Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Во чекираниот багаж мојш да носиш и течности како на пример ракија, вино....:pivo2:
Во врска со чекирањето, ја резервирав картата платив со картичка. Е сега дали пред еден месец ќе ме известат на профилот дека треба да се чекирам, или пак на аеродром се чекира бесплатно?

Во врска со чекирањето, ја резервирав картата платив со картичка. Е сега дали пред еден месец ќе ме известат на профилот дека треба да се чекирам, или пак на аеродром се чекира бесплатно?
То зависит од аеродромот кај шо леташ. Ако при резервирањето имаше опција чекирање на аеродром бесплатно тогаш на аеродром ќе се чекираш. Ако одбра веб чекирање требит од 1 месец до 3 сати пред летот да се чекираш и да си ја испечатиш картата.
Дали праќет емаил или известување на профилот во овој момент не ми теквит.

Wizz Air ко Wizz Air е О.К. авионите не се кујзнае што ама добро барем се А320 не се пропелерски кршеви на кои се навикнавме одамна низ балканов да летаме
За Македонија се сосема ОК.
Летам од Келн за Скопје пред пар месеци, а вечерта пред тоа се направив ќутук пијан. Ми се спие ми се плаче. Бев во Дизелдорф, и трипував дека нема да стигнам на време да го фатам во 15 и 10 летот од Келн за Скопје, излегов 5 саати порано во 10 од Дизелдорф. А легнав да спијам во 8 сабајлето. Ми се спие ми се плаче, си викам ќе си се врзам, коа ќе му ја легнам некако, у било каква позиција да ме ставиш во таква ситуација ќе заспијам макар и на раце би стоел и би спиел.
Бај д веј, стјуардесата ме утепа гњавејќи да купам саати, парфеми, и не знам што уште не, и 3 пати ме будеше.
Точно е дека подобро не можеме, не можат нашиве политичари да излажат читави авио превозници да летаат од Скопје како што се на пример Луфтханза, или Емиратес, или веќе кога пушташ low-cost airlines, пушти го барем Ryanair, па да видиш што е добар ниско-буџетен превозник, или пак да си имавме свој национален авио-превозник .па да се тешевме (каков е таков е, наш е) Ама ваљда можеме да спиеме додека трае летот. Затоа за екипажот и давам еден голема НУЛА, не само затоа што замараат, пристапот кон патниците им е апла аматерски и непрофесионален за разлика од другите авио превозници низ светот.
Цуриве се гледа дека се некои уфурани шмизличиња, пола збори на англиски пола на бог ти знае која варијанта на англискиот, едвај самата се разбира што збори а не 150 души во авионот да ја слушнат и разберат што сака да каже, а што се тиче летот, Одличен беше, супер слетување 10/10, капетанот културен (хрват мислам дека беше- не е ни битно) ни се обрати на сите, не поздрави, професионалност на НИВО од негова страна, одличен тајминг, добар approach, авионот можда беше 7 8 години стар ама добро сочуван, домаќински одржуван.

Дали би летал пак со нив? На нивните дестинации ДА , а и да не сакам да летам со Виз Ер немам со кој друг.
Така тие ни се единствена опција.
Какви се такви се, подобри и не сме заслужиле....

Wizz Air ко Wizz Air е О.К. авионите не се кујзнае што ама добро барем се А320 не се пропелерски кршеви на кои се навикнавме одамна низ балканов да летаме
За Македонија се сосема ОК.
Летам од Келн за Скопје пред пар месеци, а вечерта пред тоа се направив ќутук пијан. Ми се спие ми се плаче. Бев во Дизелдорф, и трипував дека нема да стигнам на време да го фатам во 15 и 10 летот од Келн за Скопје, излегов 5 саати порано во 10 од Дизелдорф. А легнав да спијам во 8 сабајлето. Ми се спие ми се плаче, си викам ќе си се врзам, коа ќе му ја легнам некако, у било каква позиција да ме ставиш во таква ситуација ќе заспијам макар и на раце би стоел и би спиел.
Бај д веј, стјуардесата ме утепа гњавејќи да купам саати, парфеми, и не знам што уште не, и 3 пати ме будеше.
Точно е дека подобро не можеме, не можат нашиве политичари да излажат читави авио превозници да летаат од Скопје како што се на пример Луфтханза, или Емиратес, или веќе кога пушташ low-cost airlines, пушти го барем Ryanair, па да видиш што е добар ниско-буџетен превозник, или пак да си имавме свој национален авио-превозник .па да се тешевме (каков е таков е, наш е) Ама ваљда можеме да спиеме додека трае летот. Затоа за екипажот и давам еден голема НУЛА, не само затоа што замараат, пристапот кон патниците им е апла аматерски и непрофесионален за разлика од другите авио превозници низ светот.
Цуриве се гледа дека се некои уфурани шмизличиња, пола збори на англиски пола на бог ти знае која варијанта на англискиот, едвај самата се разбира што збори а не 150 души во авионот да ја слушнат и разберат што сака да каже, а што се тиче летот, Одличен беше, супер слетување 10/10, капетанот културен (хрват мислам дека беше- не е ни битно) ни се обрати на сите, не поздрави, професионалност на НИВО од негова страна, одличен тајминг, добар approach, авионот можда беше 7 8 години стар ама добро сочуван, домаќински одржуван.

Дали би летал пак со нив? На нивните дестинации ДА , а и да не сакам да летам со Виз Ер немам со кој друг.
Така тие ни се единствена опција.
Какви се такви се, подобри и не сме заслужиле....
Според мене виз се каде каде подобри од рајан.

За виз. Имам летано 15тина пати со нив и никогаш никој не ме разбудил за да ми понудит нешто. Авионите им се најнови од скоро сите авиокомпании во европа и се добро одржувани за да немет непредвидени застои за поправки шо би ги коштало појќе отколку редовен сервис. Единствена мана според мене е шо во А320 се напикани 180 седишта (туркиш во истиот авион имет 130-140) ама за карта од 10 еур колку шо плаќам најчесто за лет со виз ќе се стуткаш некако 2 сати.

Компаниите со кои имам летано би ги класифицирал вака:
1. Туркиш - многу се жалат на непрофесионалност и непристојност од кастомер сервис ама за среќа немав таков проблем со откажани или вратени летови.
2. ТАРОМ (Романија - домашен лет)
3. Хамбург ервејс (сега се пропаднати)
4. Визз
5. ЈАТ
6. Германија флугезелшафт (чартер од Приштина ерлајнс)
7. Рајан

Според мене виз се каде каде подобри од рајан.

За виз. Имам летано 15тина пати со нив и никогаш никој не ме разбудил за да ми понудит нешто. Авионите им се најнови од скоро сите авиокомпании во европа и се добро одржувани за да немет непредвидени застои за поправки шо би ги коштало појќе отколку редовен сервис. Единствена мана според мене е шо во А320 се напикани 180 седишта (туркиш во истиот авион имет 130-140) ама за карта од 10 еур колку шо плаќам најчесто за лет со виз ќе се стуткаш некако 2 сати.

Компаниите со кои имам летано би ги класифицирал вака:
1. Туркиш - многу се жалат на непрофесионалност и непристојност од кастомер сервис ама за среќа немав таков проблем со откажани или вратени летови.
2. ТАРОМ (Романија - домашен лет)
3. Хамбург ервејс (сега се пропаднати)
4. Визз
5. ЈАТ
6. Германија флугезелшафт (чартер од Приштина ерлајнс)
7. Рајан

Абе пријателе, не сваќај све здраво за готово мајку му.
Јас само го кажав моето искуство со Виз ер.

Има некој што ги рангира авио превозниците низ светот, а Рајан е далеко подобро рангиран од Виз ер, а и услугата мене ми била со Рајан поубава. Ако почнеме да бараме на форумов ќе најдеме луѓе на кого Виз ер им бил подобар од Луфтханза. (имале лошо искуство можеби со Луфтханза па не им се свиѓа)

Бидејќи 1 лет > 15.

Инаку, не постои рангирање за квалитетот на услугата каде што Ryan подобро котира од Wizz. Ниту пак ќе најдеш македонски стјуардеси кај нив. Знаеш што ќе најдеш? Гласни реклами во текот на летот. Останува да ни каже џо дали се доволно гласни да те разбудат кога си мамурен.[DOUBLEPOST=1463410110][/DOUBLEPOST]
Околу картата до Париз мене обратна ситуација ми се случи, кога ги разгледував цените беше 4илјади два дена подоцна 7990, се мислам да почекам до вечерта пред летот да ја букирам. Имал некој вакво искуство да ми каже дали има шанси да се смени цената вечерта пред летот?

Никогаш не чекај до последната недела ако си сигурна дека ќе леташ. Тогаш по автоматизам одат само нагоре.

Сега летав со Ryanair, исто функционираат како Wizzair, со тоа што авионите веројатно им се покомотни. Викам веројатно, затоа што само еднаш сум летал со нив, на Wizzair дефинитивно не се комотни, посебно за дебели лица или 185+ висина. За цените не мора да значи дека во последната недела одат нагоре, ако нема голема заинтересираност паѓаат. Еве на пр. со Ryanair, јас ги земав месец дена пред да летам по 29 еур, на недела пред летот беа по 16 еур.

Бидејќи 1 лет > 15.

Инаку, не постои рангирање за квалитетот на услугата каде што Ryan подобро котира од Wizz. Ниту пак ќе најдеш македонски стјуардеси кај нив. Знаеш што ќе најдеш? Гласни реклами во текот на летот. Останува да ни каже џо дали се доволно гласни да те разбудат кога си мамурен.

Вицкаст си, но сепак, седи 1.

Не постои рангирање? рангирање постои, и тоа два типа на рангирање
официјално, Skytrax
неофицијално - tripadvisor
Гласни реклами во Ryanair? - Можно е да си имал лошо искуство летајќи со нив. Не викам не, сепак, збориме за ниско-буџетни компании.

A за стјуардесите, сигурно во Рајан нема да најдеш стјуардеси што ќе се однесуваат ко на Бит пазар,
"Ајде, повелете, парфеми, долче гИбана за само 45 евра, саат марка (књолекс) за само 120 евра, виз ер авион реплика за само 20 евра, а кој сака специјална понуда, перница со логото на виз ер за само 45 евра"

Толку све свативте здраво за готово, ко на татко ви да е Wizz Air a ja го затворив и однесов под стечај, а не во 21 век да дадам мислење,мое лично, што ми се свиѓа, а што не.[DOUBLEPOST=1463429599][/DOUBLEPOST]
Сега летав со Ryanair, исто функционираат како Wizzair, со тоа што авионите веројатно им се покомотни. Викам веројатно, затоа што само еднаш сум летал со нив, на Wizzair дефинитивно не се комотни, посебно за дебели лица или 185+ висина. За цените не мора да значи дека во последната недела одат нагоре, ако нема голема заинтересираност паѓаат. Еве на пр. со Ryanair, јас ги земав месец дена пред да летам по 29 еур, на недела пред летот беа по 16 еур.

738 на Ryan е далеку покомотен од А320 на Wizz Air.
И тебе ли те вознемируваа гласни реклами?

Последно уредено од модератор:
Изгледа не се чита погоре, па да повторам - не постои рангирање за квалитетот на услугата каде што Ryan подобро котира од Wizz.

На SkyTrax Ryanair е 2 star airline, Wizz Air e 3 star airline.
На TripAdvisor Ryanair има средна оценка 3.53, Wizz Air 3.59.

Моето искуство е базирано врз десетгодишен комерцијален менаџмент во авио индустријата.

Да ти пишам петка ако тоа те прави среќен. (y)

Морам да споделам искуство, од повеќе летови, пошто очигледно се делат искуства само од еден лет.

Прво и најосновно, како побогу ги споредувате Луфтханза и Емиратес со Визз и Рајан? Дали сте платиле во Луфтханза карта некогаш за некаде за 10 евра? НЕ никогаш и за никаде. Така да нормално дека не можат да се споредуваат.
Друга работа, од кога авионите на рајан се покомотни? Јас последниве 5-6 години редовно летам и со Виз и со Рајан и честопати прво со едните па со другите (споени летови) и никогаш не налетав на покомотен авион во рајан отколку во Виз. Не знам може да е ова само мое искуство.
Друга работа што мене ме нервира во рајан е што има премнооогу реклами. Ајде што храната нормално треба да си ја платиш, ајде ќе го издржиш и дјути фри шопот, ама кога ќе почнат со тие грепките во живци ми одат.
Во Виз ова никогаш го немам доживеано, и плус стјуардесите се каде каде пољубезни во Виз.
Се на се пак ќе летам и со едните и со другите, Виз ми се за нијанса подобри од рајан, но да бидеме реални за цените кои ги плаќаме за авионските карти и едните и другите се и повеќе од одлични.

П.С Секогаш ја имате опцијата со Аустриан или Кроација ерлајнс ако не ви де допаѓа Виз.

Ми се допаѓа Виз, авионите се чисти и точни а персоналот љубезен.

Мала замерка имам што се дозволува се да се качи во авионот. Па ако самите поставуваат правила редно е да ги почитуваат. А не луѓе без доплата за багаж одат со голем куфер и плус неколку торби / кесиња ги буткаат секаде и прават гужва при влез, излез и во авионот

Ми се допаѓа Виз, авионите се чисти и точни а персоналот љубезен.

Мала замерка имам што се дозволува се да се качи во авионот. Па ако самите поставуваат правила редно е да ги почитуваат. А не луѓе без доплата за багаж одат со голем куфер и плус неколку торби / кесиња ги буткаат секаде и прават гужва при влез, излез и во авионот
Како дојде до тој заклучок дека не се доплаќа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom