Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Може протеинот да прави да мочам многу многу повеќе? Вода пијам исто како и пред да конзумирам, 2-3 литри на ден. Откако почнав да пијам протеин обавезно станувам од спиење за во веце, претходно ептен ретко ми се случувало.
Не би требало, можеш само гасови да имаш, но пошто не е диуретик не би требало мочањето да ти биде до тоа.

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
Може протеинот да прави да мочам многу многу повеќе? Вода пијам исто како и пред да конзумирам, 2-3 литри на ден. Откако почнав да пијам протеин обавезно станувам од спиење за во веце, претходно ептен ретко ми се случувало.
и мене исто така ми се дешаваше, 3л вода пиев и кога почнав протеин со него уште 800 милилитри вода = 3.8л вода, неможев да заспијам дур не отидам нокес 2-3 пати у веце, и намалив на 2л вода плус таа со протеинот што иде 0.8 = 2.8л и доста подобро е...

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Да не го земаш премногу па се активираа бубрезите да го вадат протеинот од крвта, колку грама по кило дневно земаш (мислам од суплементација)? А можда и не смееш (имаш некој проблем со бубрези) да го пиеш намали и оди на доктор консултирај се, напрај крвна слика и мокрача во лабораторија па ке знаеш одговор

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Да не го земаш премногу па се активираа бубрезите да го вадат протеинот од крвта, колку грама по кило дневно земаш (мислам од суплементација)? А можда и не смееш (имаш некој проблем со бубрези) да го пиеш намали и оди на доктор консултирај се, напрај крвна слика и мокрача во лабораторија па ке знаеш одговор
Еднаш или два пати на ден, по 30 грама е дозерката. Еве недела дена не сум се напил и нормално ми е одењето во веце, сигурно е од тоа. Ќе проверам крв деновиве.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.376
Мислам дека е нормално бубрезите повеќе да работат. Едно што се земаат повеќе течности, друго што протеините се разградуваат (црниот дроб) па нуспродуктите се исфрлаат преку бубрезите. Ако некој има проблем со бубрези, треба да внимава на количина протеини во секој случај.

Последно уредено:
Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Еднаш или два пати на ден, по 30 грама е дозерката. Еве недела дена не сум се напил и нормално ми е одењето во веце, сигурно е од тоа. Ќе проверам крв деновиве.
А може до протеинот е... од кај го зеде? од која производител

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
20160509_174346.jpg

Прво горе, КАМ, класа А, големина М, цена 125 за табла 30 јајца
Долу, СТОКОМАК, класа А, големина М, цена 125 денари за табла 30 јајца.

Не знам што земаат за референтна скала во одредување на големината, али ова ми игледа како вицот „Исто е, ама не е исто“ :D

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.392
Поени од реакции
26.385
Дајте совет што храна да избегавам, сакам да намалам малку килажа. Почнав нешто вежби дома да правам па сакам да знам што покрај благите работи, грицките и газираните пијалоци да избегавам? Лебот исто го намалив, понекогаш по една кришка црн леб јадам, а газираните сокови ги избегавам веќе тотално иако порано бев зависен секојдневно да пијам. :facepalm:

Овошје и салати јадам секојдневно, е сега млеко имам навика онака со лажица мед да пијам секој ден што мислам дека нема да ми помогне млекото со намалувањето на килажата.

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Дајте совет што храна да избегавам, сакам да намалам малку килажа. Почнав нешто вежби дома да правам па сакам да знам што покрај благите работи, грицките и газираните пијалоци да избегавам? Лебот исто го намалив, понекогаш по една кришка црн леб јадам, а газираните сокови ги избегавам веќе тотално иако порано бев зависен секојдневно да пијам. :facepalm:

Овошје и салати јадам секојдневно, е сега млеко имам навика онака со лажица мед да пијам секој ден што мислам дека нема да ми помогне млекото со намалувањето на килажата.
Прави со исхрана ко што правиш до сега, јади во мали порции повеќе пати во денот за да бидеш сит цело време, и трчај обавезно побрзо ќе видиш резултати со што ќе те мотивира да продолжиш, значи воведи трчање обавезно колку можеш толку, а колку повеќе толку подобро. И трпение пред се.[DOUBLEPOST=1462834212][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 145764

Прво горе, КАМ, класа А, големина М, цена 125 за табла 30 јајца
Долу, СТОКОМАК, класа А, големина М, цена 125 денари за табла 30 јајца.

Не знам што земаат за референтна скала во одредување на големината, али ова ми игледа како вицот „Исто е, ама не е исто“ :D
Абе седни јади, не мери јајца многу :D Си споредил 53 гр. (мин. маса за М големина) и 63 гр. (макс. маса за М големина).

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Прави со исхрана ко што правиш до сега, јади во мали порции повеќе пати во денот за да бидеш сит цело време, и трчај обавезно побрзо ќе видиш резултати со што ќе те мотивира да продолжиш, значи воведи трчање обавезно колку можеш толку, а колку повеќе толку подобро. И трпение пред се.[DOUBLEPOST=1462834212][/DOUBLEPOST]
Абе седни јади, не мери јајца многу :D Си споредил 53 гр. (мин. маса за М големина) и 63 гр. (макс. маса за М големина).
Чим си ти поголем експерт за јајца, дојди да ги измериш :D
По мое различни идат, а исто пишува :D 53-63гр

Недоволно ухранет ме јавија последно на преглед, 600гр месо, 5 цели јајца, марула, краставици,100гр овес, 200гр урда, 2 дозерки протеин денешно мени, ако поткаснам уште малку ќе ме избркаат од дома.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
http://www.amix-nutrition.com/products/71/whey-pure-fusion

Газдата од теретана го зема од Калифорнија фитнес, преку него зошто има клупски попуст.
Па вака ок ми изгледа незнам го немам пиено. Амбалажата цела беше се пакувано оригинал? на капчето некој чудни дупчиња или некој други траги од фалсификат? види разгледај го убаво сеа не дека те излажеле ама се свашта може да биде...
Значи јас на твое место вака би направил - прво на доктор да направиш комплет преглед на бубрези (скрининг, крвна слика, мочка и др), ако се е во ред пиј го полека, повеке вода дневно земај, кога ке ти се заврши (сеа нема да го фрлаш нели )) ) пробај протеин од некоја друга добра фирма, ако истото можда така организмот ти реагира на овој суплемент незнам.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Недоволно ухранет ме јавија последно на преглед, 600гр месо, 5 цели јајца, марула, краставици,100гр овес, 200гр урда, 2 дозерки протеин денешно мени, ако поткаснам уште малку ќе ме избркаат од дома.
што диета ти е тоа, изгледа како лоу карбо но пет цели јајца :facepalm: жолтката ти е пуна со масти

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
што диета ти е тоа, изгледа како лоу карбо но пет цели јајца :facepalm: жолтката ти е пуна со масти
Ај според тебе кажи ни што мислиш треба да јадеме, пошто и ја јадам скоро колку членот погоре секој ден, ќумрам и јас?
Иначе забораив да кажам дека за велигденот 2 недели јадев по 15 цели јајца на ден :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom