Дежурна Ординација! #2

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
@AlternativeF @maja-maja и сите останати на оваа тема...................., пијам Свансон капсули, т.е. Saw Palmetto против опаѓање на косата, но почнува да ме заплашува тоа што многу луѓе викаат дека истите овие апчиња можат да предизвикаат и некаква штета (како пример: негативно да влијаат врз хормоните). Дали е вистина ова?
Neznam. Nemam iskustvo.

Член од
25 јули 2014
Мислења
24
Поени од реакции
2
Имам и претходно пишувано за проблемов ама уште ме мачи.
Средата идејќи накај дома наеднаш почна да ме стега во гради, срцето брзо да ми чука, тешко дишев и ми се укочија рацете, нозете многу ми трпнеа и се тресев. Ми измерија притисок - ми беше 90/60, а нормален ми е 125/80 отрпилика. По некое време помина само од себе.
Имам релативно често вакви напади, но некогаш притисокот ми е покачен, некогаш имам само тахикардии. Испитував срце и тироидна и се е во ред.
Шо може да е проблемов зашо веќе ми се смачи?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.274
Поени од реакции
9.055
Имам и претходно пишувано за проблемов ама уште ме мачи.
Средата идејќи накај дома наеднаш почна да ме стега во гради, срцето брзо да ми чука, тешко дишев и ми се укочија рацете, нозете многу ми трпнеа и се тресев. Ми измерија притисок - ми беше 90/60, а нормален ми е 125/80 отрпилика. По некое време помина само од себе.
Имам релативно често вакви напади, но некогаш притисокот ми е покачен, некогаш имам само тахикардии. Испитував срце и тироидна и се е во ред.
Шо може да е проблемов зашо веќе ми се смачи?
Психички проблеми.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
[quoteshe normal no,Blackdragon, post: 7679635, member: 74466"]Имам и претходно пишувано за проблемов ама уште ме мачи.
Шо може да е проблемов зашо веќе ми се смачи?[/quote]
Zamor,nedovolno son,mesanje alkohol cigari ili nekoi lekarstva, od nekoi posilni lekarstva i slicno.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
139
Поени од реакции
9
:(:(Дали некој може да ми каже како да го намалам потењето? Претерано многу се потам, еве сега како што е времето јас се потам и така да седам а ако пак нешто работам цели реки ми течат особено од главата. Ова ми се случува повеќе години и ми го наруши социјалниот живот така да сега ако сум во поголемо друштво се потам од срам

Т

Триптико

Гостин
:(:(Дали некој може да ми каже како да го намалам потењето? Претерано многу се потам, еве сега како што е времето јас се потам и така да седам а ако пак нешто работам цели реки ми течат особено од главата. Ова ми се случува повеќе години и ми го наруши социјалниот живот така да сега ако сум во поголемо друштво се потам од срам
И јас имам сличен проблем и др ми рекле: таков организам имаш, сѐ е во ред. Јас од 25 степени нагоре се потам како другите на 40, па можеш да замислиш како ми е :( Искрено, си пијам течности (не само вода) по неколку (2л сигурно) на ден. Може и од тоа да е.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
@AlternativeF @maja-maja и сите останати на оваа тема...................., пијам Свансон капсули, т.е. Saw Palmetto против опаѓање на косата, но почнува да ме заплашува тоа што многу луѓе викаат дека истите овие апчиња можат да предизвикаат и некаква штета (како пример: негативно да влијаат врз хормоните). Дали е вистина ова?
Едиснтвено што јас знам е дека постојат неколку препарати ОТЦ, што се направени од екстракти од ова растение и служат за заштита на простатата од хиперплазија...

Dr. Wish

Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Истиот проблем и јас го имам со потењето, ми рекоја да испитам тироидна жлезда, испадна дека имам нарушена функција, и неправилен изглед на жлездата. Би ви препорачал да испитате и вие, може да е се најдобро и да не е од тоа и да испадне дека од организмот ви е, а може и од сасим нешто трето.Испитувањето иде преку земање на крв од вена.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Едиснтвено што јас знам е дека постојат неколку препарати ОТЦ, што се направени од екстракти од ова растение и служат за заштита на простатата од хиперплазија...
Знам дека лековите од назабена плама помагаат при проблеми со простата, но конкретно за Свансонот од назабена палма ми рекоа дека освен што помага при проблеми со проста, помага и при ќелавост. Ми рекоа дека е на природна база и не предизвикува негативни ефекти, но од што слушав и читав од луѓе, многу викаат дека можел да дејствува штетно врз хормоните, па затоа и прашав.

Т

Триптико

Гостин
Истиот проблем и јас го имам со потењето, ми рекоја да испитам тироидна жлезда, испадна дека имам нарушена функција, и неправилен изглед на жлездата. Би ви препорачал да испитате и вие, може да е се најдобро и да не е од тоа и да испадне дека од организмот ви е, а може и од сасим нешто трето.Испитувањето иде преку земање на крв од вена.
Идеални ми се резултати за хормони на тироидна, црн дроб, бубрези, надбубрежна, диференцијална крвна слика и... Имаше уште некои испитувања, не сум сигурен што беше (пред пола година правено). Сите субспецијалисти ми викаа: што доаѓаш кога си здрав како бебе :) Некои луѓе се едноставно такви, не трпат жешко време. Но не е на одмет да си провери хормони, малку проширена крвна слика и уште нешто. Не се сите на товар на ФЗО. Мене ме фати 4500 плус партиципација.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Хиперхидроза се нарекува прекумерното потење, има опција за инјектирање на ботокс во пределот кај што се потите најмногу, чиј ефект трае отприлика 1 година.

Dr. Wish

Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Идеални ми се резултати за хормони на тироидна, црн дроб, бубрези, надбубрежна, диференцијална крвна слика и... Имаше уште некои испитувања, не сум сигурен што беше (пред пола година правено). Сите субспецијалисти ми викаа: што доаѓаш кога си здрав како бебе :) Некои луѓе се едноставно такви, не трпат жешко време. Но не е на одмет да си провери хормони, малку проширена крвна слика и уште нешто. Не се сите на товар на ФЗО. Мене ме фати 4500 плус партиципација.
Ја имам таква среќа што сум им на товар. За секое испитување не плаќам ништо така да :D

Член од
20 декември 2015
Мислења
142
Поени од реакции
61
Дечки,може ли некаде да се види историјата на здравствениот картон,освен кај матичен?

J

joe.b

Гостин
Вчера, игравме фудбал со друштво, бидејќи немав играно фудбал со месеци, многу се изморив искрен да бидам оваа а и секоја зима качувам некое килце плус и сум помалце физички активен него ли на пролет или лето.
Кога стигнав дома мртов уморен ко да сум истоварил 30 кубика песок, испив 2 литри зелен чај. И еве поминаа скоро 24 саати. Јас од шоља не можам да станам, а ниту можам да заспијам ко вампир седам цела ноќ
бидејќи ме ``притерува`` на секој 10 минути (а може и помалце)
(среќа не сум на работа денес)
Има ли некој мислење или решение за овој ``ѓавол`` што ми се случува?

Т

Триптико

Гостин
Вчера, игравме фудбал со друштво, бидејќи немав играно фудбал со месеци, многу се изморив искрен да бидам оваа а и секоја зима качувам некое килце плус и сум помалце физички активен него ли на пролет или лето.
Кога стигнав дома мртов уморен ко да сум истоварил 30 кубика песок, испив 2 литри зелен чај. И еве поминаа скоро 24 саати. Јас од шоља не можам да станам, а ниту можам да заспијам ко вампир седам цела ноќ
бидејќи ме ``притерува`` на секој 10 минути (а може и помалце)
(среќа не сум на работа денес)
Има ли некој мислење или решение за овој ``ѓавол`` што ми се случува?
Има решение. Ќе си лечиш дијареа со јогурти, двопек и сл. Со цел памет испи 2л зелен чај? :tapp: Знаеш дека е поопасен од кафе? Содржи 2 до 4% кофеин! Најмногу 4 чаши (не литри :D ) на ден смееш да пиеш. Додека ти трае " ситуацијава " :P немој да пиеш...остана " врзан " во " канцеларија " :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom