Македонски филмови

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Карма го има на ИМДБ, убаци го во letter.
A и Шекспирова 9/1 може да се убаци.

Го гледав Џган, не беше лош, ама Три дена во септември повеќе ми се допадна. Актерската екипа солидна, очекував подобро глумење од Дениз поради тоа што во театар ми е одличен, и знам колку може максимум да даде од улогата. Океј, и улогата не беше премногу предизвикувачка но сосема солидна глума. Ликот на Жути (Филип) беше одлично оформен, а и Мартин одлично ја одглуми улогата. Ми фалеше нешто, не знам што, ваљда повеќе емоции. 6/10

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
@Zlatikevichius постери по фб ивенти и фб профили од режисериве. :D
И Златна петорка долгометражниов стави го. Tамам пред малку и постер му објавија. :P

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
@Zlatikevichius постери по фб ивенти и фб профили од режисериве. :D
И Златна петорка долгометражниов стави го. Tамам пред малку и постер му објавија. :P
Се мислам за Златна петорка и Тајната состојка (и за него има постер) оти обата ги нема на IMDB, па чекам прво таму да ги стават. Оти инаку, може некој да ги стави отпосле, и да бидат дупликат, па да морам да го пријавам да го избришат тој кој јас сум го ставил, па да биде џабе малтретирање. Така ми се случи со Обожение. ;)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Се мислам за Златна петорка и Тајната состојка (и за него има постер) оти обата ги нема на IMDB, па чекам прво таму да ги стават. Оти инаку, може некој да ги стави отпосле, и да бидат дупликат, па да морам да го пријавам да го избришат тој кој јас сум го ставил, па да биде џабе малтретирање. Така ми се случи со Обожение. ;)
http://www.imdb.com/title/tt3468824/
Некад стварно ме изненаџујеш. :D Те ти го Златна петорка на ИМДБ, има профил од пред една година, од кога почна снимањето, го следам.:cautious:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
Златна петорка сепак го имало на IMDB. Сега еве, го има и на Letterboxd:

http://letterboxd.com/film/film:331061/

:cool:[DOUBLEPOST=1462879402][/DOUBLEPOST]
http://www.imdb.com/title/tt3468824/
Некад стварно ме изненаџујеш. :D Те ти го Златна петорка на ИМДБ, има профил од пред една година, од кога почна снимањето, го следам.:cautious:
Ме прeтрка, ама сепак видов пред да ми кажеш. :cool:[DOUBLEPOST=1462885025][/DOUBLEPOST]
Карма го има на ИМДБ, убаци го во letter.
A и Шекспирова 9/1 може да се убаци.
http://letterboxd.com/film/film:331072/
http://letterboxd.com/film/9-1-1/

И за да не ви пишувам вака по ставање на секој краток, направив една листа во која ги ставив сите 3 кои ги имаше на Letterboxd пред да почнам да ги додавам, и во која ќе ги ставам еден по еден останатите. Кој сака, еве - http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/macedonian-short-movies/

Последно уредено:

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.841
Поени од реакции
1.599
Торент за Медена ноќ можеби да има ?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Торент за Медена ноќ можеби да има ?
А зошто не и пишете мејл на редакцијата на МРТ? Еве ти, и уште тие 10-20 души што пишувате тука и чекате некој да смисли топла вода пишете им, ќе се смилуваат и ќе ги пуштат филмовите. И онака се копродуценти на 50% од новиве филмови ништо нема да ги чини. За До балчак се копродуценти, за новиов Златна Петорка што треба да излезе такоџе.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
А зошто не и пишете мејл на редакцијата на МРТ? Еве ти, и уште тие 10-20 души што пишувате тука и чекате некој да смисли топла вода пишете им, ќе се смилуваат и ќе ги пуштат филмовите. И онака се копродуценти на 50% од новиве филмови ништо нема да ги чини. За До балчак се копродуценти, за новиов Златна Петорка што треба да излезе такоџе.
Сериозно мислиш дека би ги пуштиле? :cautious:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Сериозно мислиш дека би ги пуштиле? :cautious:
поголема веројатност има да ги пуштат, ако им цимолат на мејл, отколку да цимолат во темава.
Ко ние да сме хакери или пријатели со режисериве па чек ќе ги прикачиме филмовиве на торент. Мислам аман веќе, ко играле во кино нејќеле да ги гледаат па сега чекај 3,4 години торент, е ќе чекаш.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
поголема веројатност има да ги пуштат, ако им цимолат на мејл, отколку да цимолат во темава.
Ко ние да сме хакери или пријатели со режисериве па чек ќе ги прикачиме филмовиве на торент. Мислам аман веќе, ко играле во кино нејќеле да ги гледаат па сега чекај 3,4 години торент, е ќе чекаш.
Абре јас зборувам за Малиот човек, Ангели на отпад, Оловна бригада, Јужна патека... Кога играле на кино тие? А овие новиве, за да ги додадам во колекцијата. :P

BTW, Три Ани го најдов.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Абре јас зборувам за Малиот човек, Ангели на отпад, Оловна бригада, Јужна патека... Кога играле на кино тие? А овие новиве, за да ги додадам во колекцијата. :P

BTW, Три Ани го најдов.
Во кинотека играле пред 3-4 години и Ангеливе и Јужна патека и Оловна бригада. И Малиот човек играше пред нешто помалку од година дена, во чест на Емил Рубен на кој му е тоа прва филмска улога, а се пензионираше мислам. :D
Е сега колку што јас разбрав за да ги пуштат во кинотека требало да им пишеш некакво писмо со цел/ намена зошто сакаш да ги пуштат (магистерска, дипломска, труд некој ако спремаш), да поднесуваш некаква документација, па да чекаш да ти одобрат, па дури тогаш да ги пуштат. Поради тоа што старите филмови се на 35мм лента, некој се и подоштетени од годините и не ги пуштаат ни во Кинотека, а камоли на тв. На тв може да чекаш да ги пуштат, само ако се дигитализирани. За новиве (оние што имале премиера пред 2,3 години и уште нигде ги нема) мислам можат да ги дадат, ама треба да има интерес. Како може HRT1 во Хрватска, после година, година ипол од премиера да ги дава сите нивни филмови и тоа во primetime термин, сабота од 20 или недела од 20.00, а ние не?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
Во кинотека играле пред 3-4 години и Ангеливе и Јужна патека и Оловна бригада. И Малиот човек играше пред нешто помалку од година дена, во чест на Емил Рубен на кој му е тоа прва филмска улога, а се пензионираше мислам. :D
Е сега колку што јас разбрав за да ги пуштат во кинотека требало да им пишеш некакво писмо со цел/ намена зошто сакаш да ги пуштат (магистерска, дипломска, труд некој ако спремаш), да поднесуваш некаква документација, па да чекаш да ти одобрат, па дури тогаш да ги пуштат. Поради тоа што старите филмови се на 35мм лента, некој се и подоштетени од годините и не ги пуштаат ни во Кинотека, а камоли на тв. На тв може да чекаш да ги пуштат, само ако се дигитализирани. За новиве (оние што имале премиера пред 2,3 години и уште нигде ги нема) мислам можат да ги дадат, ама треба да има интерес. Како може HRT1 во Хрватска, после година, година ипол од премиера да ги дава сите нивни филмови и тоа во primetime термин, сабота од 20 или недела од 20.00, а ние не?
Ма ОК е сето тоа за пуштањето во Кинотека. Не ми е мене само за да ги гледам, туку и за да ги имам. Имам колекција од 68 македонски играни филмови. Ми фалат само тие 4 од постарите + некои од поновиве како Војната заврши, Како убив светец, Маклабас...

Kajgana Shop

На врв Bottom