Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И Рома има шанси во ЛШ па пак прима по 7 парчиња.

Секој освојва титула со малку среќа. Особено во куп натпреварувања каде 1 минута можи да ги заврти работите за 360 степени.
Сепак ајде, оти Македонија не освојва светско? Нема среќа или толку му сечи на оние безрбетниците?

Готово победи. Ете признавам ме предомисли. Италија воопшто нема среќа, патем игра супер, безгрешно. За кој кур ѝ е потребна среќа.
И да Рома се дрва во ЛШ, по 7 примаат секоја година. Среќата тука нема никаква улога. Ете на пример Манчестер имаше 8 удари во рамки на голот и даде 7 гола. Тоа не е среќа, туку без голман играа. Абе нема среќа, несреќа. Или знаеш или не знаеш.
Часот е завршен здраво!

Друже имињата не играат. Чист пример Аргентина. Секое првенство им го читам составот и си викам овие со мижење по 10-0 ќе ги победуваат останатите или ќе се прошетаат до финале, а кутрите осмина или четврт финале и ќе им се истопори некоја гнасна репрезентација и ги отпаѓа.
Се согласувам дека Италија тактички е најспремна од сите репрезентации, но имаат среќа.
Пример е победата со Австралија во 2006. Шо тактика тука. Гросо падна во 90’ и судијата свирна пенал, којшто го реализираше Тоти. После тоа освоија.
јас на светско за Аргентина навивам, ама ова со играчите што биле јаки само сакам да ти кажам дека освен напад/офанзивци, Аргентина е боранија во одбрана поготово голманската позиција...

јас на светско за Аргентина навивам, ама ова со играчите што биле јаки само сакам да ти кажам дека освен напад/офанзивци, Аргентина е боранија во одбрана поготово голманската позиција...
Се поверојатно е дека Рули од Сосиедад ќе го земат, така да гајле немаат со него.

Ти брат не ме сфати, ама ајде. Логиката ти си ја измисли, а не јас. Не може да ми кажеш дека Италија нема среќа. Да квалитетни се и тактички најспремни од сите, но имаат среќа. Не кажав дека го освоија првенството на среќа, но кажав дека токму на тој натпревар им се насмевна среќата. Австралија имаше убави шанси на натпреварот да дојде до водство. И ситуацијата што ја спомна со црвениот укажува баш дека со играч помалку успеаја да победат. Ако тука нема среќа не знам каде има.
Другар ти напиша дека Италија имала среќа против Австралија со голот од пенал во 93та минута и дополни, цитирам "и после тоа освоија"

Овде се добива впечаток дека освојувањето после мечот на среќа против Австралија како да е најлесната работа на светот. Онака освоиле. А не дека ги демолирале украинците и им одржале лекција по фудбал на домаќинот на првенството. Финалето беше израмнет меч со Франција, затоа и на пенали се реши :) На кратко кажано Италија го освои светското 2006 заслужено до максимум со ситуации на првенството каде што имаа среќа и каде што немаа толку среќа што е и нормално за еден таков турнир. Пак те потсеќам, пред двата гола против Германија во продолжението погидија две или три стативи, ама те нема да споменеш дека немале среќа, бидејќи квалитетниот тим и кога нема да има среќа продолжува да игра до крај и пак победува.

Ти пак толку ги имаш гледано што вака коментираш...јас исто така можам за Бернандески,Берарди и Шарави да коментирам ама не сум како тебе па да тресам глупости..ти пишам дека Португалија не е ништо посебно ама од Италија се подобри,ти пак ми коментира како да напишав дека Португалија има дрим тим и е прв фаворит за освојување..толку од дискусија со тебе,секоја можна реченица ми ја испревртуваш и на крајот правиш како да го напишав тоа..

Значи Португалија ваква никаква што е само со Кристијано Роналдо е подобар тим од Италија и можи повеќе да му се носи на поквалитетните екипи
Епа и ја ти викам дека Италија не е ништо посебно ама никако не се послаби од Португалија.

Pisa Coach Gennaro Gattuso has been given a touchline ban for the rest of the season.

The former Milan midfielder was so incensed with the referee in the weekend draw with Pontedera that he removed himself from the bench, and watched the rest of the match from the dressing room.

Го обожавав уште во Милан кога играше, хахаха која будала е чоеков

Сепак останува фактот дека Таљаниве ќе останат без еден од главните играчи во тимот на првенствово, кај што се утепани, па ова ќе ги доотепа :D

Брат Џиџи иако е стар у одлична форма е и ќе биде прв голман на тимот, Перин никако не е еден од главните играчи на тимот :icon_lol:

ПА Торес не доби толку глуп 2 жолт како овај Патрик од Лацио, шо сторе глуп фудбалер.

Црвен за Лацио + пенал... Таман си се судиите

:kafence:
Жал ме фаќа за овај Маркети стално страда поради глупа одбрана, па шосторе глуп 2 жолт картон па и глуп тотално непотребен пенал човече :facepalm:

Патриќ и Биљиа (ми се чини дека беше) ги дозакопаа за 2 минути на Лацио.

До кога ќе играат треторазредни играчи у одбрана, да ти ебам и лотито и таре и сфе...

Патриќ и Биљиа (ми се чини дека беше) ги дозакопаа за 2 минути на Лацио.

Џентилети беше тој што го направи глупиот пенал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom