Пробај со тркалање на пивско шише (бабин лек), ама ако осетиш јака болка да се јавиш на доктор.Левото стопало од внатрешната страна осеќам болка при газење(трчање) под зглобот,згазнат сум од страна на друг од надворешната страна..... нешто да го излекувам... бидејки не верувам да е нешто страшно,пошто кога сум во мирување не осеќам никаква болка,му стаив мраз ама нема знаци на отекување.... да не е истегната жила некоја или шината..... некој поупатен нека даде некој предлог што да направам...,
Па јас не сум задоволна многу.Прво ме праша што осеќам,јас и кажав,ме праша дали кашлам...и ми даде за преку крв да се испита.Резултатот беше само со 3 ставки влага,мувла и прашинаНекој да сподели искуство со алерго тест во Институт за медицина на труд во Чаир![]()
Види со Рупурут, таблети за лижење, пробај да пиеш млеко ако немаш лактозна интолеранција, чај од камилица, жалфија или во краен случај оди на дежурен ноќва или кај матичниот нека ти стават Спасмекс инекција. Јас сум хроника со желудникот, ни на бувљак не би ми го купиле од што е крш и една од погоре набројаниве ствари секогаш помагавеќе 10-тина дена на нервна база ме боли желудникот. пробав со пиење нолпаза 20мг, еднаш дневно, ама не ми поминува.предлог?
совет?
Среди ја нервозата, не желудникот![DOUBLEPOST=1462830757][/DOUBLEPOST]веќе 10-тина дена на нервна база ме боли желудникот. пробав со пиење нолпаза 20мг, еднаш дневно, ама не ми поминува.предлог?
совет?
Ти хроникоВиди со Рупурут, таблети за лижење, пробај да пиеш млеко ако немаш лактозна интолеранција, чај од камилица, жалфија или во краен случај оди на дежурен ноќва или кај матичниот нека ти стават Спасмекс инекција. Јас сум хроника со желудникот, ни на бувљак не би ми го купиле од што е крш и една од погоре набројаниве ствари секогаш помага![]()
Комшија само подобјасни тиквава во какво стање да ја јадам и дали мешавина се прави со медот и оцетот, другово сфатиФСреди ја нервозата, не желудникот![DOUBLEPOST=1462830757][/DOUBLEPOST]
Ти хроникода ти кажам јас една финта. Тиква, мед и оцет (јаболков, вински исто е...НЕ АЛКОХОЛЕН). Помешај, испиј и болката ја нема во секунда
Пробај, ќе видиш. А, за гастритис и сл глупости, пченка и грашок. Мелени, прелиј со зовриена вода, нека стои 20 мин, испиј и кажи фала
![]()
Можеш како сок од тиква (литар) и мед (3-4 лажици) и оцет (една), или, ако ти држи, варена ставаш мед на неа и во исто време лажица оцет во уста. Како сок е полесно за голтањеКомшија само подобјасни тиквава во какво стање да ја јадам и дали мешавина се прави со медот и оцетот, другово сфатиФ![]()
Јас имам, фотогреј плус антирефлекс, без диоптер, баш ради замарање. Мене ме чешаат и не можам да се смирам кога ќе почнам. Мене ми помагаат, но кога сега бев кај офталмолог ми рече дека не е антирефлексот тој што помага туку фотогрејот, а дека антирефлексот уствари е само некој слој премачкан на стаклото и дека е проблематичен кога ќе се изгребе самото стакло(дека се гребе да, го приметив тоа, проблем немам некој голем да приметам, но на минимално не знам како влијае). Главно рече, ако сакаш 24 саата седи пред комјутер али на секои 45 мин, иај 15 мин пауза, за да може да се воспостави нормално влажнење на окото. Кога постојано гледаш не трепкаш нормално, се суши рожницата и затоа чешаат очите.Дали некој од вас имал искуство со наочари со антирефлексна заштита ? Наочари за оние кои долго време поминуваат пред монитор, и очите им се замараат и сл. ?Ефект ?