Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
@pablofrancisko informacijava ti e od posrednik ili od drugo ness?

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge
ne e od posrednik, na poznanik brat mu e zenet za bugarka i zivej vo sofija i ima dobro poznavanje do kaj e so e rabotava po so i brat mu e vo procedura, i toj mi go prenese ova
A tie nad 11000/2014 sto se izvadeni na dopolnitelna?
to bese grubo kazanano, kako so mi kazaja taka prenesov, sigurno ne mozi i brojkata da ja pogodi od kade e pocnuva da izleguva pasosi so novinproishodi[DOUBLEPOST=1461569687][/DOUBLEPOST]
@pablofrancisko informacijava ti e od posrednik ili od drugo ness?

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge
ne e od posrednik, na poznanik brat mu e zenet za bugarka i zivej vo sofija i ima dobro poznavanje do kaj e so e rabotava po so i brat mu e vo procedura, i toj mi go prenese ova
A tie nad 11000/2014 sto se izvadeni na dopolnitelna?
to bese grubo kazanano, kako so mi kazaja taka prenesov, sigurno ne mozi i brojkata da ja pogodi od kade e pocnuva da izleguva pasosi so novinproishodi

Последно уредено:

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Од денес и кај мене стои ова: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

На интервју бев април минатата година, што значи ќе видиме сега колку ќе се чека додека да биде разгледано, одобрено итн...

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Од денес и кај мене стои ова: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

На интервју бев април минатата година, што значи ќе видиме сега колку ќе се чека додека да биде разгледано, одобрено итн...
so srejka neka e so kakvi dopolnitelni dokumenti imase dostaveno[DOUBLEPOST=1461572504][/DOUBLEPOST]

so srejka neka e so kakvi dopolnitelni dokumenti imase dostaveno

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
so srejka neka e so kakvi dopolnitelni dokumenti imase dostaveno[DOUBLEPOST=1461572504][/DOUBLEPOST]
со документи од татко со бугарско државјанство, немам доставено дополнителни документи... што значи за оваа промена чекам година дена, се надевам сега брзо ќе одат работите, па за пола год највеќе да го имам државјанството...[DOUBLEPOST=1461572900][/DOUBLEPOST]
со документи од татко со бугарско државјанство, немам доставено дополнителни документи... што значи за оваа промена чекам година дена, се надевам сега брзо ќе одат работите, па за пола год највеќе да го имам државјанството...

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
со документи од татко со бугарско државјанство, немам доставено дополнителни документи... што значи за оваа промена чекам година дена, се надевам сега брзо ќе одат работите, па за пола год највеќе да го имам државјанството...[DOUBLEPOST=1461572900][/DOUBLEPOST]
со документи од татко со бугарско државјанство, немам доставено дополнителни документи... што значи за оваа промена чекам година дена, се надевам сега брзо ќе одат работите, па за пола год највеќе да го имам државјанството...
i kaj mene se promeni statuso na 15 ti april i kolku ke cekame do kraj pojma nemam ali kako i da e neka e so srejka i tebe i na site drugi pozz

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Чуда се случуват , ми се јави другарче мое и ми соопштил дека вчера му искочил Указ, а поднесе во амбасада Скопје во јануари 2015 г.
Тие што сте од 2012,13 мора да се распрашате во М.Правда или стегните ги посредници ...
A sto podnese? na intervju bil januari 2015? kako e mozno tolku brzo

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Da informiram deka i kaj mene ima promena na status - По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Da informiram deka i kaj mene ima promena na status - По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Walkman јас пошто сум нова...ти какви документи имаш поднесено за потекло?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Со среќа, кога беше на интервју?

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Незнам дали ова ќе му помогне на некој, но вреди да се проба :D

http://www.archives.government.bg/uploaded_files//sprav_09_all.pdf

Ова е документ од Бугарската државна агенција "Архиви" (односно Централен воен архив) и во него може да се најдат имињата на сите доброволци од Македонија кои (според Бугарија) се приклучиле на Бугарската армија во 1912 и кои според неа се "бугари од Македонија".

Документов содржи: Име и презиме, надимак, возраст, професија, место на живеење, место на делување и др.
Така да доколку некој овде си го најде пра-пра дедо му би можел да докаже дека има бугарски корени.

Официјалната страна
http://archives.government.bg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom