- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 4.114
- Поени од реакции
- 6.607
Ако јас изнесувам нездрави мислења и ставови наоколу со кои сум ти наштетил тебе, на потесен или поширок круг на луѓе околу тебе, дали нема да мислиш дека сносам одговорност за штетите кои сум ги направил? Тоа понекогаш може да подлежи и на правно казнување кога се работи за ширење на опасни ставови како нацизам, фашизам...
Јавното мислење е составено од мислењето на сите поединци. Ако нечеи мислење е очигледно неправилно. Очигледно штетно и лошо по нашите животи тоа мора да е поради тоа што таквите лица или се претерано глупи, или се прават на мутави и нас не прават глупи од себични причини.
Кога со настаните јасно се докажа она кое беше очигледно и видливо како што се докажа нездравата поддршката на планска исламска колонизација и денационализација на народите во Европа - ако не било свесно, ако сепак било заблуда - личностите од овој форум со апла погрешен став требаше да покажат доблест да ја признаат заблудата. Овде на форум е изнесено мислење, но тоа не значи дека тие личности (би) се задржале со своите мислења само на форум. Сите заеднички мислења на различни места го формираат јавното мислење. Форумот е само едно место, тие и на други места во однос на прашањето од оваа тема се ЗАЛАГАЛЕ за насилна исламизација на Европа. Тоа не е дело за правна одговорност, но е дело за морална осуда. А ако моралната осуда не е доволна да ги вразуми да не продолжуваат со ширењето на негативните и докажани штетни ставови, тогаш не останува освен да се премине кон морално жигосување. Токму тоа го правам сега.
Така што секако дека за секој наш збор се сноси некаква форма на одговорност, која во најзабегани случаи може да биде и правна (ставови кои поддржуваат нацизам, насилство, во некои држави комунизам, државно забранети религиски верувања - секти) затоа што значи застапување за она кое им носи штета на другите (поточно на сите).
Види јас ја почитувам способноста да се пишува реферат а ништо да не се каже и тоа е некоја си способност ама ти претеруваш. Добро е барем што си толку упатен во плановите на заверениците и јудеомасоните за планска исламизација и слично јас не сум (посебно пошто поголема е шансата да не постои таква завера) и не си правам филмчиња во главата за големата одговорност на напишаното на форумска тема а тоа за формирање јавно мислење од пишување на темава е веќе смешно, ќе се формирало јавно мислење со пишување на темава, бог да чува значи[DOUBLEPOST=1462732272][/DOUBLEPOST]
Tрип, изгледа не знаеш кое е хобито на Кајехон...
Иако овојпат звучи скоро полуозбилно, мислам дека сепак не би требало да го разбираш сосема озбилно.
Ајде и јас да не си послушам сопствениот совет...
Зошто обичниот народ да се согласи ги сноси последиците од постаптките на корумпираните клептократи кои се на власт?
Дотичните живеат во вили, на приватни имот, и обезбедувани се и од државно и од приватно обезбедување. Ништо од тоа што се случува во нивните држави, не ја засега политичката елита.
малку покохорентно да пишуваш нема да е лошо, што бе сопствен совет? Обичниот народ им дава легитимитет на оние политичари кои ги чуваат и штитат Хаус оф Сауд како загрозена врста а во исто време удираат врз секуларните режими. А тоа и друг муабет само секогаш обичниот народ го јаде, дали во Сирија ќе им падне бомба во домот и ќе потепа цела фамилија или сауди спонзорирани морони ќе убијат некого во Брисел.
Последно уредено: