Фан Клуб: Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Bastian
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Косово стана 55. членка на УЕФА
Фудбалската Федерација на Косово попладнево беше прифатена како членка на Европската куќа на фудбалот

vHwXi-uefa.jpg

Со 28 гласа за, 24 против и два неважечки гласа, Косово беше примена за нова членка на УЕФА на денешниот конгрес во Будимпешта.

Сега се очекува Фудбалската Федерација на Косово да достави и барање за членство во ФИФА, и за ова одлука ќе биде донесена веќе на 13. мај на конгресот во Мексико Сити.

Доколку Косово стане членка на светската куќа на фудбалот, ќе може да игра во квалификациите за мундијалот во 2018.

http://www.24fudbal.com.mk/vesti/16154/kosovo-stana-55-clenka-na-uefa

Tomislav Karadzic mu cestita na Fadil Vokri za clenstvoto vo UEFA
karas-780x439.jpg
[DOUBLEPOST=1462279284][/DOUBLEPOST]Vo 13 maj vo kongresot na FIFA sto ke se odrzi vo Meksiko ako se primi Kosovo togas moze da igra vo kvalifikaciite za SP 2018 vo Rusija,i toa vo edna od grupite H ili I
grupet.jpg

Последно уредено:
Нека е честито и да се одржи нивото на соработка со Албанија.

Се надевам дека сепак најдобрите ќе играат за Албанија а Косово ќе служи како Б-репрезентација.

Се надевам дека сепак најдобрите ќе играат за Албанија а Косово ќе служи како Б-репрезентација.
И најдобрите од Албанија пак, нека играат за Швајцарија :D

Реално и Албанија е Б репрезентација за Албанците од Швајцарија

И најдобрите од Албанија пак, нека играат за Швајцарија :D
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1462285013][/DOUBLEPOST]Иначе што се Косова тиче. :)
Нека стане, кога веќе е република го има правото. Честитки и многу успеси. E сеа почеток е, од последно место ќе тргнат, ќе биде тешко ко и секој почеток, али тоа е.[DOUBLEPOST=1462285104][/DOUBLEPOST]
Tomislav Karadzic mu cestita na Fadil Vokri za clenstvoto vo UEFA
karas-780x439.jpg

И сеа србите пак ќе не тролаат како ние македонците сме криви што Косово е република :pos::pos: и што ќе стане членка на УЕФА и ФИФА.

Последно уредено од модератор:
мене ми е мака што косово и невлезено во фифа е со подобар рејтинг од нашиве жални врби :)

Единствена нација со 3 репрезентации [emoji41]
Со све МачедоЊа 4, или и вие не ги сакате трупцине у репрезентација.:LOL:

Може Фифа/Уефа и заедно у група да ги стави Албанија и Косова. Нека си пукаат прелази, и онака фудбалот е отиден у курац одамна.

Со све МачедоЊа 4, или и вие не ги сакате трупцине у репрезентација.:LOL:

Може Фифа/Уефа и заедно у група да ги стави Албанија и Косова. Нека си пукаат прелази, и онака фудбалот е отиден у курац одамна.

Их мајката сега фудбалот не чини :pos:

Дека парите имале улога и дека владеат во ФИФА и УЕФА и дека се најголемите местачи и мафиози се. Па можда зато ги примија Косово и тие се мафиози :D. Мајтап на страна ако ги примат честито нека им е нити ми менва мене дали е косово дел од ФИФА и УЕФА нит ништо за то ако му менва на Србите тие нека ја мислат а ние дека глумиме 'братски' народ баш ме заболе најсикрено. Честито нека им е доколку се случи нешто такво барем ќе има (се надевам) од кој да земаме поени и со кој да местиме утакмици кога не не бива за курац.

Ако знаете дека членки на фифа се и земји кои во основа и не постојат ова со косово кое е и колку-толку признаено е гола вода. Во фифа има членки како северен кипар или палестина, косово е ништо за нив...

Има ли некој линк да сподели да видиме од федерациите која како гласала за или против ?
Инаку требало темата да ја отвори членот Дарди :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom