Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Ako vlece kuceto, ti treba podolg povodnik, odnosno standarno dolg povodnik (120cm) ne go kusi ili vitkaj, tuku ostavi ja celata dolzina na povodnikot - kolku poveke e zategnat povodnikot, tolku poveke kuceto ke vlece nanapred. I najdobro e platnen, nema pootreba da se kilavis vlecejki lanci, ne si dodavaj plus i tezina na vlecenjeto od kuceto.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Што е подобро за контрола на куче кое влече како ненормално(лабрадор) ? градник,околувратник или што ? и каде да купам,каде има најголем избор ?
Ништо од набројаното. Тоа што ти треба е послушност, поточно дресура за послушност во твојов случај.

Ѕирни го ова, чисто како илустрација:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.836
Поени од реакции
17.787
Дечки дај кажете некој шо продава минијатурни пинчови, па кај не исповртив, 302940293 огласи поминав неможам да најдам :(

Член од
6 февруари 2008
Мислења
39
Поени од реакции
5
Здраво,
Кучето е на возраст од осум месеци, заден пат е прочистено на седум месеци. До сега еднаш месечно му давав по една таблета. Прашањето е дали да го зголемам интервалот на прочистување? Што е најдобро за кучето да биде безбедно од паразити?
Фала однапред
Поздрав

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Здраво,
Кучето е на возраст од осум месеци, заден пат е прочистено на седум месеци. До сега еднаш месечно му давав по една таблета. Прашањето е дали да го зголемам интервалот на прочистување? Што е најдобро за кучето да биде безбедно од паразити?
Фала однапред
Поздрав
Како сакаш , некој им даваат на кучињата до една година на секои месец дена, некои до 3-4 месеци им даваат на секој месец, и после почнуваат на 3 месеци, ако сакаш можеш да почнеш на секои 3 месеци да му даваш таблета за паразити
Јас лично ќе му давам на моето до 1 год на секој месец

L

Lu

Гостин
Здраво,
Фала однапред
Поздрав
Ќе се сложам со одговорот на @SnowDOG над мене, нема некое строго правило, според мене до кај 6 месеца би требало еднаш месечно да се прочистува кученцето, а може да се продолжи и до 1 година, кој како сака, сепак нема штета во секој случај.
Јас до 6 месеца ја прочистував еднаш месечно, потоа потоа почнав на секои 3 месеци, значи на 9 месеци, 1 година, 1 година и 3 месеци, и таканатаму ...

Само сакав да надополнам, за таблетите.
Има повеќе видови на таблети што можат да се најдат кај нас во ветеринарните станици, најчесто се застапени Дронтал, Дехинел, Бихелдон ...
Јас би ти го препорачала Дронтал, го произведува Bayer и е многу квалитетен.
Јас користам Дронтал, и сум презадоволна.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.836
Поени од реакции
17.787
Од Пинч се префрлив на Кокер на крај капарив Бигл :)

Одвај го чеам кај да е мајката треба да е породи и да си одберам :D Ај упм побрзо нека се породи или нека се забрза процес хаха :D

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Минимум 2 месеци имаш за чекање. :D

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Luge kucevo moe izede pcela, moze neso da mu bide, treba neso da mu dadam, vrtev na vet ama nikoj ne mi se javuva :(

Kajgana Shop

На врв Bottom