Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 октомври 2015
Мислења
41
Поени од реакции
33
Интервјуто трае 5-10 мин макс.
Да ќе те прашаат на која основа ти е происходот (мене ме прашаа) , ќе треба детално да објасниш.
Ако знаеш бугарски пробај така. Ако не македонски шо ќе правиш друго. Или ако си од истокот терај си со својот дијалект секако е поблиску до новниот јазик.
Имаше пример некој сподели тука дека имало случај кога некој на интервју се изјаснил како македонец а не блгарин и затоа не добил државјанство.
А после колку време, ќе ти кажам кога ќе ми излезе (дај боже) државјанството :vozbud:. Кај секој е различно, година и два месеци, година и пет месеци....
Jas bev pred 2 nedeli na intervju.najmnogu da vnimavas sto ke kazes sto si po nacionalnost.prvo toa me prasa.posle za zboruvanje ubavo ti pisaa kako ti sakas,potoa me prasa sto ke izmeni za tebe ako dobies b.drzavjanstvo,i sto znaci toa.sovet od mene probaj so tvoi zborovi da opises ama na kratko i koi se praznicite.a i me prasa dali imam nekoj vo procedura i dali nekoj ima b.drzavjanstvo.pozz i so sreka na site.[DOUBLEPOST=1461613902][/DOUBLEPOST]
Интервјуто трае 5-10 мин макс.
Да ќе те прашаат на која основа ти е происходот (мене ме прашаа) , ќе треба детално да објасниш.
Ако знаеш бугарски пробај така. Ако не македонски шо ќе правиш друго. Или ако си од истокот терај си со својот дијалект секако е поблиску до новниот јазик.
Имаше пример некој сподели тука дека имало случај кога некој на интервју се изјаснил како македонец а не блгарин и затоа не добил државјанство.
А после колку време, ќе ти кажам кога ќе ми излезе (дај боже) државјанството :vozbud:. Кај секој е различно, година и два месеци, година и пет месеци....
Jas bev pred 2 nedeli na intervju.najmnogu da vnimavas sto ke kazes sto si po nacionalnost.prvo toa me prasa.posle za zboruvanje ubavo ti pisaa kako ti sakas,potoa me prasa sto ke izmeni za tebe ako dobies b.drzavjanstvo,i sto znaci toa.sovet od mene probaj so tvoi zborovi da opises ama na kratko i koi se praznicite.a i me prasa dali imam nekoj vo procedura i dali nekoj ima b.drzavjanstvo.pozz i so sreka na site.

Член од
21 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
50
Добро ајде за тебе знаеме кај ќе идеш веќе :)))) ама поучи уште малку Vielen Dank :)
Cekam uste od 2013 za pasos , 17 noemvri podadov dokumenti , 31 januar 2014 na razgovor i uste sum vo dopolnitelna proverka. Mi se dosadi od cekanje, i toa malku so go znam germanski ke go zaboravam
Gute Nacht

Член од
21 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
50
Добро ајде за тебе знаеме кај ќе идеш веќе :)))) ама поучи уште малку Vielen Dank :)
Cekam uste od 2013 za pasos , 17 noemvri podadov dokumenti , 31 januar 2014 na razgovor i uste sum vo dopolnitelna proverka. Mi se dosadi od cekanje, i toa malku so go znam germanski ke go zaboravam
Gute Nacht

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Gute Nacht
Ќе ти се освежи одма кога ќе ти го дадат :)

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
gresno provervis zato taka ti pisit
Е како треба да проверувам? Во полето за преписка внесувам пр. 25XX/16, а подолу пинот од картончето. Има друг начин за проверка, што не го знам?

Update: Најдов што ми е грешката. нетреба да го внесувам оној број што ми го пишува на картончето кога одам на интервјуто, туку првиот број, што ти го пишува на картончето кога поддаваш ддокументи во министерство за интервјуто и пинот што ти го пишува на денот од интервјуто. Ова ми пишува на преписката:

"Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване."

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Пријателе имаш поднесено документи за вадење произход на 25 Јануари и сеуште статусот на страната ти стои дека е во обработка? Прашувам зашто јас поднесов на први април и мислев дека оди побрзо процедурата, па да не е нешто заглавено ептен, за да не ми истече лекарското.

Некој друг да пише што има поднесено за произход во Јануари или во Февруари и дали му го имаат одобрено ?[DOUBLEPOST=1461537482][/DOUBLEPOST]

Здраво Императорче. Да прашам доколку не е тајна, на кој датум виде дека ти е одобрен произходот? Јас имам аплицирано на 1ви Април. Дали се чека 3 месеци цели или помалку?
DA PRIJATELE SE CEKA OD 2 DO 3 MESECA[DOUBLEPOST=1461621556][/DOUBLEPOST]
Пријателе имаш поднесено документи за вадење произход на 25 Јануари и сеуште статусот на страната ти стои дека е во обработка? Прашувам зашто јас поднесов на први април и мислев дека оди побрзо процедурата, па да не е нешто заглавено ептен, за да не ми истече лекарското.

Некој друг да пише што има поднесено за произход во Јануари или во Февруари и дали му го имаат одобрено ?[DOUBLEPOST=1461537482][/DOUBLEPOST]

Здраво Императорче. Да прашам доколку не е тајна, на кој датум виде дека ти е одобрен произходот? Јас имам аплицирано на 1ви Април. Дали се чека 3 месеци цели или помалку?
DA PRIJATELE SE CEKA OD 2 DO 3 MESECA

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Од денес и кај мене стои ова: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

На интервју бев април минатата година, што значи ќе видиме сега колку ќе се чека додека да биде разгледано, одобрено итн...
многу си чекал бе од интервјуто,,,значи и ти ке не напуштиш за кратко време од форумов.[DOUBLEPOST=1461626518][/DOUBLEPOST]
Fala @dimitars Spolaj mu na Boga, na site arno da e!
Zdravo @Jenny111 , 65XX/2013, BKK potvrda.
јасно да е,,,,,БККС потврда со статистика,,,така,,,ништо друго???????

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
So sreka Walkman !!![DOUBLEPOST=1461619810][/DOUBLEPOST]
So sreka Walkman !!!
Fala mnogu, k.k.k. ![DOUBLEPOST=1461648166][/DOUBLEPOST]
многу си чекал бе од интервјуто,,,значи и ти ке не напуштиш за кратко време од форумов.[DOUBLEPOST=1461626518][/DOUBLEPOST]
јасно да е,,,,,БККС потврда со статистика,,,така,,,ништо друго???????
Taka trebalo da bide. Ne mu se mesam na Zivotot :)

Da. Od dopolnitelni, podnesov samo BK potvrda.

Sve zavisi sega od dogovorenoto medju partnerite vo vlasta i dali MP, t.e. Sovetot po grazdanstvo ce gi uvazuvaat BK potvrdite za dobivanje na BG drzavjanstvo.

Последно уредено:
Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
ПИСМО

Уважаеми г-н xxxxxx, знаејки колко сте зает, не бих искал да „тероризирам” Вашето ценно време.

Това е написано на един д'х.

Да Ви се представја. Казвам се xxxxxxxxx, от xxxxx – Македонија. Подадох зајавление за издаване на удостоверение за б'лгарски произход на xx.xx.2016 г.
На xx.xx.2016 г. видјах, че моето зајавление е приклјучило с отказ.
Логично би било, да Ви помолја за мотивите поради които с'м получил отказ – ако това е в'зможно. Но не, нјама да направја това.
Резигнираността прод'лжи кратко. Странно.
Вс'штност, отказа којто получих, ПОДЕјСТВА ОТРЕЗВИТЕЛНО в'рху моите надежди – като влјубен јуноша, којто д'лго време е обожавал момиче, което в'обште не го е обичало, а тој наивно чакал да му отв'рне с лјубов.

Уважаеми господине, аз знам зашто получих отказ.
Преди 3 години с'штата Ваша институција ми издаде удостоверение за б'лгарски произход, но за с'жаление този документ се оказа невалиден в процедурата по придобиване на б'лгарско гражданство в Министерство на правос'дието.
Това, за което искам да Ви благодарја, е за този „шамар” којто получих от Вас и којто нап'лно ме отрезви.
Преминах през необходимија катарзис, и ос'знах, че да б'да Б'лгарин и да обичам Б'лгарија, не ми трјабва нито произхода, нито как'вто и да е друг документ.
ште прод'лжавам да обожавам Б'лгарија и занапред ште се наслаждавам на всеки момент и всјака в'зможност да посетја Пазарджик, да посетја Созопол, и стотиците други места които с'м посетил. Да се наслаждавам, дишајки б'лгарскија планински в'здух, а красивото б'лгарско сл'нце да ме гали.

Целта на това разс'ждение една – Да изразја мојата искренна благодарност к'м Вас.
МЕРСИ г-н xxxxxx.

Ох, и да не забравја – ште приклјуча с нешто, което ме зарежда всјака сутрин... това, с което Б'лгарија е нај-богата в света, с УНИКАЛНАТА Б'ЛГАРСКА ПОЕЗИја:
Царствеността на насекомите
засилваше чувството за малоценност
в човешките с'штества...
Болестта бучеше в ушите ми
като тананикане на прилепи
минали през пајажина от звуци
И с протјажност на стенание
оплетено в увјахналото ми г'рло.
Преселението оштастливи предците ми,
те радостно заплјаскаха с мигли,
доволни, че аз - цвета на рода -
при тјах дош'л с'м,
мир донес'л на голјамото семејство.
Преди да се преродја в прабаба си
разбрах с'штността на повторението -
а то е - всичко в'в утробите се вр'шта,
к'дето историјата започва,
близо до нај-горештата точка -
цент'р'т на голјамото космическо јајце.
И да, аз не предполагам, а знам, че мојат “в'зклик” в момента за Вас нјама никакво значение, но нај-важното е че казах това което исках.

С'рдечен поздрав,
Xx xx 2016

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Прегледај го приврзокот 144654 Моментално не поминува потврда на БККС. И тоа со статистика. [DOUBLEPOST=1461648926][/DOUBLEPOST]http://e-79.com/news-98105.html
Ova e izvadok od pismoto na Kliment Talev, vnuk na pisatelot Dimitar Talev, isprateno vcera do pretsedatelot na BG, do Parlamentot i Mministerskiot Sovet.
A toa sto mu se zali Lazar Mladenov e od pred 1-2 meseci, ali sega e napisano vo kontekst na ova pismo obracaje za problemite na b'lgarite vo MK.

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Ти бaрaa дoп.дoкументи или ти сaмoиницијaтивнo беше? Мене ми рекoa декa не примaaт нa шaлтер дoп.дoкументи aкo не си нa дoпoлнoтелнa
Самоиницијативно. Не знам за такво нешто, мене не ми направија никаков проблем, ми отвори човекот бројот на преписката, виде шо имам/немам, му реков дека доставувам бидејќи не сакам да ме стават на дополнителна и ги зеде без проблем.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Ova e izvadok od pismoto na Kliment Talev, vnuk na pisatelot Dimitar Talev, isprateno vcera do pretsedatelot na BG, do Parlamentot i Mministerskiot Sovet.
Да но суштината е во тоа што има коментар и на Лазар Младенов кој ги издава потврдите и самиот тој го потенцира проблемот со непризнавање на потврдите од страна на претседателот на советот за гражданство.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Да но суштината е во тоа што има коментар и на Лазар Младенов кој ги издава потврдите и самиот тој го потенцира проблемот со непризнавање на потврдите од страна на претседателот на советот за гражданство.
@master2014 , gledam deka pratis vesti, no ne i deka razbiras mnogu od toa sto citas i se slucuva vo poslednite mesec dena.
Ova istoto bese ukazano kako situacija i problem na Komisijskata sednica vo mesec mart. Vednas potoa se reagirase, i posto citas, ne moram sve da preveduvam ovde za da ti objasnam deka 'se dogovorija'.
Tvoite akcenti na informacijata sto ja postiras se stari i vece nevazecki za narodov ovde sto cita. Za BKKStrumica, mozda se aktuelni. Toa e vece druga prikazna.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom