Дежурна Ординација! #2

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
Дајте некој предлог за шампон за тело бидејќи имам проблем со сува кожа а моментално користам фелче азуро кој што мислам не ми помага многу. Некој предлог ?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Пред пола месец имав удар кај препонот одма под пенисот имав модро и помина тоа ама пред недела дена почнав да чувствувам константно болка како внатрешно печење и на осет на тоа место со врвот на прстот чувствувам дека има како многу мало тврдо нешо како топче. Мислам дека не е кила затоа што други се симптомите за тоа. На матичен ми рече може скинато мускулно влакно па така се направило, или хематом или нз што. И сега не ми пишува упат ми вика многу ќе чекаш отиди на дежурен кажи ме боли нека ти даде упат на уролог отидов и тој ми вика што бараш тука не ти е итно и му кажувам како што и ми вика па отиди утре во редовен термин што ќе ти праам сега и не ми даде упат изгледа ме откачи само (kako bi me primile utre denta bez upat???). Вчера вечерта пак повеќе почна да ме боли повеќе, највеќе се нервирам затоа што не знам што е и да не треба да отидам итно некој доктор на форумов по можност уролог :D ?

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Левото стопало од внатрешната страна осеќам болка при газење(трчање) под зглобот,згазнат сум од страна на друг од надворешната страна..... нешто да го излекувам... бидејки не верувам да е нешто страшно,пошто кога сум во мирување не осеќам никаква болка,му стаив мраз ама нема знаци на отекување.... да не е истегната жила некоја или шината..... некој поупатен нека даде некој предлог што да направам...,
Пробај со тркалање на пивско шише (бабин лек), ама ако осетиш јака болка да се јавиш на доктор.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
164
Последниве неколку мерења на притисокот ми покажува 140/90, 130/90, причина за овакви вредности?

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Дали некој од вас имал искуство со наочари со антирефлексна заштита ? Наочари за оние кои долго време поминуваат пред монитор, и очите им се замараат и сл. ? :) Ефект ?

Член од
8 јули 2015
Мислења
181
Поени од реакции
593
Некој да сподели искуство со алерго тест во Институт за медицина на труд во Чаир :D

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Некој да сподели искуство со алерго тест во Институт за медицина на труд во Чаир :D
Па јас не сум задоволна многу.Прво ме праша што осеќам,јас и кажав,ме праша дали кашлам...и ми даде за преку крв да се испита.Резултатот беше само со 3 ставки влага,мувла и прашина:(
Не сум воопшто задоволна:D

Член од
21 декември 2014
Мислења
112
Поени од реакции
23
веќе 10-тина дена на нервна база ме боли желудникот. пробав со пиење нолпаза 20мг, еднаш дневно, ама не ми поминува.предлог?
совет?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
веќе 10-тина дена на нервна база ме боли желудникот. пробав со пиење нолпаза 20мг, еднаш дневно, ама не ми поминува.предлог?
совет?
Види со Рупурут, таблети за лижење, пробај да пиеш млеко ако немаш лактозна интолеранција, чај од камилица, жалфија или во краен случај оди на дежурен ноќва или кај матичниот нека ти стават Спасмекс инекција. Јас сум хроника со желудникот, ни на бувљак не би ми го купиле од што е крш и една од погоре набројаниве ствари секогаш помага :)

Т

Триптико

Гостин
совет?
Среди ја нервозата, не желудникот![DOUBLEPOST=1462830757][/DOUBLEPOST]
Види со Рупурут, таблети за лижење, пробај да пиеш млеко ако немаш лактозна интолеранција, чај од камилица, жалфија или во краен случај оди на дежурен ноќва или кај матичниот нека ти стават Спасмекс инекција. Јас сум хроника со желудникот, ни на бувљак не би ми го купиле од што е крш и една од погоре набројаниве ствари секогаш помага :)
Ти хронико :P да ти кажам јас една финта. Тиква, мед и оцет (јаболков, вински исто е...НЕ АЛКОХОЛЕН). Помешај, испиј и болката ја нема во секунда ;) Пробај, ќе видиш. А, за гастритис и сл глупости, пченка и грашок. Мелени, прелиј со зовриена вода, нека стои 20 мин, испиј и кажи фала :D

Последно уредено од модератор:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Среди ја нервозата, не желудникот![DOUBLEPOST=1462830757][/DOUBLEPOST]
Ти хронико да ти кажам јас една финта. Тиква, мед и оцет (јаболков, вински исто е...НЕ АЛКОХОЛЕН). Помешај, испиј и болката ја нема во секунда ;) Пробај, ќе видиш. А, за гастритис и сл глупости, пченка и грашок. Мелени, прелиј со зовриена вода, нека стои 20 мин, испиј и кажи фала :D
Комшија само подобјасни тиквава во какво стање да ја јадам и дали мешавина се прави со медот и оцетот, другово сфатиФ :D

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Jas znam deka ladno mleko od tetrapak na prazen zeludnik go regulira nivoto na ph3 i gi neutralizila kiselinite vo zelidnikot i go smiruva u slucaj na gastritis, ali zavisi i za kakov problem se raboti ako e nesto poseriozno ne bi preporacala eksperimentiranje.

Т

Триптико

Гостин
Комшија само подобјасни тиквава во какво стање да ја јадам и дали мешавина се прави со медот и оцетот, другово сфатиФ :D
Можеш како сок од тиква (литар) и мед (3-4 лажици) и оцет (една), или, ако ти држи, варена ставаш мед на неа и во исто време лажица оцет во уста. Како сок е полесно за голтање :D
Ќе заборавев, сок ваљда знаеш како:cautious: Измиј, тргни семки и кора, низ соковник.
Или, испечи и тргни кора, процеди низ газа. Како сакаш. Ќе ставаш мед, па шеќер не ти треба. Вода, ни капка! Трк по пазари сега :P
Најважно: сокот е диуретик, не претерувај :) Чаша на ден е доволно.

Последно уредено од модератор:

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Дали некој од вас имал искуство со наочари со антирефлексна заштита ? Наочари за оние кои долго време поминуваат пред монитор, и очите им се замараат и сл. ? :) Ефект ?
Јас имам, фотогреј плус антирефлекс, без диоптер, баш ради замарање. Мене ме чешаат и не можам да се смирам кога ќе почнам. Мене ми помагаат, но кога сега бев кај офталмолог ми рече дека не е антирефлексот тој што помага туку фотогрејот, а дека антирефлексот уствари е само некој слој премачкан на стаклото и дека е проблематичен кога ќе се изгребе самото стакло(дека се гребе да, го приметив тоа, проблем немам некој голем да приметам, но на минимално не знам како влијае). Главно рече, ако сакаш 24 саата седи пред комјутер али на секои 45 мин, иај 15 мин пауза, за да може да се воспостави нормално влажнење на окото. Кога постојано гледаш не трепкаш нормално, се суши рожницата и затоа чешаат очите.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Vekje nekolku dena unazad nenormalno mi se spie po cel den i epten sum lame znaci u slow motion mode sum celo vreme, na sto upatuvaat vakvite simptomi?

Kajgana Shop

На врв Bottom