѓе, меѓу кои и 779 актери, 365 продуценти и 268 режисери. Секој од нив бил прашан (анонимно) да каже една најомилена ТВ серија , вклучувајќи ги и talk шоуата и информативните програми.

Еве што испаднало (ТОП 100 најдобри ТВ серии на сите времиња):
http://www.hollywoodreporter.com/lists/best-tv-shows-ever-top-819499
Без да отворам на линкот, да видиме колку ќе погодам дека се во топ 10 од овие
Band of brothers, Breaking Bad, Oz, The Wire, The Sopranos, The Twilight Zone, Game of Thrones, The X Files, Doctor Who, Friends

5/10 добар сум :D

Листава ми е позната.
Ја имам видено уствари

Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Без да отворам на линкот, да видиме колку ќе погодам дека се во топ 10 од овие
Band of brothers, Breaking Bad, Oz, The Wire, The Sopranos, The Twilight Zone, Game of Thrones, The X Files, Doctor Who, Friends

5/10 добар сум :D

Листава ми е позната.
Ја имам видено уствари
Doctor Who не е ни блиску до топ10, и еден куп квалитетни серии нема како Каплинг и НЦИС и Арчер, и да не набројувам понатаму, ама затоа ги има факинг Флинстоунс и Ароу

Ароу бе... њат?!

H

HoT IcE

Гостин
Ја уште ги немам гледано ни старите.
Знам само прва сеозна ја гледав.

Kajgana Shop

На врв Bottom